Uusimmat

NBA 08 (PS2, PS3)

18.10.2010 21:00 Simon Elo

Tekijä: Sony
Julkaisija: SCEA San Diego
Testattu: PlayStation 2, PlayStation 3
Saatavilla: PlayStation 2, PlayStation 3
Pelaajia: 1, 2-4 samalla koneella, 2-4 netissä
Pelin kotisivu: http://www.us.playstation.com/NBA08/
Simon Elo

 

Kun 2K Sports ja Electronic Arts hoitavat leiviskänsä kunnialla, on vaikea ymmärtää miksi Sony haluaa kilpailla heidän kanssaan koripallopelien kuninkuudesta.

Ainoa fiksu peruste olisi se, että Sonylla on tarjottavanaan jotain uutta. Se on paljon vaadittu, se.

Ei hyvää päivää

NBA 08 näyttää pätevältä, sillä 1080p-tarkkuudella liike on nopeaa ja pelaajat näyttävät uskottavilta – ainakin niin kauan kuin he eivät liiku. Kasvojen animaatio on nimittäin hömelön näköistä, kun silmät tapittavat koko ajan, aivan kuin jonkin huonon scifileffan robotilla.

Nätti ensivaikutelma kuitenkin hämää ja pahasti. Uskottavuus karisee kun pelaajien pitäisi tehdä jotain älykästä. Blokkaaminen tai hyökkäyksiin lähdöt eivät suju, kun tekoäly on säädetty aasin tasolle.

Lopunkin yrityksen kilpistää huono pelattavuus. Donkkien tekeminen onnistuu vain harvoin – huippupalkattu pelaaja päättääkin donkata vasta korin takaa. Siinä vasta peliliike. Harhauttaminenkin jää vain yritykseksi, koska pelaajat ovat hommassaan yhtä taitavia kuin Kummelin sketsimiehet konsanaan.

Siihen se jäi

Apua ei löydy pelin ominaisuuksistakaan. NBA 08:ssa ei ole franchise-pelitilaa, mitä ei yhden kauden kestävä kausitila paikkaa. Ainoa maininnan arvoinen asia on järjestelmä, jossa pelaaja kerää pisteitä virtuaaliselle minälleen. Pisteillä ostetaan uusia asuja sekä vanhoja joukkueita. Tosiasia on että olivat vaatteet millaiset tahansa, pelattavuus tarpoo kelvottomuuden suossa.

PlayStation 2 –versio näyttää huonommalta ja sisältää kaikki samat typeryydet, joten jos joku asetta ohimollasi pitäen vaatii sinua valitsemaan versiosi, PlayStation 3 on oikea valinta. Tarkemmin ajatellen kunniakas kuolema voi olla parempi vaihtoehto – NBA 08 on sen verran luokatonta tavaraa.

 

Lue myös

Aces High II (PC)

Dead Rising 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Enslaved: Odyssey to the West (PS3, Xbox 360)

Medal of Honor (PC, PS3, Xbox 360)

Puzzle Quest 2 (DS, PC, Xbox 360)

Quantum Theory (PS3, Xbox 360)