UUSIMMAT

NHL 06 ensitestissä (GC, pc, PS2, Xbox)

02.08.2005 00:00 | Erica Christensen

NHL 06:n PlayStation 2 -versio saapuu parahiksi viilentämään kesäisiä hellepäiviä, ja yllättää toimituksenkin. Ennakkoversioksi NHL 06 tuntuu todella valmiilta. Valikoista löytyy verkkopelitila, mutta palvelimet eivät vielä ole toiminnassa. Valikoiden ulkoasu on EA Sportsin uuden kirjoitusasun myötä futuristisempi, mikä ei ole lainkaan hullumpi ratkaisu. Valikoita säestää jälleen raskas renkutusrock ja niistä löytää myös legendaarisen NHL 94 -pelin, ikään kuin muistuttamaan, että pelisarja ei pelillisesti ole kyennyt 12 vuodessa ohittamaan tätä kaksiulotteista mestariteosta. NHL 94 löytyy vain NHL 06:n PlayStation 2 -versiosta.

Nostalgia sikseen, on aika kouluttaa lätkän parissa toimituksessa norkoilevaa Huttusta. Valinta on selvä: Suomi – Ruotsi. Ruotsi rankataan edelleen Suomea paremmaksi, mutta oudompaa on se, että Saksa ja Itävalta ovat yhteisissä tilastoissa vain kuutisen pistettä Suomea huonompia. Kiitokset tästä voi varmaankin lähettää Erkka Westerlundille.

Ensimmäiset minuutit jäällä ovat rohkaisevia. Ruudunpäivitys on tasaista ja grafiikka yleisesti ottaen siistiä, vaikka NHL 2K6:n tasolla ei liikuta. Koivu ja Selänne näyttävä kasvonpiirteiltään hieman pulskilta, mutta aiempiin NHL-peleihin verrattuna on tapahtunut parannusta. Isot kaverit, kuten Sundin ja myöhemmin Toronton Tie Domi, näyttävät todella isoilta. Pelaajamalleja tuntuu olevan vain kolme: normaali, tosi iso ja läski.

Suomi – Ruotsi -ottelu etenee uskomattomalla tavalla. Suomi nousee hurmiossa jo 2-0-johtoon. Toinen maali toteutetaan oikealla analogitikulla eli Trick Stickillä. Se on omistettu kikkavetojen toteuttamiseen. Niiden tekeminen on helppoa, sillä tikkua ei tarvitse painaa kuin yhteen suuntaan ja toivoa parasta.

Temput näyttävät hidastuksissa hienoilta, mutta on täysin onnenkauppaa, syntyykö niistä maalia tai ei. Se kuuluisa homma ei ole tarpeeksi pelaajan käsissä.

Mika Saukkonen selostaa läpi ottelun ja Jutilan Timo kommentoi. ”Hieno torjunta…lähettää ylös…hieno torjunta”. Täysin suomenkielinen selostus on mukava lisä, mutta selostajien eläytyminen jättää paljon toivomisen varaa.

Suomi siirtyy jo 3-0 johtoon, ja Ruotsilta alkaa loppua usko. Taklauspeli nostaa päätään. Edellisten versioiden kaltaisia ylilyöntejä ei tunnu olevan. Taklaukset eivät oletusarvoisesti kaada taklausten kohdetta ja aiheuta kiekon menetystä. Tämä osa tuntui pelissä hyvältä. Pelaamisessa oli muutenkin sähäkkyyttä.

Tässä vaiheessa Huttuselle selviää, että laukausnappi ei ollutkaan neliö vaan ympyrä. Ottelu ehtii parahiksi loppua Ruotsin saadessa aikaan kovan painostuksen.

Tekijä: EA Vancouver
Julkaisija: Electronic Arts
Testattu: PlayStation 2
Tulossa: PlayStation 2, Xbox, pc, GameCube – syyskuu 2005
Pelaajia: 1-8
Pelin kotisivu: easports.com/games/nhl06