Marc Ecko’s Getting Up: Contents Under Pressure -ennakko (PS2)

20.07.2005 00:00 | Thomas Puha

Ecko Unlimited -vaatemallistostaan tunnettu Marc Ecko on työstänyt Contents Under Pressure -peliprojektiaan seitsemän vuoden ajan. Ecko osoittautui myös himopelaajaksi, eikä Contents Under Pressure ole kaupallinen Ecko-brändin laajennus videopeleihin, vaan varsin lupaavalta kuulostava ja näyttävä seikkailu- ja toimintapeli, jossa graffitit ja graffititaiteilijat ovat pääosassa.

Hyvälle lopputulokselle antaa eniten pontta peliä kehittävä The Collective, joka on nostettu aiemminkin esille.

Contents Under Pressuren päähahmona on aloitteleva graffititaitelija Trane, josta täytyy pelin edetessä tehdä lähitulevaisuuteen sijoittuvan fiktiivisen New Radiuksen arvostetuin graffitimaalari. Tämä tapahtuu tekemällä graffiteja mitä erikoisimpiin paikkoihin.

Käytännössä Contents Under Pressure on kolmannen persoonan seikkailupeli, jossa liikutaan enemmän pysty- kuin vaakasuunnassa. Trane on tavallinen nuorukainen ilman erikoiskykyjä, joten haasteena onkin löytää reitit mahdollisimman korkeisiin paikkoihin.

Graffitipaikkoihin pitää edetä huomiota herättämättä. New Radiuksessa partioivat Civil Conduct Keeper -vartijat eivät nimittäin pidä graffitimaalareista.

Graffitien valokuvaaminen omiin arkistoihin on alalle ominainen tapa, joka on olennainen osa myös peliä. Entisenä graffitimaalarina Ecko on itse järjestänyt peliin originaaleja graffiteja 60:ltä alan tunnetuimmalta taitelijalta.

Pelin tarinan kantavia voimia ovat kuusi oikean elämän graffitimestaria, jotka kouluttavat Tranea tämän matkalla graffitimaalareiden ykköseksi. Tarinaan kuuluu myös New Radiuksen tyrannimainen pormestari, joka loppujen lopuksi kammetaan pois vallasta, jotta New Radiuksessa koittaisivat uudet ja suvaitsevaisemmat ajat.

Tekijä: The Collective
Julkaisija: Atari
Testattu: PlayStation 2
Tulossa: PlayStation 2, syyskuu
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: atari.com/gettingup
 

Muropaketin uusimmat