Uusimmat

Max Payne 3: Local Justice Pack DLC (PC, PS3, Xbox 360)

23.08.2012 18:30 Kalle Laakso

Tekijä: Rockstar Games
Julkaisija: Rockstar Games
Saatavilla: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Pelaajia: 1, 2-16
Muuta: Ladattava laajennus, vaatii toimiakseen alkuperäisen Max Payne 3 -pelin
Pelin kotisivut: http://www.rockstargames.com/maxpayne3
Arvostelija: Kalle Laakso

Kevään yksi odotetuimmista comebackeista pelirintamalle oli lähes kymmenen vuoden hiljaiseloa viettänyt Max Payne. Maxin kolmatta tulemista oli peesaamassa moninpeli, jota Rockstar lähti laajentamaan pelin ensimmäisellä lisäripaketilla.

 

Suomalaisen Remedy Entertainmentin Max Payne -sarja herätti aikoinaan paljon huomiota ympäri maailmaa. Pitkään työstetty peli tehtiin aikuisempaan makuun, synkällä tarinalla, hyvällä tarinankerronnalla, aikaa hidastavalla Bullet timellä seka yksinkertaisella ja vahvalla yksinpelikokemuksella. Remedyn myytyä Maxin oikeudet Rockstarille jäi herra Payne ottamaan happea ja odottamaan uusia tuulia. Vuosien odotuksen jälkeen Max teki onnistuneen paluun kolmannessa osassaan, vaikka pelisarja koki olennaisia muutoksia suuntaan jos toiseenkin.

Max Payne 3:n yksi uusista ominaisuuksista on moninpeli, mikä osoittautui Rockstarille yllättävän haastavaksi, syystä tai toisesta. Pienistä teknisistä ongelmistaan huolimatta verkossa pelaaminen kuitenkin on ihan jees kokemus. Konsoleilla on kerrankin olemassa peli, missä Free Aim tarkoittaa tasan tarkkaan nimensä mukaisesti sitä. Kaiken maailman pienemmätkin tähtäysavut on karsittu pois, vaatien varsinkin moninpelissä tarkkoja ja hallittuja laukauksia.

Rockstar lupasi Maxiin seitsemän DLC:tä, jo ennen kuin peli ehti kauppojen hyllyillekään. Nykytrendin mukainen kausipassi ilmestyi pelin julkaisun yhteydessä, ja sen mainokset kuulostivat lupaavalta. ”Passin hinnalla saat Max Payneen kaikki seitsemän vuoden loppuun mennessä ilmestyvää lisäriä”.

Luottoa siis pelin moninpeliin löytyi, ja se on aina ilo huomata tekijöiden tukevan pelejä valmistumisen jälkeenkin. Yksi iso mutta tosin matkassa on – pelaajakato. Lienevätkö Max Payne 3:n pelaajat sukupuuttoon kuoleva luonnonvara, mutta peli on kokenut toukokuisen lanseerauksen jälkeen todella roiman pelaajakadon. Serverit ammottavat tyhjyyttään, suositut pelimuodot voi laskea kolmella sormella ja pelaajamäärät ovat aktiivisimmillaan jopa alle 100 pelaajaa pelimuotoa kohden, ihan riippumatta mihin aikaan verkossa käykään kääntymässä. Näin ainakin Xbox Livessä.

I might have laughed, if I had remembered how

Pelin ensimmäinen ladattava sisältö, Local Justice Pack, keskittyy silti ainoastaan moninpeliin. Hurraa-huutoja LJP tuskin pelaajissa saa aikaan, mutta mukava lisäri se silti on. Kolme uutta kenttää, yksi ase, yksi uusi esine, uusi ryhmä ja 40 uutta haastetta.

DLC:n jokainen kenttä perustuu yksinpelistä tuttuihin maisemiin, mikä on yllättävän toimiva veto. Imperial Palace -hotellin ilmestyminen moninpeliin ei ollut yllätys. Hotellin katto sopii hyvin avonaisuutensa takia tarkka-ampujille, kun taas sisätiloissa refleksit ovat koetuksella huomattavasti enemmän ja betonipylväiden suojassa tulee notkuttua usein. Samaa kaavaa noudattaa myös lisärin toinen kartta: Departure Lounge -lentokenttä. Kentästä puolet on lähitaistelupainotteista, eikä ahtailla käytävillä ole juuri tilaa. Toinen kentänpuolisko on avoimehko terminaali, missä voi väijyä helposti lähes missä vain ja snaipperit saavat ilmaista tykinruokaa.

Paketin suosituin kenttä on 55th Battalion HQ. Kartan hyvä balanssi pitää väännöt intensiivisinä ja liipasinsormen herkkänä. Tämän on ilmeisesti Rockstarikin huomannut, koska 55th Battalion HQ on Local Justicen ainoa gang wars -pelimuotoa tukeva kenttä. Kaikkia kolmea mappia voi kuitenkin pelata deathmatchissa, team dethmatchissa ja Payne killer -muodoissa.

Lisärin uusi ase tuskin on yllätys kenellekkään. Nykypeleissä ehdottomasti yksi suosituin, ja ihmeellisesti sitä ei alunperin pelissä ollut: M4-rynnäkkökivääri. Tasavahva ase, joka on myös yksi moninpelin tasapainoisimmista. Aseen levelin noustessa M4:stä tulee varsin murhaava, ja siitä tuli minullekin kentästä riippumaton vakiotyökalu. Light fingers -esineestä ei voi kuitenkaan samaa sanoa. Light fingers parantaa hahmon näppejä sen verran, että ruumiiden loottaaminen on nopeampaa, mutta ei ratkaisevasti kuitenkaan. Jotain muuta olisi toivonut, etenkin kun emopelin vaihtoehdot ovat parempia. DLC:n uusi ryhmä on São Paulo Police. SPP on myös yksinpelistä tuttu, ja tuttuja naamoja ryhmittymästä myös löytyy.

He was trying to buy more sand for his hourglass. I wasn’t selling any

Local Justice Pack on hassu tapaus. Se on perusvarma ja sopiva kokonaisuus vähän erilaiseen räiskintään. Max Payne ei ole perinteinen FPS-sotapeli eikä missään nimessä huono tapaus, mutta ei sitä vain kukaan tunnu pelaavan.

Onkin kiintoisaa seurata mitä Rockstar tulee tekemään Max Paynen kanssa. Firma on kyllä hemmotellut aiemmissa peleissään faneja, mutta en jaksa uskoa että Maxille luvatut loput DLC-lisärit olisivat tulossa ainakaan luvatussa nykymuodossaan. Etenkin kun muistetaan, että vasta äskettäin Take-Two ilmoitti Max kolmosen olleen myynnillisesti pettymys. Sen tosiaan huomaa ja paukku on yllättävän iso.

Kirsikkana kakun ja DLC-arvostelun päälle vielä jäätävä Local Justice Pack -playlistfakta. Omalle playlistalleni kertyi kuusi LJP-pelaajaa, jokainen Amerikasta. Loput pelasivat vain alkuperäisiä karttoja, ja useimmiten seuraavista kentistä äänestettäessä Local Justicen mapit eivät päässeet jatkoon.

 

Lisää aiheesta

Max Payne 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Max Payne 2 (pc, PS2, Xbox)

Max Payne (PS2)

Max Payne (PC)

Lue myös

Deadlight (Xbox 360)

Decisive Campaigns: Case Blue (PC)

Iron Brigade (PC, Xbox 360)

Orcs Must Die! 2 (PC)

Unit 13 (PS Vita)

Wreckateer (Xbox 360)