Uusimmat

Loot Hero DX (PC)

16.09.2015 14:30 Miikka Lehtonen

lootherodx-kansinostoTekijä: VaragtP
Julkaisija: VaragtP
Testattu: PC Windows 10, Intel Core i5-4670k, 16 Gt muistia, GeForce GTX 970
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: PC Windows XP tai uudempi, 200 megatavua kiintolevytilaa
Pelaajia: 1
Muuta: ladattava peli, hinta 2,99 euroa
Pelin kotisivu: Loot Hero DX
Arvostelija: Miikka Lehtonen

dome_peli_tahdet_15

 

Indie-skenen nostaessa päätään ja Steamin Greenlightin mahdollistaessa toinen toistaan erilaistempien pelien päätymisen yleisön tietoisuuteen sitä huomaa vähän väliä pelaavansa aika erikoisia pelejä.

Joskus nämä yllätykset ovat iloisia, toisinaan ikäviä. Joskus taas vain puhtaasti hämmentäviä. Loot Hero DX kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan.

Loot Hero DX on peli, jota en välttämättä oikeastaan edes haluaisi sanoa peliksi, koska sen pelattavuus on äärimmäisen minimaalista. Joskus, jos peli on tehty taidolla, tämä voi olla etukin. Simppeli pelattavuus jättää tilaa yllättävälle syvyydelle, tiukalle toiminnalle tai tunnelmalliselle tarinalle. Loot Hero DX:n tapauksessa se jättää ammottavan aukon.

lootherodx-4

Paina oikealle

Tässä ohjeet Loot Hero DX:n pelaamiseen: paina oikealle. Se oli siinä se. Loot Hero DX on viime vuosien aikana yleistyneen RPG-dekonstruktio-genren tuorein edustaja, joka pyrkii tiivistämään retrohenkisen RPG-kokemuksen äärimmäisiin perusteisiinsa. Pelaaja on sankari, joka juoksee oikealle. Kun vastaan tulee hirviö (ja niitä tulee vastaan jatkuvasti), päin juokseminen vie molemmilta kestopisteitä. Jos hirviö kuolee ensin, saa vähän kokemusta ja pari lanttia rahaa.

Tietyin väliajoin vastaan tulee sitten kaupunki, jossa nappia painamalla voi nostaa yhtä neljästä ominaisuudestaan – voima, puolustus, kriittinen osuma ja nopeus – pisteen ylöspäin, jos on grindannut tarpeeksi rahaa. Näin sitten edetään läpi alati kovempien hirviöiden, tarkoituksena tappaa viimeisen kentän lopussa odottava lohikäärme.

lootherodx-2

Satunnaisemmaltakin pelaajalta tähän menee aikaa noin 10 minuuttia. Mitäs sen jälkeen? No tietenkin tehdään sama uudelleen, korkeammalla vaikeustasolla. Tämä voisi periaatteessa olla kiinnostavan pelin lähtökohta, mutta kun Loot Hero DX:ssä se ei ole lähtökohta mihinkään. Hirviöt saavat enemmän numeroita – ne kestävät enemmän vahinkoa ja lyövät kovempaa – mutta mekaanisesti yhtään mikään ei muutu.

Ennemmin tai myöhemmin törmää hirviöihin, joita ei saakaan kaadettua, vaan kuolee. Sitten synnytään edellisessä kaupungissa uudelleen ja juostaan kenttää edestakaisin grindaten näin tasoja, kunnes hirviöt kaatuvat. Ja sitten juostaan taas lisää oikealle.

Näin sitten tahkotaan peliä läpi uudelleen ja uudelleen aina vain nopeammin ja nopeammin. Parin läpipeluukerran jälkeen tasot hurahtavat läpi muutamassa sekunnissa ja kokonaiseen lohikäärmeen tappoonkin menee aikaa vain pari minuuttia.

lootherodx-3

Rosoista retroa

Loot Hero DX:n grafiikat ja äänet ovat myös wannabe-retroa. Todella matala resoluutio ei siitä kasva mihinkään vaikka tekisi mitä sadetansseja ja efektit ovat muutenkin kuin 90-luvun alun peleistä – tai oikeammin ne ovat sellaisia kuin 90-luvun alun pelejä vain kuvina ja taruina kokeneet kuvittelevat niiden olleen.

Joku nokkela on ehkä jo arvannut, että Loot Hero DX oli alkujaan mobiilipeli, johon on sitten tehty pari tuunausta ja sitten lyöty Steamiin. 2,99 euron hinta ei nyt toki päätä huimaa, mutta eipä kyllä huimaa kokemuskaan. Ehkä se kertoo minusta ja odotuksistani jotain, että pelasin peliä pari tuntia odottaen, että löytäisin sen kätketyn jutun tai saisin aikaan niin isoja numeroita, että peli lopettaisi näyttelemisen ja paljastaisi, mistä siinä on oikeasti kyse.

lootherodx-1

Mitään paljastusta ei tullut, eikä mikään muuttunut. Loot Hero DX on niin tyhjä ja tympeä tapaus, että oksat pois.