Naruto: Clash of Ninja Revolution (Wii)

12.12.2010 18:20 | Petteri Kaakinen

Tekijä: Tomy
Julkaisija: 8ing/D3 Publisher
Testattu: Wii
Saatavilla: Wii
Pelaajia: 1-4
Pelin kotisivut: http://www.d3publisher.com/
Arvostelija: Petteri Kaakinen

Yksikään konsoli ei ole vielä voinut välttyä Naruto-peleiltä, eikä edes Wii ole tähän poikkeus. GameCubella aloittanut Clash of Ninja saa jatkoa pelillä, joka ei ole nimestään huolimatta minkäänlainen vallankumous taistelupeligenrelle tai edes tälle pelisarjalle. Se ei ole edes kovinkaan kummoinen evoluutio.

Normaalit ohjaimet kunniaan

Clash of Ninjan pelimuodot on otettu kuin suoraan taistelupelien kehittämisen käsikirjasta. Tarjonnasta löytyy kevyellä tarinalla höystetty yksinpeli ennalta määrätyillä taisteluilla, vapaampi yksinpelimuoto, jossa saa valita sekä oman hahmon että vastustajan itse, harjoittelutila ja moninpeli jopa neljälle pelaajalle.

Vaikka yksinpeliltä löytyy kiitettävästi pituutta, se ei ole pelin parasta antia. Kuten sarjan aikaisemmat versiot, myös Revolutionin suola on hektinen maksimissaan neljän pelaajan moninpeli. Se on edelleen yksinkertaista hupia, joka on parhaimmillaan lyhyissä annoksissa. Hahmot eivät eroa toisistaan niin merkittävästi, että pelaamista jaksaisi hirveän kauaa kerralla.

Taistelua voi kontrolloida itselleen mieleisellä ohjaimella. Pelaaja voi käyttää joko Wiimote + nunchuk -komboa, pelkkää Wiimotea, Classic ohjainta tai jopa GameCuben ohjainta, jos sellainen sattuu löytymään ohjainvalikoimasta. Wiimoten käyttäminen on pelkkää ohjaimen heiluttelua, mikä ei ole erityisen hyvä tapa ohjastaa ketteriä ninjoja. Parhaimmat ohjainvaihtoehdot ovat ehdottomasti Wiille tarjolla oleva klassinen ohjain ja GameCuben ohjain. Tosin niillä pelaamalla ainutkin tuoreuden tuulahdus häviää pelistä, koska taistelut tuntuvat lopulta täysin samoilta kuin edellisissä osissa.

Clash of Ninja v. 1.2.5

Tomy on tavoittanut lähdemateriaalin hengen grafiikoihin hyvin. Värikkäät hahmot näyttävät kuin suoraan animesta otetuilta ja liikkeiden animointi on sulavaa. Äänipuoli ei ole yhtä vaikuttavaa työtä. Taustamusiikki on unohdettavaa laatua ja ääninäyttely on tällä kertaa pelkästään englanniksi.

Clash of Ninja Revolution on tylsä jatko-osa. Se tarjoaa enemmän kaikkea, mutta sen suuremmat muutokset eivät ole kuuluneet kehittäjän tavoitteisiin, vaikka tämä on ties kuinka mones identtinen jatko-osa alkuperäiselle Clash of Ninjalle. Naruto-fanit osaavat ehkä arvostaa sen tarjoamaa laajaa hahmovalikoimaa sekä yksinkertaisen viihdyttävää taistelumekaniikkaa. Nelinpeli voi tarjota iltojenviihdykettä niillekin, jotka eivät pahemmin oranssipukuisen ninjan koitoksista muuten välittäisikään. Jos aikaisemmat osat ovat jo tuttuja, Revolution ei tarjoa niin suuria uudistuksia, että sen ostamiseen olisi pakottava tarve.

 

Lue myös

Dead Nation (PS3)

Epic Mickey (Wii)

Gran Turismo 5 (PS3)

Gray Matter (PC, Xbox 360)

NBA Jam (PS3, Wii, Xbox 360)

Raving Rabbids Travel in Time (DS, Wii)

Splatterhouse (PS3, Xbox 360)

Your Shape: Fitness Evolved (Xbox 360)

 

Muropaketin uusimmat