Uusimmat

Narnian tarinat: Prinssi Kaspian (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

30.08.2008 15:30 Simon Elo

Maapallolla on kulunut vuosi ensimmäisen Narnia-tarinan lopusta, mutta Narniassa aikaa on kulunut lähes 1300 vuotta. Tänä aikana on tapahtunut paljon. Narniaa hallitsevat telmariineiksi kutsuttu kansa, jonka tekemien kovien vainojen jälkeen Narnian alkuperäisiä asukkaita on niin vähän, että heitä pidetään taruolentoina.

Viimeisenä niittinä ilkeä kuningas Miraz kaappaa valtaistuimen sen lailliselta perijältä, prinssi Kaspianilta. Prinssin opettaja muistaa muinaiset sankarit edelleen ja on löytänyt Susanin jättämän maagisen torven. Kaspian käyttää torvea kutsuakseen entisaikojen kuninkaat Pevensiet takaisin Narniaan, joka kaipaa jälleen heidän apuaan.

Suoraan asiaan

Virallinen peli perustuu klassikkokirjan sijaan Disneyn menestyselokuvaan. Vaikka elokuvan tarina on selkeä, pelissä siitä ei saa mitään selvää. Välivideot ja puheet etenevät sellaista vauhtia, että välillä on vaikeaa saada selvää missä mennään.

Ensimmäinen tehtävä näyttää miten telmariinit valtasivat Cair Paravelin linnan sen alkuperäisiltä haltijoilta. Pelaajan pää kieppuu jo tässä vaiheessa huipskeikkaa, jos kirja on lukematta. Tapahtumat tuntuvat heti sekavilta, sillä elokuvasta kohtausta ei löydä, vain kirjasta. Valtausta ei taustoiteta pelissä millään tavalla. Ilahduttavaa on kuitenkin se, että Disney kuvasi peliä varten lisäkohtauksia elokuvan näyttelijöillä. Niinpä kulman takana on aina jotain uutta odotettavaa.

Peterin, Susanin, Edmundin ja Lucyn lisäksi pelissä on kymmeniä erilaisia pelattavia hahmoja, joista kussakin tehtävässä voi olla käytössä neljä. Kaikilla on omat erikoiskykynsä. Häränpäinen minotauri on väkivahva. Kentauri, ihmisen ja hevosen risteytys, voi laukata vihollislinjojen läpi.

Hahmoja pitää paikoin vaihtaa, jotta pääsee esimerkiksi korkealle tasanteelle. Kaikille veikoille kun ei ole suotu heittoköyttä, joten onneksi kääpiö on käytössä. Erikoisimmassa tehtävässä  lennetään telmariinien linnaan aarnikotkan selässä, jonka jälkeen voi lentää vapaasti linnoituksen tornista toiseen. Siinä on vartijoilla ihmettelemistä.

Turhan tuttu ja turvallinen

Pelaaminen on suoraviivaista miekalla huitomista ja vihollisten kukistamista. Sen lomassa ratkotaan hahmojen taitojen avulla pieniä pulmia ja etsitään tuttuun tapaan erilaisia keräilyesineitä, joilla voi avata konseptitaidetta sun muuta pikkukivaa. Peli on selvästi suunniteltu nuoremmille pelaajille, sillä taistelu ja pienet esiin tulevat pulmat ovat helppoja.

Samalla koneella pelatessa kaveri voi liittyä mukaan missä vaiheessa tahansa, mutta nettipeliä ei ole tarjolla. Narnian ystävät ympäri maailman eivät valitettavasti pääse ottamaan osaa taisteluun.

Ulkoasu ei ole uusien koneiden tehojen tasolla ja peligrafiikan tummuus häiritsee, sillä sitä ei voi säätää lainkaan. Vaikutuksen tekevät kymmenet ruudulla juoksevat telmariinisotilaat. Musiikki on elokuvien komeaa ja eeppistä orkesteripauhua.

Narnian tarinat: Prinssi Kaspian ei ole elokuvan laatutasolla, mutta on harmitonta toimintaviihdettä. Parhaiten kuvaavia sanoja ovat keskinkertainen ja yllätyksetön. Se ei kai ole yllätys, kun lisenssipeleistä puhutaan. Mutta silti, kun sama studio on tehnyt mainiot Lego Star Warsit, niin jotain erityistä soisi näkevänsä.

 

Tekijä: Traveller’s Tales
Julkaisija: Disney Interactive Studios
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: DS, PC, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii, Xbox 360
Laitevaatimukset: Xbox 360
Pelaajia: 1-2 samalla koneella
Pelin kotisivu: http://disney.go.com/disneyinteractivestudios/caspian/
Simon Elo

 

Lisää aiheesta

Narnian tarinat: Prinssi Kaspian (****)

Narnian tarinat: Velho ja leijona

Lue myös

Aarteita pelihistorian hämäristä 2: Race Drivin’

Age of Conan (PC)

Fire Emblem: Radiant Dawn (Wii)

Naruto Uzumaki Chronicles 2 (PS2)

Secret Agent Clank (PSP)

Siren: Blood Curse (PS3)

Wiikon wanha: Super Mario World