Uusimmat

Harvest Moon: Animal Parade (Wii)

17.05.2011 16:30 Petteri Kaakinen

Tekijä: Marvelous Interactive
Julkaisija: Rising Star Games
Testattu: Wii
Saatavilla: Wii
Pelaajia: 1-2 samalla koneella
Pelin kotisivu: Harvest Moon: Animal Parade
Arvostelija: Petteri Kaakinen

Harvest Moon ei ole ikinä ollut maailman suurimpia pelisarjoja, mutta se on vuosien mittaan vaipunut vielä pienemmän piirin huviksi. Monet alkuaikojen fanitkaan eivät ole välttämättä jaksaneet pitää sarjaa silmällä enää vuosiin. Tästä voi syyttää monia asioita aina uudistuksien puutteesta ala-arvoisiin julkaisuihin.

Animal Parade on vastaus melkeinpä kaikkeen kritiikkiin, mitä eri Harvest Moon –peleille on osoitettu. Palautteen kuuntelu ja parannusten määrä tekevätkin siitä yhden parhaista, ellei jopa parhaan Harvest Moon –pelin, vaikkei se ehkä edelleenkään riitä palauttamaan sarjaa parrasvaloihin.

Pelin kaava on entisensä. Rappeutumaan päässyt maatila on palautettava entiseen kukoistukseensa. Samalla pelastetaan myös ympäröivä luonto sekä autetaan kyläläisiä. Rahaa maatilan hoitoon saa muun muassa viljelystä ja karjanpidosta. Tavoitteena on myös perustaa perhe.  Kummallekin sukupuolelle on tarjolla kymmenen vaimo- tai sulhasehdokasta. Animal Parade nimi viittaa eläinten suhteellisen suureen rooliin. Sen lisäksi, että pelaaja voi kasvattaa lehmiä, kanoja ja jopa silkkimatoja, eri eläimillä on omat roolinsa myös esimerkiksi sirkuksessa ja lemmikkeinä, joita voi kouluttaa kisoihin. Monilla eläimillä voi myös ratsastaa pelin maisemissa, mikä nopeuttaa ympäriinsä kulkemista.

Laajentaa, hioo ja parantaa

Mikä sitten tekee Animal Paradesta ehkäpä parhaan Harvest Moonin koskaan, vaikkei se tarjoakaan erittäin suuria rakenteellisia tai pelillisiä uudistuksia? Vastaus on aika yksinkertainen: se laajentaa, hioo ja parantaa melkeinpä jokaista mahdollista osa-aluetta. Sen maailma on laajempi ja monipuolisempi. Hahmon vaatetusta voi muokata paremmin mieleisekseen. Ihmisten ja lemmikkien kanssa ystävystyminen ei ole aivan niin tuskan ja työn takana kuin aikaisemmin. Perhe voi auttaa tällä kertaa maatilan askareissa ja kahdella mahdollisella lapsellakin on enemmän persoonaa. Animal Paraden kohdalla on siis mietitty huolellisesti miten pitkään muuttumattomina olleita ominaisuuksia voisi parantaa –  ja parannukset tuntuvatkin hyvin luonnollisilta.

Niin paljon kuin Animal Parade parantaakin monia ominaisuuksia, siinä on omat ongelmansa. Se tuntuu etenkin teknisesti vanhentuneelta, sillä grafiikat eivät ole mitään ihmeellistä eikä kameraakaan voi ohjata. Myös latausruudut ovat liian pitkiä. Moninpeli on mitätön, sillä toinen pelaaja ei pääse varsinaisesti ohjaamaan omaa hahmoaan, vaan auttaa hölmösti ykköspelaajaa ystävystymään paremmin osoittelemalla ihmisiä ja eläimiä. Ratsastuskisoissa pääsee kisaamaan kahdestaan, mutta ne ovat ehkäpä pelin heikoin puoli, joten siitäkään ei riitä lystiä hirveän pitkäksi ajaksi.

Animal Paraden ehkä suurin ongelma on kuitenkin ajankulku. Päivät ovat pidempiä kuin ennen, mikä ei itsessään ole vielä ongelma. On ihan mukavaa, että pelaajalla on kunnolla aikaa tehdä päivän askareet. Ruudunpäivityksen takkuaminen aiheuttaa sen sijaan hieman ongelmia. Se ei ole niin pahaa, että peruspelaaminen kärsisi. Hidastelu vaikuttaa kuitenkin aika huomattavasti pelikelloon, minkä takia päivät saattavat venyä suuremmassa mittakaavassa kohtuuttoman pitkiksi ottaen huomioon, että pelissä voi helpostikin kulua vuosia maatilan kukoistamiseen ja perheen kasvattamiseen.

Animal Parade tuskin kääntää ketään hidastempoisten elämäsimulaattoreiden ystäväksi, mutta jos on joskus pitänyt Harvest Mooneista  tai Animal Crossingin tyyliset pelit ovat mieleen, se tarjoaa monipuolisen ja pitkäikäisen kokemuksen. Se vaatii pitkäjänteisyyttä, sillä maatilaa ja ympäristöä ei saa kuntoon muutamassa illassa. Jos kuitenkin jaksaa puurtaa askareiden parissa, tarjolla on leppoisaa pelailua.

 

Lisää aiheesta

Harvest Moon DS (DS)

Harvest Moon: Island of Happiness (DS)

Harvest Moon: Sunshine Islands (DS)

Lue myös

Hector: Badge of Carnage Episode 1: We Negotiate With Terrorists (iOs, Mac, PC)

Lego Pirates of the Caribbean (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lego Star Wars III: The Clone Wars (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Tales of Monkey Island: Premium Edition (PC, Mac)

WWE All Stars (PS3, Xbox 360)

Zhu Zhu Pets Featuring The Wild Bunch (Wii)