UUSIMMAT

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 (PS3, Xbox 360)

28.11.2010 17:03 Petteri Kaakinen

Tekijä: Cyber Connect 2
Julkaisija: Namco Bandai
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PlayStation 3, Xbox 360
Pelaajia: 1, 2 (samalla koneella ja internetissä)
Pelin kotisivu: http://naruto.namcobandaigames.com
Arvostelija: Petteri Kaakinen

Cyber Connect 2 on tehnyt Naruto-pelejä yhtä kauan kuin anime on pyörinyt Japanin televisioissa. PS2:lle julkaistut Narutimett Hero -pelit olivat ihan kivoja joskin pinnallisia taistelupelejä.

Viimeistään uusimman Ultimate Ninja Stormin kohdalla studion pelien laatu harppaa reilusti eteenpäin, minkä myötä firmaa on syytä pitää silmällä tulevaisuudessakin.

Tarinallisesti Ultimate Ninja Storm 2 aloittaa mangassakin tapahtuneen muutaman vuoden aikahypyn jälkeen, kun Naruto palaa kotikyläänsä. Sasuke on edelleen omilla teillään eikä mikään näytä muuttuneen kylässä. Tapahtumat alkavat kuitenkin vyöryä eteenpäin kiihtyvällä vauhdilla, kunnes saavutaan jostain syystä pelin introssakin näytettävään tilanteeseen, jossa Konoha on raunioina.

Ultimate Ninja Storm 2 seuraa lähdemateriaalin juonta paljon paremmin kuin edellinen peli. Joitain tapahtumia ohitetaan edelleen olankohautuksella, mikä on tietyllä tavalla ymmärrettävää, mutta tämä häiritsee varmasti joitain mangan ja animen faneja.

Nouda ja taistele

Ensimmäisessä Ninja Stormissa liikuskelu taisteluiden ja minipelien ulkopuolella oli rajoitettu täysin Konoha-kylään. Tällä kertaa pelaaja päästetään seikkailemaan kylän ulkopuolellakin. Pelin maailma ei ole vieläkään hirveän suuri ja edestakaisin juoksentelua on tästä johtuen edelleen turhan paljon, vaikka keskittyisi vain tarinan läpi pelaamiseen. Vapaampi maailma on kuitenkin askel oikeaan suuntaan. Tarinatehtävien lisäksi pelaaja voi ottaa vastaan erilaisia sivutehtäviä, joista useimpiin liittyy erilaisten asioiden kerääminen ja etsiminen. Tämän lisäksi ympäristöstä löytyy kerättäviä materiaaleja, joita voi hyödyntää kaupoissa uusien taisteluissa käytettävien esineiden valmistamiseen.

Samalla kun maailma on hieman vapaampi, otetaan myös hieman takapakkia. Minipelit on poistettu kokonaan ja noutotehtävien ohessa pelissä on pelkästään taisteluja. Vaikka ensimmäisessä osassa minipelejä toistettiinkin aivan liian paljon, ne toisivat nytkin mukavasti vaihtelua, toki kohtuudella käytettynä.

Taisteluihin on kuitenkin onneksi saatu vaihtelua vaihtamalla välillä ohjattavaa hahmoa sekä monilla erikoisemmilla lopparitaisteluilla, joissa joko pelaaja, vastus tai molemmat saavat hetkellisesti tarinaan liittyviä erikoiskykyjä ja -muotoja. Niissä pääsee myös naputtelemaan ruudulle ilmestyviä komentoja visuaalisesti upeiden välipätkämäisten osioiden aikana. Vaikka juoksentelu materiaalien perässä sekä loputon taisteleminen tylsistyttävät välillä, tehtäväpohjaisen rakenteen takia saattaa huomata tekevänsä vielä yhden tehtävän yön pikkutunneilla.

Taistelut itsessään toimivat samalla tavalla kuin edellisessäkin osassa eli käytössä on napit iskuille, erikoisliikkeille ja taistelun aikana käytettäville esineille. Taisteluun voi lisäksi kutsua hetkellisesti yhden tai kaksi ryhmänsä jäsentä auttamaan vastustajan voittamisessa. Suojaavien liikkeiden käytön oppiminen on myös tärkeää sekä nettipeliä että tarinan loppupuolen taisteluita varten. Taistelusysteemi on melko yksinkertainen, mikä voi alkaa tylsistyttää pitkissä sessioissa, mutta se mahdollistaa kuitenkin viihdyttävät ja näyttävät taistelut ilman tarvetta monimutkaisten näppäinyhdistelmien opettelemiseen.

Cyber Connect 2 toi moninpeliin myös hyvin toimivan nettipelin, joskin nyt hahmojen epätasapaino tulee turhan hyvin esiin. Tietyillä hahmoilla on omat ylitehokkaat liikkeet, joilla saavuttaa helppoja voittoja. Näitä tiettyjä hahmoja näkeekin nettipeleissä aivan liian usein. Muuten nettipeli toimii parhaimmillaan todella hyvin, jos molempien yhteydet ovat kunnossa.

Parempi kuin anime

Ultimate Ninja Storm 2 on erittäin hyvännäköinen peli. Ympäristöt ovat joko käsinpiirrettyjä, täysin kolmiulotteisia tai sekoitus molempia. Käytetty tyyli toimii erittäin hyvin tämänkaltaisessa piirrettyyn perustuvassa pelissä. Hahmojen animointi on toteutettu sellaisella sulavuudella, jota näkee harvoin taistelupeleissä. Kaiken kruunaavat välipätkät, jotka saavat animenkin häpeämään näyttävyydellään. Ainoa pieni kauneusvirhe muuten erittäin näyttävässä paketissa on anti-aliasoinnin puute. Sahalaitaisuus on etenkin hahmomallien ongelma, ympäristöissä sitä ei niinkään huomaa.

Uusimman Ninjamyrskyn suurin ongelma on edelleen vaihtelun puutteessa. Se on kaikin puolin hiottu ja muutenkin laadukas kokonaisuus, mutta samaa kaavaa toistavien sivutehtävien suorittaminen ja loputon taistelu käy ennemmin tai myöhemmin yksitoikkoiseksi. Cyber Connect 2  parantaa kuitenkin huimasti edellisestä pelistä, mikä saa odottamaan väistämätöntä Ultimate Ninja Storm 3:a innolla.

 

Lisää aiheesta

Naruto: Broken Bond (360)

Naruto: Ninja Destiny II (DS)

Ultimate Ninja 4: Naruto Shippuden (PS2)

Lue myös

EA Sports MMA (PS3, Xbox 360)

Ivy the Kiwi (DS, Wii)

James Bond 007: Blood Stone (PC, PS3, Xbox 360)

Teenage Mutant Ninja Turtles: Smash-Up (PS2, Wii)

Tekken 6 (PS3, Xbox 360)