UUSIMMAT

Killzone Mercenary –ennakko (PSV)

30.07.2013 15:00 | Tero Lehtiniemi

Tekijä: Guerrilla Cambridge
Julkaisija: Sony
Testattu: PlayStation Vita
Saatavilla: PlayStation Vita
Tulossa: 4.9.2013
Pelaajia: 1-?
Pelin kotisivu: http://www.killzone.com
Testaaja: Tero Lehtiniemi

Jokainen käsikonsoleilla 3D-räiskintöjä pelannut tietää, etteivät pikkuinen ruutu ja käsikonsolien yleensä puutteellinen ohjausergonomia ole kovinkaan toimiva yhdistelmä. Sonyn PlaStation Vitassa olisi tosin jo teknologian puolesta potkua, mutta tähän mennessä Vita-räiskinnät ovat olleet poikkeuksetta kehnoja.

Yrittäjiä silti piisaa. Iki-ihanan Killzone-sarjan syksyllä julkaistava Mercenary-osa on pääsarjan hengessä tehty FPS, joka julkaistaan vain ja ainoastaan Vitalle. Eikä se esittelyversion perusteella vaikuta ollenkaan hassummalta.

Killzone: Mercenary sijoittuu Killzone-kaanonissa jonnekin kakkos-ja kolmososien paikkeille. Helghast-invaasio on lyöty ja ISA vyöryttää avaruusnatsien kotiplaneettaa. Samaan aikaan konfliktilla rahastavat myös palkkasotilaat, joista yhden saappaisiin pelaaja astuu.

Esittelyversion ainokaisessa tehtävässä pelaajan tehtävänä on tuhota Helghastien pääkaupunkia puolustavia tykkitorneja, jotta ISAn suunnittelema invaasio onnistuu.

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Teknisesti Killzone: Mercenary näyttää upealta, mikä ei hiotun Killzone 3 -moottorin ansiosta yllätä. Muutenkin toiminta pysyy sulavana, joskin ainakin ensimmäinen tehtävä oli kooltaan suhteellisen kompakti. Tykkitornien tuhoaminen sujuu suhteellisen suoraviivaisen räiskinnän muodossa, joskin välillä harrastetaan hieman puolustustaistelua ja ratkotaan kevyitä puzzleja.

Paha saa palkkansa

Palkkasoturius näkyy Mercenaryssä rahana. Kaikesta mitä pelaaja tekee, saa rahaa. Yksinkertaisimmillaan peli palkitsee esimerkiksi esineiden ottamisesta ja vihollisten tappamisesta, mutta enemmän rahaa heruu jos surmaamisen hoitaa esimerkiksi hiljaisesti, pääosumalla tai hyvin pian edellisen tapon jälkeen. Rahat tuhlataan pitkin kenttää ripotelluilla varuste-asemilla, joissa mustan pörssin kauppias tarjoaa mielellään erilaisia aseita, haarniskoja ja erikoisvarusteita.

Kahden tikun ansiosta Mercenaryn kontrollointi on varsin sujuvaa, joskaan ihan pöytäkonsoliin verrattavasta kokemuksesta ei voi puhua. Pääosin tämä johtuu tikkujen DualShockeja pidemmästä etäisyydestä, joka nyt vaan ei tunnu yhtä hyvältä kuin DualShock-kontrollointi.

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Vitan kosketusnäyttöä hyödynnetään hillitysti. Lähitaistelu, puzzlejen ratkonta ja aseiden vaihto sujuvat pitkälle sen avulla, mutta lopputulos on toimiva. Lisäksi kosketusnäyttöä käytetään erikoisvarusteisiin. Käyttökelpoisimpia demon erikoisvarusteita olivat ruudun kosketuksella kohteen hakeva ohjussinko ja kauko-ohjattava salamurhadroidi.

Kaiken kaikkiaan Killzone: Mercenary vaikuttaa varsin toimivalta paketilta. Nähtäväksi jää millaiseksi pelin tarina muodostuu ja pääsemmekö esimerkiksi luvatusti tekemään hommia myös Helghasteille. Erilaisten pelityylien tukeminen, kosketusnäyttötuen toimivuus ja yleinen tekninen toteutus kuitenkin lupaavat paljon.

 

Lisää aiheesta

Killzone (PS2)

Killzone 2 (PS3)

Killzone 3 (PS3)

Killzone: Liberation -ennakko (PSP)

Lue myös

Deadpool (PC, PS3, Xbox 360)

Magic 2014: Duels of the Planeswalkers (PC, PS3, Xbox 360

Rogue Legacy (PC)

The Bureau: XCOM Declassified –ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

 

Keskustelu

@7 Mutta se onkin vitalla. Ei konsoleilla. (kotikonsoleilla)

Äijiä seisoo muutaman metrin päässä – ampuvat kymmeniä ammuksia, osan ohi – osa osuu – mitään ei tapahdu.

Klassista konsoliräimintää.

Kalju mies salkun kanssa puku päällä…ihan kuin olisin nähnyt tuon ennen…ehkä joku rapu imi aivot päästäni kun ei muista mikä peli oli kyseessä…

Ysin peli tulossa! Tätä ollaan odoteltu jo hetki… :)

Palkkasoturirymistelyt ovat aina olleet meikäläisen heikko kohta mutta eiköhän tämäkin ole tehty ihan rahat mielessä.

Puukko näköjään kätevästi lävistää panssaritkin

Muropaketin uusimmat