Metroid Prime Trilogy (Wii)

27.10.2009 17:15 Eric Hartin

Gamecuben verrattain huono menestys oli Nintendolle sikäli lykky, että Wiille löytyy runsaasti pelejä, joita voi hiljaisina aikoina julkaista hieman hiottuna uudelle yleisölle. Metroid Prime Trilogy on yksi tällainen esimerkki.

Nimi kertoo paketista melkeinpä kaiken. Kyseessä on uudelleenpaketoitu paketti, joka sisältää jokaisen ensimmäisestä persoonasta kuvatun Metroidin. Trilogy ei niinkään tarjoa paketin pelejä jo pelanneille tarjoa melkeinpä mitään uutta. Nyt tähdätään wiikakella, siinä se.

Jouhevampi tähtäys auttaa, vaikka iso osa jokaisen paketin pelistä on silti seikkailua, jossa varsinainen örmyjen ampuminen jää vähemmälle. Kolmonen on tähän poikkeus, sillä se on kahta aiempaa peliä nopeatempoisempi ja selkeästi räiskintäpainoteisempi. Se on siksi ehkä myös ehkä sarjan heikoin osa, koska Metroid Prime -pelien suurin etu on juuri tunnelmallinen seikkailu.

Metroid Prime 1

Uutta ja vanhaa – enimmäkseen vanhaa

Vuonna 2002 julkaistua Metroid Prime ja sen jatko-osa ovat säilyneet sen kummemmilta muutoksilta. Mitään helpotuksia ei ole luvassa: tämä tarkoittaa sitä, että kuolon korjatessa pomovastustajalle juokseminen kestää tasan yhtä kauan. Pientä ohjaustavan vaihtumista huomioivaa tasapainotusta on kuitenkin tehty, jotta vaikeustaso saadaan pidettyä samana.

Pelit eivät ohjausta lukuun ottamatta poikkea aiemmista versioista pätkääkään. Sillä ei ole niinkään väliä, sillä Metroid Prime jatko-osineen ei näytä hassummalta peliltä nytkään. Laitteen rajoitukset on pidetty hyvin mielessä: pelit näyttävät kauniilta, koska minkäänlaiseen realismiin ei pelissä pyritäkään.

Metroid Prime 2

Metroid Prime 3

Mikäli omistaa kaikki edelliset osat jo valmiiksi, ei Metroid Prime Trilogyn hankkimiseen ole oikein syytä. Kyllä, kyseessä on niin sanottu finaali versio jokaisesta pelistä, mutta toisaalta Trilogy ei sisällä wiimote-ohjauksen ja laajakuvatuen lisäksi oikein mitään mainittavaa ekstraa. Pelien sisältö on entisellään. Mutta jos kyseessä on ensimmäinen kosketus Metroid Primen maailmaan, ei trilogiajulkaisua ole mitään syytä jättää hyllyyn.

 

Tekijä: Retro Studios
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Wii
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.metroid.com
Eric Hartin

 

Lisää aiheesta

Metroid Prime 3: Corruption (Wii)

Metroid Prime Pinball (DS)

Metroid Prime: Hunters (DS)

Lue myös

Ben 10 Alien Force (PS2, PSP)

Dragon Ball: Raging Blast -ennakko (PS3, Xbox 360)

FIFA 10 (PS3, Xbox 360)

Pro Evolution Soccer 2010 (PS3, Xbox 360)

Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)