Metal Gear Solid 3: Snake Eater -ensitesti (PS2)

20.01.2005 00:00 | Thomas Puha

Hideo Kojima vieraili eDomen juttusilla ja tuomisinaan miehellä oli uusi Metal Gear Solid 3 -traileri. Uudet pelilliset kikat Kojima piti tiiviisti omana tietonaan, mutta traileri valaisi hieman Snake Eaterin tapahtumapaikkoja viidakon lisäksi ja myös hahmogalleriaa.

Trailerin alussa Yhdysvaltain presidentti Lyndon B. Johnson ja Neuvostoliiton Nikita Krushchev käyvät keskustelua Neuvostoliitossa räjähtäneestä tutkimuskeskuksesta, mikä voi johtaa sotaan suurvaltojen välillä. Kojima tuntuu käyttävän kasvavissa määrin Metal Gear Solideissa tapahtumia oikeasta elämästä. Ydinaseet ja sota ovat aina painaneet japanilaista mieltä, ja pelillään Kojima selvästi haluaa sanoa oman sanottavansa asiasta.

Seuraavaksi näemme, kuinka naamioitu Snake lentää vakoilukoneella Tselinojarskin vuorille. Snaken tehtävänä on venäläisen tiedemiehen Sokolovin pelastaminen. Sokolovilla on tietoa, joka voi syöstä suurvallat sodan partaalle. Metal Gear?

Trailerissa on upeasti koreografioituja kohtauksia, kuten moottoripyörätakaa-ajo, joka tuo mieleen vastaavanlaisen kohtauksen Indiana Jones ja Graalin malja – elokuvasta. Näemme myös ensimmäistä kertaa kunnolla uuden naispuolisen hahmon The Bossin, joka riisuu Snaken helposti aseista ja murtaa vielä takatukkaan luottavan sotilaan käden. The Boss on amerikkalainen erikoisjoukkojen kouluttaja, joka on loikannut neuvostoliittolaisten puolelle. Trailerissa puhutaan myös Shagohodista, joka taitaa tarkoittaa Metal Gearia venäjäksi.

Trailerin välittämä tunnelma on mahtava. Harry Gregson-Williamsin säveltämä orgaanisempi musiikki täydentää täydellisesti trailerin tapahtumia. MGS3:n Snake ei ole sama Snake kuin edellisissä peleissä, mutta ääninäyttelystä vastaa silti tuttu nimi David Hayter.

Metal Gear Solid ja Seven?

Muistatko elokuvan Se7en nerokkaan intron? Siitä vastasi Kyle Cooper, joka tunnetaan Hollywoodin kekseliäimpänä elokuvien alkutekstien suunnittelijana. Se7enin lisäksi hänen työtään voi ihailla sellaisissa elokuvissa kuin Spider-Man 1 ja 2, Arlington Road, Fallen, Donnie Brasco, Zoolander ja Dawn of the Dead. Cooper vastaa Snake Eaterissä pelin intron luonnista, eli luvassa on vähintäänkin räjähtävää jälkeä.

Tekijä: Konami
Julkaisija: Konami
Tulossa: PlayStation 2
Pelin kotisivu: www.konamijpn.com/products/mgs3
 

Muropaketin uusimmat