UUSIMMAT

Hydro Thunder Hurricane (Xbox 360)

12.08.2010 13:00 | Juho Anttila

Vauhdinhimoa on hyvä ruokkia pelien parissa. Erilaisia rallipelejä löytyy niin simulaationälkäisille kuin puhtaille arcadekuskeillekin. Jopa siinä määrin, että saman kaavan toisto käy äkkiä vanhaksi. Entäpä, jos pyörät hylättäisiin kokonaan ja tilalle tarjottaisiinkin aaltojen pärskettä?

Hydro Thunder Hurricane on jatko-osa alunperin Sega Dreamcastille jo vuonna 1999 julkaistulle kilpavenekaahailulle. Testasimme, viihdyttävätkö vesileikit vai hyytyykö vauhti alkuunsa.

Märänpuoleinen hurjastelu julkaistiin osana Xbox Live Summer of Arcade 2010 -kampanjaa. Erityishuomiota saavilta peleiltä on odotettu tavallista terävämpää laatua ja kauden avannut Limbo vetikin riman oitis todella korkealle. Vaikka Hydromyrsky ei ylläkään aivan samalle tasolle, viihdyttää sekin suorastaan yllättävän napakasti.

Vetinen vuoristorata

Ympäristö voi olla rutkasti totuttua kosteampi, mutta peli-idea on pohjimmiltaan tuttu niistä kaikkein perinteisimmistä arcaderalleista. Radalle kiitää nippu kilpailijoita, jotka kaikki yrittävät ehtiä maaliin ensimmäisenä. Sana arcade mainittiin, koska näissä kekkereissä vauhti ja hauskanpito selättää realismin mennen tullen.

Hydro Thunder Hurricane näyttää latauspeliksi vallan mainiolta, mutta hienosti mallinnettu vesi on paljon muutakin kuin pelkkä visuaalinen herkku. Kilpaveneet eivät ole autoja, ja ajokkien käyttäytyminen voikin tuntua aloittelevasta virtuaaliräikkösestä erikoiselta, jopa tahmealta. Vauhtiin pääsee kuitenkin mukaan vaivattomasti ja pian leikin pienet hienoudetkin avautuvat.

Erilaisen elementin hallitseminen voi olla avain voittoon. Väärin kohdattu aalto jarruttaa vauhtia, kun taas vastustajien peräaallon perässä surffaava saa ilmaista tasoitusta. Tärkeimmäksi nousee kuitenkin turbo, jota ladataan mittariin radan varrelta kerättävistä pulloista.

Nitroa on tarkoitus polttaa paljon, jopa lähes jatkuvasti. Sillä kuitataan muuten liian tiukka mutka, kurotaan kiinni ero edellä kulkijaan ja pidetänä suunta vakaana silloin, kun vene sinkoutuu kymmenien metrien korkuisiin ilmalentoihin.

Hirviösaarelta viikinkien maille

Viimeksi mainittuja riittää, sillä Hydro Thunder Hurricanen ratasuunnittelu on sanalla sanoen huimaa. Reittejä ei ole kuin kahdeksan, mutta mielikuvitusta niihin on käytetty sitäkin enemmän. Valtavia pudotuksia, tiukkoja tunneleita, hirmuliskoja, viikinkilaivoja ja valtavia liikkuvia patsaita.

Kyse ei ole myöskään pelkästä visuaalisesta herkusta, vaan koko veden pinta elää radan tapahtumien mukana. Toki skriptatusti ja aina samalla tavalla, mutta silti jopa tuhottoman näyttävästi. Kun vedenpinta rikkoutuu aaltojen vuoristoradaksi, vaaditaan myös kuskilta napakkaa otetta tilanteen hallitsemiseksi.

Hauskaa pidetään yllä nipullisella pelimuotoja ja avattavia herkkuja. Tavallisten kisojen lisäksi tarjolla on aika-ajoa renkaiden merkitsemää reittiä pitkin. Kujanjuoksussa reitti on taas kylvetty täyteen miinoja ja kestävyyttään voi mitata muutaman radan mittaisissa turnauksissa.

Aluksi käytössä on vain yksi vene, mutta menestyksen myötä menopelejä aukeaa kokeiltavaksi useampikin erilainen. Kisoissa menestynyt pääsee myös valitsemaan erilaisten riemunkirjavien skinien välillä. Vekottimissa on mukavasti eroa, mutta yksi tuntuu olevan lopulta yli muiden, ainakin verkkopelikokemuksen perusteella.

Vauhtia verkossa

Kuten tämänkaltaisissa peleissä yleensäkin, verkkopeli on monin verroin yksin kaahaamista mukavampaa. Hydro Thunder tarjoaa sosiaaliseen pelaamiseen mukavan monipuoliset mahdollisuudet.

Samalla näytöllä mahtuu kisaamaan parhaimmillaan neljä kuskia, verkossa kahdeksan. Mikä tahansa yhdistelmä paikallisia ja LIVE:stä löytyneitä pelaajia toimii, joten esimerkiksi neljän samalla sohvalla kisaavan porukka voi rynnätä yhdessä verkkoon etsimään lisäseuraa.

Verkossa myös riittää ainakin toistaiseksi pelaajia, joskin yhteyden muodostamisessa oli testilaitteella aluksi pieniä ongelmia. Kun pelaamaan lopulta pääsi, ei viivettä tai pätkimistä juuri esiintynyt. Tosin pelityyppi ei muutenkaan ole kovin herkkä lagille.

Siinäpä sitä sitten onkin, pikavenerallia kesätarpeeseen. Hydro Thunder Hurricane ei tavoittele taivaita, eikä sitä välttämättä jaksa vääntää kerrallaan kovin pitkiä aikoja. Peli on kuitenkin vauhdikas ja vesi luo elementtinä kaivattua vaihtelua soraan ja kestopäällysteisiin. Kyllähän tällainen satunnaisena kevyenä kesäviihteenä maistuu mainiosti.

 

Tekijä: Vector Unit
Julkaisija: Microsoft
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Xbox 360
Pelaajia: Samalla konsolilla 1-4, verkossa 2-8
Pelin kotisivu: http://www.xbox.com/en-US/games/h/hydrothunderhurricanexbla/

Juho Anttila

 

Lue myös

Starcraft 2 (Mac, PC)

Xbox Live Arcade -pelit testissä (osa 11)

Red November

Wiikon wanha: Starcraft

Muropaketin uusimmat