Kirby’s Power Paintbrush (DS)

24.04.2006 00:00 | Muropaketin toimitus

Nintendon DS-käsikonsoli tarjoaa kostetusnäyttöineen, kaksine ruutuinen ja stylus-tikkuineen mahdollisuudet varsin erikoisten peli-ideoiden ja kontrollien hyödyntämiseen. Valitettavasti suurimmassa osassa DS-pelejä stylus-tikku ja kosketusnäyttö ovat saaneet toimittaa lähinnä hiiren korvikkeen virkaa.

Onneksi maailmassa on kuitenkin vielä HAL Laboratoryn kaltaisia firmoja, joiden Kirby-hahmo on ilahduttanut pelikansaa lukuisissa peleissä jo usean pelisukupolven ajan. Nintendo DS:n ensimmäisessä, myös Kirby’s Canvas Cursena tunnetussa Kirby-pelissä tämän omituisen, pupun ja pilven sekoitukselta näyttävän hahmon kotimaailma joutuu ilkeän noidan hyökkäyksen kohteeksi. Nokinenä muuttaa Kirbyn kotimaailman maalauksiksi, ja sankarin itsensä normaalia huomattavasti pallomaisempaan muotoon.

Kirby ei kuitenkaan anna muodonmuutoksen masentaa itseään liikaa, vaan lähtee noidan maagisen siveltimen avulla maailmanpelastusreissulle. Pelaaja toimii tänä siveltimenä, ja johdattaa Kirby läpi lukuistenn omaperäisten, outojen ja mielenkiintoistenkin kenttien läpi.

Stylus-tikulla hoidetaan pelin kaikki toiminnot: esteiden tuhoaminen, vihollisten tainnuttaminen, erikoisominaisuuksien käyttäminen ja Kirbylle lisävauhdin antaminen. Tärkeitä ovat myös ns. sateenkaariviivat, joita pitkin pelaaja voi viedä pallona eteenpäin pyörivän Kirbyn läpi kuilujen ja muiden vaarojen. Erilaisten luovien käyttömuotojen valikoima on niin suuri, että monipuolisuuteen kerkeää ihastua moneen otteeseen pelin aikana.

Teknisesti asiat ovat kunnossa. Grafiikka ja musiikki ajavat asiansa, tuoden oman sympaattisen latauksensa peliin. Suurin harminaihe onkin se, että kuten kaikki hyvä, myös Kirbyn seikkailut loppuvat aikanaan. Ahkeralle pelaajalle pelin läpipeluu ei tarjoa kovinkaan pitkäaikaista viihdettä. Kaikeksi onneksi kentiltä kerättävillä tähdillä voi avata reilusti bonussisältöä, joka kasvattaa pelinautinnon pituutta. Kirby’s Power Paintbrush on Nintendo DS:n parhaimpia puzzlepelejä, ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen jos idea kiehtoo hiemankin.

Tero Lehtiniemi

Tekijä: HAL Laboratories
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Nintendo DS
Saatavilla: Nintendo DS
Pelin kotisivu: Kirby’s Power Paintbrush
 

Muropaketin uusimmat