UUSIMMAT

Joe Danger (PS3)

12.07.2010 17:00 | Muropaketin toimitus

Otetaan yksi pala Excite Bikeä, yksi pala Motocross Madnessia ja yksi, pieni pala Trials HD:tä. Mitä jää käteen? No, ainakin hyvä peli! Pitkän linjan pelimiesten tuore indie-studio yllättää iloisesti tarjoilemalla sellaisen ladattavan pelin, että sen myötä ainakin puoli kesää pelastuu.

Hello Games on uusi firma, mutta sen työntekijöillä on takanaan pitkä ura pelialalla. Kuka on tehnyt töitä missäkin, mutta nykyään pojat ovat liikenteellä sillä mielialalla, että on parempi olla oman kohtalonsa herra. Ja jos Joe Danger on osoitus siitä, mitä Hello Games tulee jatkossa tarjoilemaan, firman vaihto kannatti!

Prätkällä alamäessä

Joe Danger on entinen stunt-miesten kuningas, oman maailmansa Evil Knievel. Erinäisten tapahtumien kautta Joe on kuitenkin päätynyt melkoiseen rappioon ja kunnian vuodet ovat hänen takanaan. Vai ovatko sittenkään? Ehkä hän voisi vielä kerran ponnistaa pohjalta ja näyttää koko maailmalle, miten kova mies hän onkaan!

Käytännössähän tämä tapahtuu tietenkin huristelemalla läpi kymmenten erilaisten stunttiratojen, joista jokaisessa on edessä kokoelma haasteita, joita läpäisemällä kerätään tähtiä, pelin valuuttaa. Haasteita on jos jonkinlaisia. Joskus pitää vain ajaa nopeasti maaliin, toisinaan kerätä tietty määrä pisteitä tai vaikka pitää stunttikombo käynnissä startista maaliin. Yleensä haasteista on tehty vielä yhdistelmiä, jolloin pitää vaikka kombotella maaliin tietyssä ajassa.

Kuten nokkelat aavistavat, tämä tarkoittaa sitä, että ratoja on tarkoitus pelata läpi useampaan kertaan. Tämä ei ole niin penseää kuin voisi kuvitella, sillä radat on suunniteltu sisältämään vaihtoehtoisia reittejä ja ihmeellisiä kikkoja, joita pitää hyödyntää, jotta vaikka nopeuden sijaan voi kerätä kätkettyjä DANGER-sanan kirjaimia.

Pelattavaa siis riittää, varsinkin kun pelissä on mukana vielä moninpeli ja rataeditorikin. Kaikki tämä olisi kuitenkin yhtä tyhjän kanssa, jos itse peli ei olisi hyvä. Mutta sitähän se on!

Vanha on taas uutta

Joe Danger tuo eniten mieleen legendaarisen NESin Excite Biken, joskin nykyaikaan päivitettynä. Fysiikkapohjaisesti kiitävä Joe turbottelee, hyppii, kieppuu ja tuulettaa tiensä huimiin kertoimiin ja pisteisiin. Tämä ei välttämättä kuulosta paperilla kovin hauskalta, mutta pelin ohjaustuntuma ja vauhdin hurma ovat sellaisia, että ainakin minun naamallani oli kestovirne.

Hauskaa ja oivaltavaa pelattavuutta tuetaan hempeän sarjakuvamaisella ja todella iloisella graafisella ilmeellä. Hölmöt mainokset, koloistaan heiluttavat preeriakoirat ja muut pikkujipot saavat maailman tuntumaan kiinnostavalta ja veikeältä.

Joe Danger onkin peli, joka polkaisee yksinkertaisen toimivalla pelattavuudellaan ja puhtaalla charmillaan pitkälle. Pientä lisäviilausta olisi kaivattu tietyillä osa-alueilla, sillä pelin valikot ovat komeudessaan vähän turhan monimutkaiset ja koko PlayStation 3:n ohjaimen hyödyntävät kontrollit tuntuvat monissa tilanteissa vievän sormet solmuun. Lisäksi ainakin minulla kädet tulivat konkreettisesti kipeiksi pitkissä sessioissa, kun jouduin koko ajan hellimään ohjainta ihmeellisellä mustekala-otteella.

Pitkäikäinen kiinnostus on se suurin kysymysmerkki. Itse olen pitänyt pelin simppelistä pelattavuudesta sen verran, että palailen yhä säännöllisesti sen pariin. Muutama muu tuttu leipiintyi uudistusten puutteeseen muutamassa päivässä, eikä ole sen jälkeen peliin koskenut.

Tämä on kuitenkin minun arvosteluni, eikä heidän, joten menemme minun pillini mukaan: Joe Danger on mainio peli, josta irtoaa varmasti monille reippaasti viihdettä. Ei välttämättä kaikille, mutta toisaalta 12,95 euron hinta näin viimeistellystä ja hauskasta pelistä on sangen vähän. Kokeilkaa ihmeessä!

 

Tekijä: Hello Games
Julkaisija: Hello Games
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PlayStation 3
Pelaajia:  1-2 (jaettu ruutu)
Pelin kotisivu: http://fi.playstation.com/ps3/games/detail/item288286/Joe-Danger/

Miikka Lehtonen

 

Lue myös

Arvostelu: Ghost Pirates of Vooju Island (PC)

Crackdown 2 (Xbox 360)

Small World

Cataclysm-matkapäiväkirja – osa 6: Himmel! Sukeltakaa!