Uusimmat

Miami Vice (pc, PS2, Xbox)

23.02.2005 00:00 Muropaketin toimitus

Miami Vice on 80-luvulla tehty legendaarinen tv-sarja, joka kuvasi täydellisesti sen ajan juppikulttuuria ja kokaiininhuuruista elämäntapaa. Vuosia kestäneiden neuvotteluiden jälkeen Davilex Entertainment sai viimein ostettua tarvittavan lisenssin Universalilta, ja pelissä pääseekin pelaamaan sekä Sonny Crocketin että Ricardo Tubbsin pelihahmoilla. Tarkoituksena on taistella huumekartellin pomon Manuel Ortegan johtamaa kolumbialaista mafiaa vastaan. Rekvisiittana toimivat tietysti sarjasta tutut loistohuvilat, urheiluautot, muotivaatteet ja kauniit naiset.

Tarina etenee näyttävien välianimaatioiden kuljettamana, mutta suoraviivaisen 3d-toimintapelin ongelmaksi muodostuu heikon pelattavuuden lisäksi sekoileva kamerakulma. Hankala ohjaus yhdistettynä korkeaan vaikeusasteeseen turhauttavat pelaajan nopeasti, ja tallennuspisteitä on harvassa. Ironista sinänsä, että aikoinaan ensimmäisessä Oceanin julkaisemassa Miami Vice -pelissä kärsittiin samoista ongelmista, vaikka aikaa pelien välillä on parikymmentä vuotta. Autoilu on jätetty tällä kertaa pois, ja eteneminen tapahtuu joko yksin tai tekoälyn ohjaaman etsivätoverin kanssa. Kaverille pystyy tarvittaessa antamaan käskyjä. Aseistusta kertyy pelin aikana mukavasti. Pistoolin ja katkaistun haulikon lisäksi myöhemmissä tehtävissä voi turvautua tehokkaisiin Uzi-konepistooleihin tai kranaatinheittimiin.

Ulkoisesti Miami Vice muistuttaa jossakin määrin esikuvaansa, ja maisemat vaihtuvat kenttien välillä riittävän usein. Michael Mannin kuvakerronnan tasolle ei sentään päästä, mutta tekijätiimi on selvästi ainakin yrittänyt tavoitella tv-sarjan tunnelmaa. Äänipuolella aseet paukkuvat, ja Jan Hammerin säveltämät ”Miami Vice Theme” ja ”Crockett’s Theme” tulevat tutuiksi. Näyttelijäkaartia on saatu mukaan, ja toista pääosaa esittänyt Philip Michael Thomas spiikkaa oman osuutensa hyvin.

Miami Vice on tällaisenaan heikko peli, eikä sitä pelasta edes pastellisävyiset valikot. Budjettihinnoittelunsa puolesta sitä voi suositella pahimpaan nostalgiannälkään, mutta silloinkin iloa irtoaa vain pariksi illaksi.

Tekijä: Atomic Planet Entertainment
Julkaisija: Davilex Games
Testattu: Xbox
Saatavilla: PlayStation 2, Xbox, pc
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: davilexgames.com
 

Muropaketin uusimmat