Mobiiliarvio: Star Titan on nopeasti pelattu, mutta hyvä retroräiskintä – kunhan puhelin ei kasva naavaa

23.11.2019 10:05 | Joonas Koivisto

Gundam-estetiikasta ja vanhoista sivuttain rullaavista räiskintäpeleistä mallia ottava Star Titan on lyhyttä kestoaan lukuunottamatta varsin toimiva pelattava uudempien puhelimien omistajille. Unity-pelimoottorilla toimiva peli vaatii puhelimelta suhteellisen paljon tehoja.

Star Titanissa on pelattavana kaksi hyvin paljon Gundam-hahmoa muistuttavaa Titaania, joilla on hieman erilaiset erikoiskyvyt ja pelattavuus. Toinen on ketterämpi ja voi lentää hieman, kun raskaampi hahmo kestää paremmin iskuja ja on kaksikosta helpompi pelattava.

Kenttiä on neljä ja niitä on tarkoitus pelata useaan kertaan, sillä epäonnistuneestakin yrityksestä saa mukaansa pisteet, joilla voi parantaa eri aseiden vahinkoa tai antaa hahmolleen lisää kestävyyttä.

Titaania ohjataan virtuaalisella tattiohjaimella, joka pitää pääosin kutinsa hyvin. Hyppy- ja ampumanäppäin on tosin sijoitettu vierekkäin näytön toiseen laitaan, ja tämä hankaloittaa vihollisten hyökkäysten väistelyä välillä turhankin paljon. Pelattavuus pysyy kuitenkin hyvänä niin kauan kuin ruudunpäivityskin on sulavaa.

Pari vuotta vanhalla puhelimella täytyi pudottaa näytön tarkkuutta pienemmäksi, jotta ruudunpäivitys pysyi nopeana ja peli pelattavana. Vanhemmilla tai edullisilla puhelimilla peli tuskin on hyvä pelattava.

Dark Pyre Interactiven kehittämä Star Titan kustantaa 2,3 euroa ja tarjoaa lyhyissä pätkissä varsin pätevää viihdettä tarpeeksi tehokkaan puhelimen omistajille. Kaikki sisältö on nähty parin – kolmen tunnin jälkeen, jos kentät osaa läpäistä nopeasti. Animehenkinen tarina kerrotaan sarjakuvien kautta ja siitä riittää iloa ensimmäisen läpipeluun ajaksi.

Muropaketin uusimmat