Uusimmat

Max Payne (GBA)

17.03.2004 00:00 Mikko Matilainen

GBA:n Max Payne pohjautuu pelisarjan ensimmäiseen osaan, ei äskettäin ilmestyneeseen Max Payne 2:een. Pelin tarina ja tapahtumapaikat on kopioitu miltei suoraan PC- ja konsoliversioista, joten alkuperäistä Max Payneä pelanneet voivat unohtaa pelin jo tässä vaiheessa.

Pelin tarina on synkkä ja erittäin hyvin kirjoitettu. Tarinaa juoksutetaan sarjakuvamaisen Graphic Novel -järjestelmän avulla, jossa sarjakuvaa ryhdittää ääninäyttely. Puhetta on paljon ja kaikesta saa hyvin selvän. Max Payne rikkookin rajoja, sillä pelin äänisynteesi on luokkaa uskomaton.

Itse pelissä on kyse pelkästä toiminnasta. Max juoksee huoneesta toiseen tappaen eteen tulevat viholliset kattavan asearsenaalinsa voimalla. Kaikkein hauskin ominaisuus on kuitenkin Bullet Time, jonka avulla aika hidastuu ja pelaaja saa enemmän aikaa ampua vihollisia ennen kuin nämä ehtivät vastata tuleen. Ominaisuuden käyttö on elintärkeää eteenkin isoja vihollisjoukkoja vastaan taisteltaessa.

Pelin kampanja on kahdentoista tehtävän mittainen ja sen läpäisemiseen kuluu päivä tai pari. Kenttien varsilla ei ole tallennuspisteitä, vaan pelaajalla on käytössä muutama elämä, joiden loputtua kenttä on aloitettava alusta. Vaikeaksi pelin tekee vihollisten asettelu. Useissa huoneissa oven edessä on jo heti kättelyssä parikin vihollista, joten nopeat refleksit ovat välttämättömyys. Myös ruudun ulkopuolelle jäävät pahikset tuottavat ongelmia, eikä Max jostain syystä osaa ampua vähäänkään isompien esteiden yli. Vastapuoli sen sijaan osaa.

Max Paynen GBA-käännös on näyttävä ja tarinassa on potkua. Toimintaosuuksien ongelmat syövät kuitenkin pelikokemusta ja nostavat vaikeustason turhauttavaksi.