UUSIMMAT

Medieval Moves: Deadmund’s Quest (PS3)

17.11.2011 18:30 | Miikka Lehtonen

Tekijä: Zindagi Games
Julkaisija: Sony
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PlayStation 3
Pelaajia: 1, 2 (samalla koneella)
Muuta: vaatii Move-ohjaimen. Tukee myös kahta Move-ohjainta
Pelin kotisivu: http://fi.playstation.com/medievalmoves/
Arvostelija: Miikka Lehtonen

Medieval Moves hämäsi minut täysin. Kuvittelin ennakkoon pelin olevan se sama teknologiademo, jota Sony esitteli E3:n Move-julkistustilaisuudessaan. Mutta eipä ollut: kyseessä on vain jotain kovin samanlaista, mutta kuitenkin jotain omaansa.

Eivätkä yllätykset tähän lopu, sillä huonojen minipelikokoelmien täyttävässä Move-tarjonnassa Medieval Moves nousee selvästi esiin yhtenä ohjaimen parhaimmista peleistä.

Prinssi Edmundilla ei mene hyvin. Hänen kohtalonaan on hallita isänsä valtakuntaa, mutta ennen sitä hänen pitäisi parantua pienestä vaivasta: paha velho on muuttanut hänet luurangoksi. Jotta Edmund saa takaisin nahkansa ja valtakuntansa, hänen on matkattava kädet heiluen läpi ihmeellisen fantasiamaailman.

Sarjakuvan tyyliin kerrottu tarina ei toki voita mitään palkintoja, mutta se tarjoaa yllättävänkin hauskaa ja harmitonta huumoria ja pitää pelin liikkeessä. Sama sarjakuvamainen tyyli jatkuu myös itse peliin, sillä kaikki näyttää mukavan värikkään vinksahtaneelta. Vaikka vastaan juoksee luurankoja ja muita fantasiaelukoita, nuorempi väkikin viihtyy ihan hyvin pelin parissa näkemättä kauheita painajaisia.

Itse pelistä puhuttaessa lähin verrokki löytyy hieman yllättävästä paikasta, siitä toisesta mainiosta PlayStation Move –pelistä: Sports Championsista. Edmund miekkailee, jouskailee, frisbeilee ja muutenkin urheilee tiensä läpi ihmeellisten fantasiamaailmojen. Käsissä on toki jos jonkinlaisia fantasia-aseita, mutta pelattavuus on tuttua Sports Championsista. Eikä suotta, sillä tarkempi tutkimus paljastaa, että peliä on ollut kehittämässä sama tiimi.

Tiimi ei ole kosketustaan menettänyt, sillä Medieval Moves on veikeä peli. Kaikki päätoiminnot onnistuvat  luontevasti ja sujuvasti, liikkeentunnistus on tarkkaa ja tempo juuri sopiva. Peli rullaa jatkuvasti eteenpäin kuin kiskoilla konsanaan, toimintakohtauksesta toiseen siirtyen. Sormi ei mene suuhun liikkeitä tehdessä, mutta haastetta on sen verran, että kokeneempikin pelaaja saa keskittyä peliin kunnolla. Tämä on iloinen asia, sillä yleensähän Move-minipelikokoelmat ovat suorastaan loukkaavan helppoja.

Kaikesta näkee myös sen, että pelin kehitystiimi on päässyt sinuiksi Moven kanssa ja uskaltaa leikkiä sen tarjoamien mahdollisuuksien kanssa. Edmundia parantavat juomat heitetään naamariin tekemällä Move-ohjaimella juomaliikkeitä ja pommit sytytetään kätkemällä kädellä Move-ohjaimen väripallo. Hauskaa ja oivaltavaa!

Ja koska kyse on Move-pelistä, mukana on toki niitä minipelejä. Mutta tällä kertaa luontevasti, sillä niissä käytetään pelin itsensä vaatimia temppuja ja taitoja.

Medieval Moves ei välttämättä ole vuoden parhaita pelejä, mutta Move-pelien tyhjässä autiomaassa se paistaa kuin Teksasin keltainen ruusu. Se on oivaltava, nokkela ja yksinkertaisesti viihdyttävä peli, olitpa sitten nyyppä tai enemmän pelannut veteraani.

 

 

Lue myös

Ace Combat: Assault Horizon (PS3, Xbox 360)

Assassins Creed Revelations (PC, PS3, Xbox 360)

Call of Duty: Modern Warfare 3 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Child of Eden (PS3)

Gunstringer (Xbox 360)

Mario Kart 7 -ennakko (3DS)

Ratchet & Clank: All 4 One (PS3)

Rayman Origins -ennakko (PS3, Wii, Xbox 360)

Uncharted 3: Drake’s Deception (PS3)