King of Fighters 2000/2001 (PS2, Xbox)

10.01.2005 00:00 | Thomas Puha

Kuten nimestäkin voi jo päätellä on tässä tarjolla kokonaiset kaksi eri King of Fighters –peliä, vuosimalleiltaan 2000 ja 2001. SNK:n pitkäikäisin pelisarja toi 2d-taistelupeleihin ryhmätaistelut. Pelaajat saavat valita joka taistoon neljän kamppailijan ryhmän.

Harmi vain, että tätä Suomessa varsin vähän tunnettua pelisarjaa edustavat nyt sarjan heikointa antia edustavat pelit.

SNK Playmore on kuitenkin panostanut kombojulkaisuun. Sen lisäksi, että yhdellä levyllä on kaksi peliä, pääsevät pelaajat areenalle parin uuden hahmon kera, voivat valita 2d- tai 3d-taustoista sekä taustalle soimaan joko alkuperäisen tai sovitetun soundtrackin.

Paketti on mielenkiintoinen jo senkin takia, että KoF 2000 jäi aikanaan SNK:n viimeiseksi peliksi. Se näkyy kiirehdityssä jäljessä, jonka johdosta taistelijoiden liikearsenaali on epätasapainossa. KoF 2001 on puolestaan SNK:n tuhkista herätetyn SNK Playmoren ensimmäinen King of Fighters, jossa ei ole uskallettu, ehditty tai edes haluttu ottaa riskejä. Se on kuitenkin hengettömyydestäänkin huolimatta tasapainoisempi ja pelattavampi.

On kuitenkin helppo todeta, että tämän rinnalla Street Fighter Anniversary ja SNK VS Capcom 2 ovat parempia vaihtoehtoja, jos konsoliin on pakko saada uusi taistelupeli.

Tekijä: SNK Playmore
Julkaisija: SNK Playmore
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: PlayStation 2 ja Xbox
Pelin kotisivu: KOF 2000