Hitman: Sniper Challenge (Xbox 360)

12.05.2012 16:00 | Juho Anttila

Kehittäjä: IO Interactive
Julkaisija: Square Enix
Saatavilla: PlayStation 3, Xbox 360
Tulossa: PC
Testattu: Xbox 360
Huomioitavaa: Saatavilla vain Hitman: Absolution -pelin ennakkotilaajille
Kotisivu: http://www.hitman.com
Arvostelija: Juho Anttila

Hitman on yksi niistä pelisarjoista, jotka ovat jättäneet pysyvän muistijäljen pidempään pelanneiden mieliin. Sarjan uusinta osaa on odoteltu varovaisen innostuneesti ja nyt julkaisu on lähellä. Ennakkotilaajien odotusta helpotetaan myös pienellä salamurhahaasteella.

Sana ”pieni” kuvaakin kokemusta mitä parhaiten, sillä kyse on todella rajoittuneesta maistiaisesta. Kuullessani pelistä ehdin jo toivomaan vaikkapa täysimittaista kenttää, jossa pääsisi ottamaan kunnolla tuntumaa viivakoodilla merkityn kaljupään uusiin kujeisiin. Salaisuuden verhoa raotetaan kuitenkin huomattavasti vähemmän.

Kuten nimestä voidaan päätellä, Hitman: Sniper Challenge lähestyy salamurhaamista tarkkuuskiväärin tähtäimen takaa. Herra 47 saa tehtäväkseen, ehkä jopa hieman yllättäen, murhata salaperäinen asekauppias henkivartijoineen. Aikaa on vain rajoitetusti eikä kiinnijäämistä tai siviilien murhaamista katsota hyvällä.

Käytännössä tämä tarkoittaa yhden kerrostalon katon tiirailemista piilopaikasta käsin. Kaljupäistä salamurhaajaa ei pääse liikuttamaan ja toiminnot rajoittuvat muutenkin tähtäämiseen ja ampumiseen. Varsinaisten kohteiden lisäksi näköpiiriin on piilotettu muun muassa kyyhkysiä, kumiankkoja ja puutarhatonttuja, joita ammuskelemalla pistepottia saa kohennettua entisestään.

Pisteet ovatkin ainoa syy palata muuten noin vartissa koetun minipelin pariin. Niillä nimittäin saa avattua itselleen aseita ja tarvikkeita, joista ainakin osan saa käytettäväkseen myös lopulliseen Hitman: Absolution -peliin. Kilpailuhenkiset voivat myös vertailla tuloksiaan muiden tarkka-ampujien tuloksien kanssa.

Hitman: Sniper Challenge on teknisesti ihan pätevä suoritus, jonka parissa viihtyy kerran tai kaksi. Syvyyttä kokemuksessa ei löydy juuri lainkaan, joten mielenkiintoisimmaksi asiaksi jää se, mitä minipeli kertoo varsinaisesta emopelistä. Harmillisesti tämäkin anti jää ohkaiseksi.

Koska tekeminen rajoittuu kohdealueen katseluun ja ammuskeluun, ei pelimoottorin ominaisuuksiin pääse tutustumaan kovin syvällisesti. Jos moottori on sama kuin lopullisessa pelissä, tarjolla on toimivaa ja hyvännäköistä, joskaan ei häikäisevää jälkeä. Tähtääminen ja ampuminen sentään sujuu suhteellisen sulavasti, mikä kielii siitä, että myös lopullisessa pelissä on ainakin jotain tehty oikein.

Peli on tarkoitettu ainoastaan pieneksi välipalaksi Absolutionin ennakkotilaajille. Tästä syystä sen markkinointiarvokin jää kyseenalaiseksi. Yksi vaikutus sillä kuitenkin oli itselleni henkilökohtaisesti: Agentti 47 palasi taas pitkästä aikaa omaan mieleeni ja kiinnostus uutta Hitman-peliä kohtaan heräsi.

Itse minipelin sijaan suurin vaikutus tähän oli kuitenkin paketin mukana toimitetuilla lopullisen pelin trailereilla, jotka jokainen voi toki etsiä käsiinsä myös YouTubesta. Niiden perusteella Hitman: Absolution vaikuttaa kiinnostavalta ja pelisarjan perinteille uskolliselta kokemukselta, jonka ainakin itse aion katsastaa, kun se syksyllä lopulta saapuu kauppoihin. Sitä ennen ennakkotilaajat ja ikävä kyllä vain he voivat ottaa ensikosketuksen uuden pelin maailmaan Hitman: Sniper Challengen muodossa.

 

Lisää aiheesta

Hitman: Absolution -haastattelussa IO Interactive

Hitman: Blood Money (pc, PS2, Xbox, 360)

Lue myös

Combat Mission: Battle for Normandy – Commonwealth Forces (Mac, PC)

Pandora’s Tower (Wii)

Sesame Street: Once Upon a Monster (Xbox 360)

Silent Hill HD Collection (PS3, Xbox 360)

Silent Hill: Downpour (PS3, Xbox 360)

Tribes: Ascend (PC)

Warp (PC, PS3, Xbox 360)

 

Muropaketin uusimmat