UUSIMMAT

Leisure Suit Larry Collection (PC)

03.12.2007 18:00 | Petteri Kaakinen

Quest-seikkailupelipakettien lisäksi Sierra on julkaissut Windows XP -yhteensopivan kokoelman myös Leisure Suit Larry -pelisarjasta. Se ei sisällä aivan kaikkia Larry-pelejä, vaan jostain syystä vain osat 1-6. Ja kyllä, neljättä osaa ei ole edelleenkään olemassa.

Valitettavasti Al Lowen viimeiseksi Larryksi jäänyt seitsemäs osa ja vähemmän valitettavasti uusin Magna Cum Laude eivät löytäneet tietään kokoelmaan.

Laajan viisiosaisen seikkailunsa aikana Larry Laffer toilailee muun muassa hämyisessä kaupungissa, laivalla, viidakossa ja hotellissa ainoana tavoitteenaan seksikkäiden naisten jahtaaminen. Kaikkien näiden vuosien jälkeen Larryn vastoinkäymiset jaksavat edelleen hauskuuttaa, vaikka kondomien ostaminen ja sensuroitu seksikohtaus eivät aiheuta hihittelyä samaan tapaan kuin aikoinaan ensimmäistä kertaa 7-8-vuotiaana pentuna Larryja pelatessaan.

Kokoelman Larryjä pelataan muutamalla eri tavalla. Uudistettua ensimmäistä osaa sekä viidettä ja kuudetta osaa pelataan modernien seikkailupelien tapaan ainoastaan hiirellä. Toista osaa pelataan pelkästään näppäimistöllä komentoja kirjoitellen. Kolmas osa on jonkin sortin hybridi näiden väliltä. Hiirtä käytetään kyllä liikkumiseen, mutta komennot, kuten take ja talk, on edelleen kirjoitettava itse.

Kokoelman pelit ovat pysyneet ennallaan niin hyvässä kuin pahassakin. Ensimmäiset kaksi osaa sisältävät runsaasti äkkikuolemia, jos Larry erehtyy poikkeamaan väärälle kujalle tai uskaltautuu vetämään vessanpöntön kapakan vessassa. Niistä ei pitäisi kuitenkaan olla liikaa harmia, jos tilanteen tallentaa usein.

Larryt ovat hieman vanhentuneista olemuksistaan huolimatta vanhojen seikkailupelien aatelia. Ne tarjoavat monia hupaisia hetkiä, kun Larry yrittää epätoivoisesti tehdä vaikutuksen naisiin ja selvitä mitä kummallisimmista tilanteista. Tämä kokoelma ei kuitenkaan ole paras mahdollinen julkaistu Larry-kokoelma, sillä seitsemäs osa puuttuu kokonaan ja kuudennestakin puuttuu ääninäyttely. Jos ei kuitenkaan jaksa etsiskellä parempia paketteja, jotka ovat melko harvinaisia, tämäkin tarjoaa kiitettävästi pelattavaa.

Toim. huom. Larry 7 puuttuu Vivendin jänistelyn takia. Lowe kertoi Suomessa käydessään, että Vivendi jätti pelin pois olevalla videolla vilahtavan nakunaisen takia. Julkaisija jätti koko pelin pois, koska sekunnin, parin mittainen video olisi nostanut kokoelman ikärajaa. Lowe tarjoutui muokkaamaan pelin lähdekoodia ja poistamaan videon ilmaiseksi – mutta ei. -JOK

 

Julkaisija: Sierra
Testattu: PC
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: Windows 2000/XP/Vista, P3 800 MHz, 128 Mt muistia
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.vintage-sierra.com/lsl.php

 

 

Lue lisää eDomesta

Al Lowe lähettää terveiset eDomen lukijoille

Al Lowe soittelee David Hasselhoff Big Bandin kanssa – katso videot

Al Lowe videohaastattelussa – Larryt, Freddy Pharkas ja muut klassikot

Al Lowe, Larry-pelien luoja, saapui Suomeen

HC Andersenin Taikaseikkailu (PC)

Hyvää syntymäpäivää, Larry

Obscure II (PC, PS2, Wii)

Piinapenkissä Larry-pelien isä Al Lowe

Police Quest Collection (PC)

Sam & Max Season 1 (PC)

Secret Files: Tunguska (PC)

Secrets of Atlantis: The Sacred Legacy (PC)

Silverfall (PC)