Kane & Lynch 2: Dog Days -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

01.07.2010 17:05 | Muropaketin toimitus

Siitä on jo jokunen vuosi kun Kane ja Lynch aiheuttivat yhdessä kaaosta eri puolilla maailmaa. Edellisen pelin tapahtumien jälkeen parivaljakko erosi teilleen ja eli omaa elämäänsä enemmän tai vähemmän hiljaiselon muodossa.

Sitten sattuma kuitenkin syöksee taas parivaljakon yhteen. Rutiininomainen asekauppa. Aseet meille, rahat teille. Mikä tässä voisi muka mennä pieleen? Miten olisi ’ihan kaikki’?

Kane & Lynch 2: Dog Days on jatkoa parin vuoden takaiselle, ihan kelvolliselle räiskintäpelille, joka muistetaan parhaiten siitä, että Gamespotin Jeff Gerstmann sai potkut annettuaan pelille liian huonon arvosanan. Pelaamamme demoversion perusteella jatko-osasta löytyy aineksia parempiinkin muistoihin.

Dokumenttitunnelmaa

Lyhyt demo antoi peliin pikaisen, mutta kiintoisan katsauksen. Sen verran pikaisen kuitenkin, että ei sen perusteella oikein pysty edes mitään kattavaa ennakkojuttua tekemään, joten keskitytään nyt enemmän yleisiin tunnelmiin.

Dog Daysin omaperäisin piirre puolituntisen vilauksen perusteella tuntuisi olevan pelin kamera, josta onkin puhuttu paljon jo ennakkoon. Siinä missä normaali 3rd person –räiskintäkamera leijuu pehmeästi hahmon olalla ja pyrkii tarjoamaan virheettömän kuvan pelistä, Dog Days vetää mittarin täysillä Steven Spielberg –maastoon.

Kamera seuraa kyllä totuttuun tapaan, mutta heiluu reippaasti aivan kuin sitä pitäisi kädessään pelikaksikon perässä juokseva kameramies. Kuva on jo lähtökohtaisesti todella häiriöinen: suuria rakeita, valosta lähteviä suuria juovia ja reippaasti puhdasta häiriösignaalia. Kun ruudulla tapahtuu jotain merkittävää, vaikkapa räjähdys, kamera suorastaan pikselöityy, aivan kuin sen erotustaajuus ei pystyisi aivan kuvaamaan kaikkea sitä kaaosta, mitä pelaajan ympärillä tapahtuu.

Kun tähän yhdistetään vielä tehokkaat ja näkyvää jälkeä tekevät aseet, tunnelma on ainutlaatuinen. Normaalin kliinisen sohvalla istuskelun sijaan olo on kuin seuraisi tapahtumia jos nyt ei livenä, niin ainakin livetilanteesta tehdyltä tallenteelta.

Tämähän sopii tietysti oikein hyvin Kane & Lynchin likaiseen maailmaan, jossa tissit vilahtelevat ja ihmishenki on halpaa.

Co-opia

Itse pelikin tuntui paljon sujuvammalta kuin viimeksi. Ainakin pelin alkupäähän sijoittuvassa tehtävässä ryhmän komennus puuttui kokonaan ja mukana seurasi ainoastaan co-op-tiimikaveri (jota voi ohjata myös ihminen). Käskytys oli unohdettu ja toiminta oli luonnollisemman oloista kuin ennen.

Sen sijaan että Kane olisi pitänyt käskeä vaikka antamaan suojatulta, hän räiski omatoimisesti vihollisia takaisin piiloon kun lähdin etenemään sivustaa pitkin. Yhtäläisesti kun painoin itse lippaallisen menemään suojasta, Kane lähti itse etenemään kohti piilopaikkaa. Tuntuukin siltä, että peliin on mallinnettu jonkinlainen näkymätön aggro-systeemi, jonka avulla oli helppoa tehdä taktisia liikkeitä.

Nopea ensivaikutelma: positiivinen. Elokuvamaisen väkivaltainen tunnelma on taas kohdallaan ja tykkäsin oikeasti kovasti pelin kaoottisesta kamerasta. Jos lopulliseen versioon on löytynyt kantavia ideoita siksi väistämättömäksi 8-10 tunnin kestoksi, Kane & Lynch 2: Dog Days voi olla muikea räiskintäpakkaus.

Palaamme asiaan.

 

Tekijä: I-O Interactive
Julkaisija: Square-Enix
Pelikoneet: PC, PS3, Xbox 360 (testattu)
Julkaisu: 27.7.2010
Pelin kotisivu: http://kaneandlynch.com/

Miikka Lehtonen

 

Lue myös

Splinter Cell Conviction: Deniable Ops Insurgency DLC (PC, Xbox 360)

Resonance of Fate (PS3, Xbox 360)

Super Mario Galaxy 2 (Wii)