Jojo’s Bizarre Adventure HD (PS3, Xbox 360)

20.10.2013 14:00 | Eric Hartin

Tekijä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PlayStation 3, Xbox 360
Pelaajia: 1, 2 (samalla konsolilla ja internetissä)
Pelin kotisivu: http://www.capcom.co.jp/newproducts/arcade/jojo/
Arvostelija: Eric Hartin

 

90-luvun loppu ja 2000-luvun alku oli Capcomin taistelupelien viimeistä kulta-aikaa. Tällöin julkaistiin vieläkin jonkinmoista suosiota nauttiva Street Figher III: Third Strike sekä muutama muu pienemmän piirin teos. Yksi näistä oli Jojo’s Bizarre Adventure, joka oli yritti tuoda jotain myös yksinpelaavalle taistelupelaajalle, siinä missä Capcomin muu taistelupelitarjonta oli vahvasti moninpelipainotteista.

Jojo onkin suhteellisen poikkeava 2D-taistelupeli, joka ei kuitenkaan ihan kestä nykymittapuilla pelattuna.

Jojo’s Bizarre Adventuren alkuperäisenä alustana vuonna 1998/1999 toimi Capcomin silloinen CP System III –kolikkopelijärjestelmä, mutta pelistä tehtiin käännöksiä useammalle eri konsolialustallekin.

Peli on nelinappinen: on heikko, keskivahva sekä vahva hyökkäys, minkä lisäksi jokaisella hahmolla on oma erikoisnappinsa. Useimmilla hahmoilla tämä nappi aktivoi ns. standin, ikään kuin kaverin kentälle, mutta poikkeuksia löytyy. Avain voittoon löytyy kyvystä manageroida oman hahmon resursseja ja erikoisresursseja samalla kun tyhjentää vastustajan energiapalkin. Tämä tuo taistelujärjestelmään oman poikkeuksellisen lähestymistapansa ja matsit ovatkin kovin erilaisia verrattuna muuhun taistelupelitarjontaan, etenkin Capcomin omiin 2D-taisteluihin.

Valitettavasti uusiokäännöksen laatu ei tee kunniaa pelivanhukselle. Ensinnäkään graafisten suodattimien ja moninpelin lisäksi tarjolla ei ole oikeastaan mitään muuta lisäherkkuja. Ei minkäänlaista opetusohjelmaa, comboharjoittelumoodia, ei mitään. Nämä eivät tietenkään vaikuta yleiseen laatuun, mutta ero muihin HD-modernisointeihin on valtava. Tämän lisäksi nettikoodi ei ole kummoinen, mikä karkottaa ne vähätkin pelaajat. Käännöskään ei ole yksi yhteen alkuperäispeliin verrattuna.

Lisäksi mainitut graafiset suodattimet ovat laadultaan hyvinkin kyseenalaisia. Niiden hyödyllisyys jää muutamaan nauruun ja sen jälkeen katsoo mieluummin vaikkapa skaalattua pikseligrafiikkaa kuin huonosti suodatettua mössöä.

Tämä kaikki tekee Jojo’s Bizarre Adventure HD:sta kehnon pelikokemuksen. Kauheat nostalgiapistokset saattavat tehdä siitä pelikelpoisen kokemuksen, mutta jos alkuperäisteos ei ole entuudestaan tuttu, ei HD-modernisointia voi suositella. Kamppailupelirintamalta kun löytää paljon parempaakin pelattavaa ja paljon parempia modernisointeja.

 

Lue myös

Fables: The Wolf Among Us Episode 1: Faith (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Beyond: Two Souls (PS3)

Kingdom Hearts 1.5 Remix HD (PS3)

Payday 2 (PC,PS3, Xbox 360)

Pro Evolution Soccer 2014 (PC, PS3, Xbox 360)