Uusimmat

Indy Car Series 2005 (PS2, Xbox)

03.07.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Jos joku pyytäisi minua katsomaan formula 1 –kilpailua, voisin vastata katsovani mieluummin maalin kuivumista seinällä. Tappavan tylsät kisat eivät innosta. Mutta miten on, kun alle otetaan Indy-luokan kilpuri ja ovaalirata? Ainakin ison rapakon takana tämä laji on yksi suurista.

Indy-luokassa kilpaillaan kovasti formula ykkösiä muistuttavalla kalustolla pelkästään ovaaliradoilla. Ovaalien hyvä puoli on järjettömyyttä hipova keskivauhti, huono puoli on se että ne ovat aina ovaaleja. No, ainakaan ratojen opetteluun ei pitäisi mennä paljoa aikaa. Ratoja pelissä on mukana 15, joukossa mm. kuuluisa Indianapoliksen rata sekä muita virallisia kilpa-areenoita.

Kuten aina, tämäkin Indyä käsittelevä peli on enemmän kovan luokan simulaatio kuin arcade-henkinen ajorymistely. Auto kannattaa testata ja säätää joka radalle erikseen, sillä varikkonäprääminen palkitaan kilpailussa nopeasti. Päästäkseen hommaan sisälle kannattaa ensimmäiseksi ajaa läpi Masterclass-moodi.

Onnistuneen ajamisen lisäksi kilpailun voittamisessa tarvitaan toimiva taktiikka, joka sisältää mm. varikkokäyntien suunnittelua. Pelkkä onnistuneesti läpiviety kilpailu on jo keskivertoa parempi suoritus, puhumattakaan paalupaikasta tai voitosta. Tekoälykuskeja on mukana parhaimmillaan (tai pahimmillaan) yli 30. Tekoäly on todella hyvää tasoa, tietokoneen kuskit tekevät jopa täysin inhimillisiä virheitä ja kyttäävät imusta ohitusnopeutta. Peileihin saakin katsoa jatkuvasti.

Graafisesti peli on kohtalaista tasoa. Etenkin vauhdin tuntu on huima, eikä sen pitäisi mitään muuta ollakaan esikuvaansa kopioidakseen. Kun päälle vielä heitetään mahdollisuus näyttää todelliset ajotaitonsa myös hyvin toimivassa Xbox Livessä kahdentoista pelaajan kesken, on paketti täydellinen.

Kokonaisuutena IndyCar Series 2005 on kokeilunarvoinen peli niille, joille kotoisempi F1-sarja ei enää kolahda.