UUSIMMAT

Mario Party 8 (Wii)

27.07.2007 16:48 | Jukka O. Kauppinen

Mario Party -pelisarja on jo vuosikausia ilahduttanut hilpeiden bilepelien ystäviä. Kenties turhankin monta vuotta, sillä pelisarjan tiheä julkaisutahti on ehtinyt jo ärsyttää monia. Tällä kertaa edessä on kuitenkin hyppy Wii-aikakauteen ja sitä kautta uudentyyliseen pelattavuuteen.

Pohjimmiltaan Mario Party on kuitenkin se sama, tuttu Mario Party – eli suomeksi kokoelma minipelejä löyhästi yhteen kiedottuna. Kuvailin tosin juuri noin 90% Wiin pelitarjonnasta, mikä on myös ensimmäinen kompastuskivi Mario Party 8:n kivikkoisella polulla.

Wiimote-ohjauksen lisäksi Mario Party 8:n merkittävin Wii-ominaisuus on mahdollisuus käyttää Mii-hahmoja pelissä, mutta vain muutamassa erillisessä minipelissä. Pääseikkailuun hahmoja ei ole mahdollista tuoda, mikä kuvaa mainiosti pelin menetettyjen mahdollisuuksien ja puolitiehen jätettyjen ideoiden kirjoa.

Täytyy tosin rehellisyyden nimessä todeta, että Wiimote-ohjaus toimii mainiosti. Wiimotea heiluttelemalla hypätään narua, yritetään räiskiä tornia pitkin kiipeävää pelaajaa, pelataan pommitennistä ja harrastetaan kaikenlaista muutakin mukavaa. Tällä osa-alueella ei ole valittamista, mutta peli kärsii mielikuvituksettomasta pelisuunnittelusta ja luovan hulluuden puuttumisesta. Mario Party ei ole Wiin ainoa minipelikokoelma ja kun Rayman Raving Rabbids ja Wario Ware tekevät saman asian paremmin ja hauskemmin, Mario jää ikävään välikäteen.

Pelin alkuperäiset minipelit ovat kehnoja, eikä ainakaan testiyleisömme jaksanut juuri kiinnostua esimerkiksi kellon virittämisestä pyörittämällä Wiimotea. Ne paremmat minipelitkin on nostettu kirjaimellisesti sellaisinaan aiemmista peleistä. Ja todellakin sellaisenaan, pelistä ei löydy edes laajakuvatukea, joten ulkoasu on varsinaista last geniä. Jopa pelilaudat ovat aiemmista osista tuttuja, tosin hilpeiden kummitusten täyttämä juna ja kilpikonnien asuttama kaupunki jaksavat yhä huvittaa.

Mario Party 8 on kokonaisuutena varsinainen sarjan musta lammas ja vastarannan kiiski. Aiemmat pelit ovat olleet sujuvia, hauskoja ja kekseliäitä, Mario Party 8 ei ole näistä mitään, paitsi korkeintaan hetkellisesti. Jopa nelinpelinä Mario Party on tuskallisen hidastempoista puurtamista, mikä sotii koko sarjan peruslähtökohtia vastaan.

Koska suuri osa minipeleistä on jo aiemmista peleistä tuttuja, eikä nissä harvoissa uutuuksissa ole juuri kehumista, ei voi kuin suositella jonkun sarjan aiemman osan hankkimista, tai vaihtoehtoisesti sijoittamista vaikka Raymaniin.

 

Tekijä: Hudson Soft
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Wii
Saatavilla: Wii
Pelaajia: 1-4
Pelin kotisivu: http://www.nintendo-fi.com/index.php?game=1580#

Lue lisää eDomesta

E3 2005 – Nintendon lehdistötilaisuus

E3-messujen parhaat

Fuzion Frenzy 2 (360)

LocoRoco (PSP)

Mario Party 5 (GC)

Mario Party 7 (GC)

Mercury Meltdown Revolution (Wii)

Rayman Raving Rabbids (PS2)

Super Monkey Ball 2 (GC)

WarioWare: Smooth Moves (Wii)