Uusimmat

Need for Speed: Road Challenge (PC)

07.07.1999 12:07 Muropaketin toimitus

Electronic Artsin suosittu Need for Speed -autopelisarja on saanut kolmannen jatko-osansa, Need for Speed: Road Challengen (Jenkeissä Need for Speed: High Stakes). Pelien idea on yksinkertainen: ajetaan puolilaittomasti kilpaa hinajaa maksavilla urheiluautoilla niin kovaa kuin päästään. Menestys palkitaan uusilla autoilla ja radoilla.

Erilaisia autoja pelistä löytyy toistakymmentä, ja kaikki niistä ovat Need for Speedeille tyypillisesti satojentuhansien hintaisia unelmakärryjä. Mukana ovat mm. BMW:n M5 ja Z3 mallit, Chevrolet Camaro Z28 ja Corvette C5, Ferrarin F50 ja 550 Maranello, Jaguar XKR, Lamborghini Diablo SV, McLaren F1 GTR, Mercedeksen CLK GTR ja SLK 230, Porche 911 Turbo ja Pontiac Firebird T/A. Kaikkia pelin autoista ei pääse heti alussa ajamaan, vaan lisäautot ”aktivoituvat” sitä mukaa kun pelaaja voittaa erilaisia kilpailuja. Sama periaate pätee myös kilparadoissa, joita on alkuvaiheessa ajettavana vain seitsemän. Pelin edetessä ratavalikoima kasvaa jopa yhdeksääntoista.,

Road Challenge tarjoaa yhteensä kolme erilaista kilpailutyyppiä: normaali, knockout ja high stakes. Knockout-kisat ajetaan aina sarjoina: jokaisen knockout-osakilpailun viimeiseksi sijoittunut putoaa jatkosta pois, kunnes viimeisessä osakilpailussa on jäljellä enää kaksi ajajaa. High stakesissa pelaaja joutuu paitsi ajamaan kilpaa yhtä vastustajaa vastaan, niin myös pakenemaan poliiseja. High stakes kilpailun voiton tekee erityisen arvokkaaksi se, että voittaja saa palkinnoksi hävinneen kilpailijan auton. High stakesia -kilpailun voi ajaa myös poliisina, jolloinka kilpa-ajamisen sijasta tehtävänä on pistää stoppi kaahareiden vauhdin hurmalle.

Yksi Need for Speed: Road Challengen suurimpia uudistuksia on mahdollisuus ajaa kilpailut ”urana” career-pelimoodissa. Uran aikana pelaaja osallistuu erilaisiin turnauksiin, joista jaetaan palkintoina pokaaleja ja rahaa. Rahat voi käyttää uusien, entistä parempien autojen ostoon, tai sitten vaihtoehtoisesti vanhojen autojen korjailuun ja virittelyyn.

Toinen uudistus edellisiin Need for Speedeihin nähden on aiempaa realistisempi kolarivaurioiden mallinnus. Paitsi että kolaroiminen verottaa nyt auton ajo-ominaisuuksia, niin kolarivauriot näkyvät Road Challengessa myös autojen ulkonäössä. Maalilinjan ylittävät tuliterät Corvetet, Mersut ja Bemarit saattavatkin pahimmillaan olla kuin romurallin jäljiltä. Autojen ehjänä pitäminen on oleellinen osa career-peliä, sillä jos toistuvasti ruttaa peltejään kisoissa, saattavat palkintorahat huveta helposti kokonaan tähtitieteellisiin korjauskuluihin.

Kuten kuvista näkyy, niin Need for Speed: Road Challengen grafiikka on varsin näyttävää. Tosin olisi siinä vielä parantamisen varaakin, sillä etenkin läheltä katsottuna osa maastografiikasta on suorastaan luvattoman karkeasti piirrettyä. Hienot valaistus-, sää- ym. efektit peittävät kuitenkin mainiosti grafiikan paikoittaiset puutteellisuudet. Ja mikä maaston yksityiskohdissa hävitään, niin saadaan takaisin grafiikan nopeudessa; vauhdin tunne on Road Challengessa todellakin erinomainen.

Kaikenkaikkiaan Need for Speed: Road Challenge on kelpo ajanvietettä, joskaan se ei tarjoan uusia autoja ja ratoja lukuunottamatta kovinkaan paljoa uutta aikaisemmat Need for Speedit puhki pelanneelle. Toisaalta Need for Speedit aiemmin sivuuttaneelle Road Challengea voikin sitten varauksetta suositella.

Peli tukee Force Feedback -ohjaimia sekä EAX-ääntä ja sen mukana toimitetaan suomenkielinen manuaali.

 

Need for Speed: Road Challenge eDomessa:

Pelattava demo (15 MB)

Esittelyvideo (0,9 MB)

Kolmekymmentä kuvaa

 

Muropaketin uusimmat