Uusimmat

Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D (3DS)

27.02.2015 13:00 Mikael Miilumäki

Tekijä: Nintendo ja Grezzo
Julkaisija: Nintendo
Testattu: 3DS
Saatavilla: 3DS
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Majora’s Mask 3D
Arvostelija: Mikael Miilumäki

 

Hyrule on pelastettu ja Linkkiä odottavat kokonaan uudet seikkailut. Vanhaa ystävää pitää lähteä auttamaan, mutta ilkikurinen Skull Kid puuttuu peliin. Ilmassa leijuva ja maanisesti naureskeleva vekkuli kaappaa sankarimme hevosen ja langettaa kaamean kirouksen Linkin niskaan. Maailma ei muutenkaan makaa mallillaan, kun ilkeästi irvistävä kuu uhkaa iskeytyä maahan ja tuhota kaiken elävän. Taas on sarkaa kynnettäväksi!

Majora’s Mask 3D on alusta loppuun kerrassaan lumoava ilmestys. Maailman asukkaat valmistautuvat kaikki vääjäämättömään tuhoon ja ruuvit tuppaavat löystymään vähän jokaisella.

Alkujaan Majora’s Mask ilmestyi vuonna 2000 Nintendo 64 –konsolille, jolloin pelaajille esiteltiin Terminan maailma. Nyt peli koetaan uudelleen  päivitetyssä 3DS-versiossa. Allekirjoittaneella neitsytmatka Terminaan tapahtui vasta nyt.

Marty McFly, oletan?

Kolmen lyhyen päivän päästämaailmaa odottaa siis vääjäämättä tuho ja tuomionpäivän kello ei anna hetken rauhaa. Miten tästä selvitään?! Aikamatkailulla, tietenkin. Aina kun kuu uhkaa antaa kuolettavan suudelman, kelaa pelaaja aikaa taaksepäin ja aloittaa alusta. Tämä tuo pelaamiseen mukavaa maustetta, vaikka kiire pääsee harvoin yllättämään. Kuu lähestyy aina kuitenkin vääjäämättä ja tietyt asiat on saatava hoidettua ennen kuin loikkaa ajassa.

Kehittäjien toinen temppu ovat erilaiset naamarit. Vinksahtanut naamiokauppias tarjoaa Linkille naamareita, joiden avulla pelaaja pystyy muuttumaan erilaisiksi Zelda-maailman otuksiksi. Perinteisten esineiden rinnalle tuodaan siis uusi elementti, joiden avulla ratkotaan pulmia ja selvitetään ongelmia. Tietyt naamiot tulevat läpipeluun aikana todella tutuiksi, osan saattaa unohtaa kokonaan.

Tule Terminaan!

Päätarinan sivussaratkotaanmaailman asukkaiden antamia tehtäviä ja mysteereitä. Usein ne kestävän koko kolmen päivän syklin ajan, mikä vaatii ajoitusta ja hahmojen rutiinien opettelua.Kaikkia sivutehtäviä ei tietenkääntarvitse väkisinratkoa, mutta niistä saa pelikelloon mukavasti lisää tunteja.

Paikoin sivutehtävien tavoitteista on vaikea pitää kiinnieivätkäkaikki luolastot ole nappisuorituksia, mutta suurimmilta peli-ilon tuhoavilta kämmeiltä on vältytty. Ulkoasu ja musiikit on päivitetty hyvin nykypäivään, eikä varsinkaan ulkoasussa ole nokan koputtamista. Uusioversiossa on tehty pieniä viilauksia sinne tänne, joten kyseessä ei ole pelkkä kasvojenkohotus.

Majora’s Mask 3D on ehdottomasti paras keino kokea Linkin seikkailut Terminassa. Ensikertalaisille se tarjoaa modernin version hitusen vinksahtaneesta Zelda-seikkailusta, kun taas veteraanit nauttivat varmasti matkasta menneeseen. Tällaisia hartaudella tehtyjä uusiojulkaisuja pelaa aina mielellään!

 

Toinen mielipide

Olen pelannun Zeldoja aivan liikaa, niin paljon, että minulle on kasvanut hiippalakki ja suippokorvat. Lähden seikkailuun, hankin miekan ja kilven, minkä jälkeen metsästän muita esineitä ja lopulta selässä on Master Sword. Sama kaava toistuu pelistä toiseen ja siihen olen kyllästynyt monen monituista kertaa. Majora’s Mask on outomaski, koska se tuntuu aidosti tuoreelta.

Peli on suoraa jatkoa Ocarina of Timen seikkailulle, joten miekka ja kilpi löytyvät taskusta valmiiksi. Olin Mikaelin tavoin neitsytmatkalla, reissulla joka alkoi mielenkiintoisen psykedeelisesti. Suorastaan pelottavan trippaavaan maailman näet kohtaa Deku-pensaskääpiönä. Kirouksesta päästään tietenkin eroon, mutta muuntautumismahdollisuus jää naamareiden muotoon.

Terminassa henkilöt ovat suurimmaksi osaksi aiemmista Zeldoista tuttuja ja koko paikka tuntuu unenomaiselta naamallisine kuineen. Maisemat vaihtuvat kiitettävällä vauhdilla, uudet naamarit nousevat arkuista sopivin väliajoin. Maailma on laaja ja huomaan odottavani innolla seuraavaa seikkailun välietappia. En ole nauttinut pelisarjasta pitkään, pitkään aikaan näin lapsenomaisesti!

Maailmanloppua edeltävän ajan kanssa pelaaminen on oma taitolajinsa. Vihaan toistoa ja jouduin sietämään sitä useampaan kertaan, kun kolmen päivän sykli oli juuri loppumaisillaan päästessäni pomotaisteluun. Tietenkin luolaston uudelleen läpijuoksu on nopea homma, mutta se maistuu aina yhtä Dekulta. Opin sittemmin varaamaan reippaasti aikaa luolastojen koluamiseen turhautumisen estämiseksi.

Rakastan muistiota. Se täytti itsestään hyödyllisiä taipaleelta mukaan tarttuneita tietoja. Tällainen oli esimerkiksi jokaisen päivän oma lottonumero, jolla pystyi seuraavilla sykleillä lunastamaan varman voiton. Eihän numero tietenkään vaihdu; maailma toistaa itseään. Muistion lineaarisista tehtäväkuvauksista tuli heti visual novellimaista sivumakua.

Olet Zelda-fani ja et ole pelannut peliä? Hophop, kauppaan siitä! Olet uusi sarjan parissa? Hophop, kauppaan siitä! En voi suositella liikaa Majora’s Maskin antamaa bisarria kokemusta, siinä on liioittelematta täydellinen tunnelma.

Kalle ”HCJorma”Lounela

 

Lisää aiheesta

Legend of Zelda: A Link Between Worlds (3DS)

Legend of Zelda: A Link to the Past (GBA)

Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii)

Legend of Zelda: Spirit Tracks (DS)

Legend of Zelda: The Minish Cap (GBA)

Legend of Zelda: The Wind Waker (GC)

Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U)

Legend of Zelda: Twilight Princess (GC, Wii)