Uusimmat

Ice Lakes on pakkohankinta kalannarraajille (PC)

29.04.2016 16:30 Matti Leinonen

Ice LakesTekijä: Iceflake Studios
Julkaisija: Iceflake Studios
Testattu: PC Windows 7 64-bit, AMD Phenom x4 960t, Radeon R9 280
Laitevaatimukset: Windows XP tai uudempi, 2,0 Ghz prosessori, GeForce 7800Gt, 1 Gt kiintolevytilaa
Pelaajia: 1, 2-32 (internetissä)
Muuta: Ladattava indiepeli, hinta 11,99 euroa (Steam)
Pelin kotisivu: http://www.iceflake.com
Arvostelija: Matti Leinonen

icelakes_arv_04

 

Kalastus. Miksi kukaan haluaa seisoa laiturin nokassa ja heittää virveliä monta tuntia, sitten kelaten vain huomatakseen, ettei koukussa ole mitään? Miksi kukaan haluaa vetää uistinta aallokossa ja odottaa koska nappaa?

Miksi joku haluaa istua hiljaisella jäätyneellä järvellä, kairatun aukon edessä, ja siemailla kuumaa juotavaa odottaen pilkkuvavan taipumista? Mikä saa kalamiehen menemään sormenpaksuiselle jäälle aiheuttamaan sivustaseuraajille sydämentykytyksiä, pelastuslaitokselle töitä ja lehden lukijaosastolle jutunaihetta?

Kalastus. Se on vain niin rauhoittavaa ja mukavaa.

Ice Lakes

Kourallinen ahvenia

Ajattelette yhtä asiaa, ja osaan lukea ajatuksenne; Pro Pilkki. Ja osuin oikeaan. Se oli itsellänikin ekana mielessä, kun Ice Lakes-pilkkipeli tuli tietoisuuteeni.

ProPilkki oli yksinkertainen. Etsi järveltä sopiva kohta, kairaa jäähän reikä, istuta istumalihakset pilkkijakkaralle ja … Pilki. Hyvällä tuurilla kala käy kiinni heti, tai sitten kairataan seitsemän reikää ennen kuin edes kiiski käy hieman koukkua tökkimässä.

Ice Lakes jatkaa samaa tuttua linjaa.

Kalastuspaikkoja on 10, pienestä kaupunkilammesta isoon järveen. Harrastuksista jalointa voi harrastaa omassa yksinäisyydessään, yksittäisissä kisoissa tai turnauksissa. Moninpelikin löytyy, tällöin jäälle ryntää maksimissaan 32 ihmispelaajaa.

Kisoissa ei aina voita se, joka Bingo-tyyliin huutaa ”kahen kilo siika!” vaan voittovaatimukset vaihtelevat. Kuka saa eniten kaloja, kenellä on eniten eri kalalajeja, tai kuka saa isoimman ahvenen tai hauen. Ketutus on maksimitasolla, kun kisassa noteerataan vain ahvenet ja vieressä lojuu iso läjä haukea, särkeä ja Cthulhu. Kalalajeja onkin kiitettävä määrä, ahvenista ja särjistä lohiin ja ankeriaaseen.

Ice Lakes

Turnauksista ei voita telkkareita tai kateellisia katseita muilta kalamiehiltä, vaan rahaa, jolla ostellaan uusia pilkkivapoja ja syöttejä. Heiveröisemmät pilkkivavat reagoivat herkemmin siihen 30-grammaiseen kiiskeen, mutta isompia vonkaleita niillä ei ylös saa. Kun kädessä on sitten ukkivainaan talvisodassa väsäämä puunrunkoa muistuttava vapa, sille antautuu jopa itse tappajahai.

Silläkin on merkitystä millaisen vaapun tai toukan tai koukun siiman päähän asettaa. Osa houkuttelee lohia ja muita isompia kaloja, osa sitten on pienempien kalojen mieleen. Valinnalla onkin merkitystä, jos kisassa on tavoitteena saada vain tiettyä kalalajia. Jääkairassakin on valinnanvaraa, lähinnä reiän koon ja kairausnopeuden muodossa. Isommasta reiästä mahtuu isompia fisuja ja kun se kuuluisa kahen kilo siika nousee pilkkireiästä, voi huoletta lunastaa pilkkikisan pääpalkinnon.

Ice Lakes

Vain muutaman kiiskin tähden

Ohjaus on hoidettu perinteiseen tapaan. Kalamies tottelee WSAD-ohjausta robotin tavoin kun etsitään sitä parasta kalapaikkaa. Hiiren klikkaus ja kaira alkaa porata reikää. Kun reiän äärelle pääsee istuutumaan, valitaan syötit ja kastellaan siimaa. Hiiren rulla kelaa siimaa ja vapa liikkuu hiirtä heiluttamalla. Paras taktiikka on laskea syötti melko lähelle pohjaa, heilutella vapaa hieman ja odotella.

Onko kalastus lähellä sydäntä? Tekikö Pikku Kakkosen heikot jäät -valistusvideo sellaisen vaikutuksen, että edes kaksimetriselle jäälle ei uskalla lähteä? Ice Lakes on mukava tuulahdus niiltä vuosilta, kun Propilkki oli kova sana. Propilkki sai runsaasti pelitunteja ja Ice Lakes on yltänyt muutamassa päivässä samoihin lukemiin. Jotta tästä saa vielä kaiken maksimaalisen nautinnon irti, pelissä saisi olla tuki VR-laseille. Mikäs sen mahtavampaa luonnosta vieraantuneelle ja ulkoilmaa pelkäävälle, kuin vetää VR-lasit ja karvalakki päähän, pukeutua pilkkihaalareihin, raahata pilkkijakkara keskelle huonetta ja täyttää termospullo minttukaakaolla. Toki haalarin taskussa voisi olla jemmassa myös Jekku-pullo.

Ice Lakes

11,99 euron hinnalla Ice Lakes on pakkohankinta Propilkin ystäville, tai niille jotka eivät ennättäneet pilkkikauden rientoihin mukaan.

Kalastus on vaan niin rauhoittavaa ja mukavaa.

 

Ice Lakes

 

Lisää aiheesta

Digiexposta löytyy myös suomipelejä: tsekkaa Race Online, Ice Lakes ja FinnWars

Dovetail Games vaihtoi junat kalastukseen

Kokeile Race Online –ajopeliä selaimella

Nyt taskupilkkimään: Pro Pilkki 2 Mobile julkaistiin

Pro Pilkki 2 v1.0 julkaistiin – legendaarinen pilkkipeli ehti kuin ehtikin kevätjäille

Race Online –haastattelu – kunnon kotimaista top down racer -hurvittelua

Suomipeli Target Horizon tekee sinusta ilmatorjuntamiehen