UUSIMMAT

My Riding Stables 3D (3DS)

20.12.2013 20:45 Eric Hartin

Tekijä: TREVA
Julkaisija: TREVA
Testattu: 3DS
Saatavilla: 3DS
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava peli nintendo eShopissa
Pelin kotisivu: My Riding Stables 3D
Arvostelija: Eric Hartin

Joskus vuosia sitten näin unta siitä, että olin tyttö ja paijasin hevosia tarmolla. Oli se varoitus tulevaisuudesta tai ei, mutten välttämättä kuvitellut, että uni kävisi toteen edes virtuaalisesti. Täällä me nyt silti olemme ja My Riding Stables 3D kutsuu.

My Riding Stables 3D kertoo sen tyypillisen hevospelin tarinan. Sukulainen kutsuu tallille paijaamaan hevosia, keskustelemaan muun hevosväen kanssa sekä tietenkin ratsastamaan. Sukulaiseni, tällä kertaa virtuaaliäitini, haluaa tietenkin tyttärellään olevan aivan omankaltainen hevonen, jonka pelaaja luo ihan itse.

Tämän jälkeen käydään läpi pitkäpiimäinen opetusohjelma, jossa opitaan kaikki tavat paijata hevosia sekä ulkokisatyypit. Lähes kaikki näistä käyttävät 3DS:n erikoisominaisuuksia jollain tapaa. Nappien painelun sijaan heppoja paijataan kosketusnäytöllä, konsolia heiluttelemalla ja kameroilla leikkimällä. Edes valikoissa ei pääse käyttämään nuoliohjainta ja nappeja, vaan kaikki on pakko tehdä kosketusnäytöltä.

Valitettavasti Riding Stablesin heilutteluominaisuudet toimivat hädin tuskin. Selkeästi pieniä ja tarkkoja käännöksiä vaativissa minipeleissä suurin osa virheistä tuli lähinnä siitä, että peli tulkitsi pienen käännöksen äärimmilleen vedettynä kurvaisuna tai ei tehnyt yhtikäs mitään. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii hevosen ruoan ampuminen ruokasankoon. Se on toteutettu käyttämällä hyväksi 3DS:n liikesensoreita, joita on tarkoitus heilutella jotta ruoka lentäisi oikeaan osoitteeseen. Kuten muutamassa edellisessä lauseessa käy ilmi, se ei oikein toimi.

Toisaalta yksinkertaiset minipelit olisivat ehkä olleet liiankin helppoja ja yksitoikkoisia perinteisillä napeilla. Nyt ne sentään onnistuvat aina välillä turhauttamaan. 

Seassa on muutama toimivakin minipeli, joskin ne ovat suhteellisen suoraviivaisia kosketusnäytölle tehtyjä tehtäviä. Hevosen harjaaminen toimii raapimalla kosketusnäyttöä Herculeks… sori, siis Xenan vimmalla, kun kello käy. Mikäli aikarajan sisällä ei pysty moista tehtävää tekemään, hevonen masentuu ja minipeli alusta. Tällä kertaa oikein, luuseri!

My Riding Stables 3D keskittyy kikkailemaan 3DS:n vaihtoehtoisilla ohjaustavoilla vähän liikaa. 3DS:llä hevosinteraktiot jäävät joka tapauksessa aika kauas todellisuudesta, joten on sangen outo veto vaatia kaikilta laitteen ravistelua apinanraivolla. Luulisi kyllä, että kohdeyleisökin tykkäisi enemmän, jos hevonen tekisi mitä paijaaja haluaa.

 

Lisää aiheesta

Katso jos uskallat: voiko pelaaminen olla enää tragikoomisempaa? 

Lataa tästä ilmainen hevospeli!

Hevoset – Riesa vai resurssi 

Ei kaviota, ei hevosta

Lue myös

Edna & Harvey: The Breakout (PC)

Oceanhorn (iOS)

Ratchet & Clank: Into the Nexus (PS3)

Skydive: Proximity Flight (PS3, Xbox 360)