Ms. Splosion Man (Xbox 360)

25.08.2011 16:20 | Tero Lehtiniemi

Tekijä: Twisted Pixel Games
Julkaisija: Microsoft Game Studio
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Xbox 360
Pelaajia: 1-2
Pelin kotisivu: http://mssplosionman.com
Arvostelija: Tero Lehtiniemi

Sukupuolenvaihdos on pelimaailmassa oikeaa elämää astetta helpompi operaatio. Hormonihoitojen, kirurgisten operaatioiden ja ympäristön ikävän suhtautumisen sijasta yleensä riittää vain se, että aiemmin miespuoliselle hahmolle pistetään päähän rusetti ja suun ympärille kerros huulipunaa.

Ms. Pac Man -metodia käytetään kuitenkin yllättävän vähän, joten siinä mielessä viime vuonna mainion ’Splosion Manin tehneen Twisted Pixelin yritys on tuoreen tuntuinen. Ei-niin-jännittävästi nimetty Ms. Splosion Man esitteleekin meille tuon räjähtelevän tieteiskummajaisen saman nimisen, naispuolisen vastineen.

Kuten edeltäjänsäkin, myös Ms. Splosion Man on tiukkaa kenttien hallintaa ja reagointia edellyttävä tasoloikkapeli. Rouvashenkilömme tehtävä on selvitä sarjasta toinen toistaan kimurantimpia kenttiä, pääasiallisina apuvälineenään kyky tuottaa ympärilleen pienoisräjähdyksiä. Nämä räjähdykset tuhoavat läheltään kaiken elollisen ja räjähdysalttiin, samalla lennättäen sankarittaremme sitä pidemmälle ja korkeammalle, mitä enemmän tuhoa aiheutui.

Kentät ovat pullollaan äkkikuolemaan johtavia ansoja, eikä viikatetiedemieheltä voi välttyä. Pelin kenttien asiallinen läpäisy vaatii ensisijaisesti niille olevien esteiden ja ansojen oppimista kiven ja kantapään kautta.

Sattumanvaraiseen suuntaan pyörivästä kanuunasta ei esimerkiksi tiedä ennalta, mikä on oikea suunta. Niinpä eteneminen tapahtuu pääasiassa nopeiden äkkikuolemien tai puhtaan tuurin kautta.

Kenttien murhaavuudesta nauttiminen edes jollain tasolla vaatii peliltä asianmukaista toteutusta. Tässä onkin pääosin onnistuttu. Vaikeita kohtia saa yrittää niin monta kertaa kuin lystää, ja tärkein suoritusta arvioiva mittari on kentän läpäisyyn menevä aika.

Niinpä hyvää suoritusta hakevilla edessä on useita toistoja, ja toistoja voi piristää esimerkiksi kisaamalla omaa aiempaa suoritusta tai vaikkapa netistä ladattua huippusuoritusta edustavaa ”haamua” vastaan.

Aivan ihana väri

Kontrollit ovat pelin vauhdin ja murhaavuuden huomioon ottaen asiaankuuluvan tarkat, mutta ikävä kyllä ne eivät täysin pelasta turhautumiselta. Ongelma on nimittäin pelin paletissa. Jo ’Splosion Manissa räjähdyksiä, lentävää roskaa ja muuta vastaavaa oli ruudun tukkeena rasitukseksi asti, mutta pelin astetta armollisempi ote ei tehnyt tästä niin pahaa ongelmaa.

Koska Ms. Splosion Man edellyttää monissa tilanteissa huomattavasti tarkempaa kontrollointia, ja loikkiminen jo itsessään räjäyttää ympäristöä, on tarkkojen hyppyjen suorittaminen toisinaan huomattavan hankalaa. Ongelma pahenee entisestään, sillä Ms. Splosionin tyttövoimainen väripaletti suorastaan huutaa ”PINKKIÄ! PINKKIÄ!”

Ms. Splosion Man on pullollaan hauskaa huumoria tutoriaalivideosta lähtien, peliä on kiva katsella ja yleisesti ottaen kaikki tasoloikalle olennaiset asiat ovat kunnossa. Lisäksi se on pullollaan mainioita verkko-ominaisuuksia ja tarjoaa myös pätevän moninpeliosion. Senpä takia onkin suorastaan raivostuttavaa, että ruudun täyttävä roska, tykeistä puuttuvat minkään sorttiset ennakkovaroitukset ja muutamat muut pikku tötöilyt laskevat sen pisteitä.

Näiden syiden takia siihen on pakko suhtautua ristiriitaisesti. Pienellä hiomisella ja fiksummalla suunnittelulla kyseessä olisi ollut peukkua hipova peli, nyt siitä täysipainoisesti nauttiminen vaatii jonkin sortin masokistisia taipumuksia ja värisokeutta.

 

Lisää aiheesta

Splosion Man (Xbox 360)

Tiede on taas kerran tehnyt kauheuksia ja muuttanut onnettoman koekaniinin räjähdysmieheksi. Siis mieheksi, joka on yksi suuri räjähdys. On aika kostaa tiedemiehille räjähtävästi, mutta vain jos pelaajalla on rautaiset hermot.

Comic Jumper (Xbox 360) 

Comic Jumper ei todellakaan ole peli sieltä tavanomaisimmasta päästä. Alussa pelaaja heitetään keskelle kaaosta, kun hullu tohtori yhdessä painonnostajakaverinsa ja tämän robottipimuarmeijan kanssa yrittää ryöstää paikallista pankkia.

Lue myös

Formula 2011 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Fruit Ninja Kinect (Xbox 360)

Insanely Twisted Shadow Planet (Xbox 360)

Journey-ennakko (PS3)

Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers 2012 (PC, PS3, Xbox 360) 

Warhammer 40K: Kill Team (PS3, Xbox 360)