Uusimmat

Ninety Nine Nights (Xbox 360)

19.09.2006 11:37 Tero Lehtiniemi

Microsoftin Xbox-sarjan konsolit eivät ole menestyneet Japanissa aivan yhtiön toivomalla tavalla. Samalla japanilaiset yksinoikeuspelit Xbox-laitteille ovat jääneet vähälukuisiksi. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta, ja japanilais-korealaisena yhteistyönä syntyneen Ninety Nine Nightsin takaa löytyykin varsin nimekkäitä nimiä: paremmin pulmapeleistään tuttu Tetsuya Mizuguchi sekä korealainen pelitiimi Phantagram.

Paremmin muun muassa pulmapeleistään Lumines ja Meteos tutun Mizuguchin Q Entertainment liikkuu tällä kertaa varsin oudoilla vesillä. Ninety Nine Nights on näet Dynasty Warriors -hengessä tehty eeppinen fantasiamättö, jossa naurettavan tehokkaasti tappavat sankarihahmot laittavat armeijoineen vastapuolta pinoon tuhatmäärin.

Tällä kertaa puolivallattoman lahtauksen tekosyynä on Vannfarrinin temppeliritareita johtavan Imphyy-tyttösen henkilökohtainen kauna lähistöllä majaansa pitäviä maahisia kohtaan. Tuittupäisen, liian isoihin saappaisiin ja liian tiukkaan panssariin joutuneen Imphyyn henkilökohtainen verikosto on loppujen lopuksi kuitenkin hyvin pieni osa pelin tapahtumia. Tarinaa pääsee seuraamaan myös muutamien muiden pelattavien hahmojen kautta, kuten Imphyyn huomattavasti seesteisempänä Aspharr-veljenä.

Poikki ja pinoon

Hienosta ja ilmeisen eeppisestä tarinasta huolimatta lähes kaikki pelin tehtävät noudattavat enemmän tai vähemmän samaa kaavaa. Kulloinkin pelattavana oleva sankarihahmo apureineen johdattaa taisteluun liian paljon vahinkoa kestävän ja liian vähän sitä aiheuttavan sekalaisen soturijoukon, joka jää hienon näköisesti tappelemaan vastaan tulevien vihollisjoukkojen kanssa.

Samaan aikaan pelaajan itsensä kontolle jää lahdata taistelun hurmoksessa riehuvat vihollisjoukot. Olo on kuin viikatemiehellä parinkymmenen vihollissotilaan kaatuessa yhdestä miekaniskusta, ja meininki vain paranee tehokkaiden erikoishyökkäysten myötä.

Kunhan surullisen heikkotasoiseen ääninäyttelyyn on tottunut, meininki jaksaa huolettomuudellaan toki viihdyttää aikansa. Suurin piirtein saman kaavan toistuminen tehtävästä toiseen käy kuitenkin pidemmän päälle tylsäksi.

Loppujen lopuksi pelaaja huomaa hakkaavansa paria nappia vain nähdäkseen seuraavan pätkän tarinasta. Pelaamisesta tulee mekaanista työntekoa, ei hauskanpitoa. Hahmojen ominaisuudet ja varusteet kyllä kehittyvät pelin aikana, mutteivät muuta kokemusta olennaisesti.

Dynasty Warriors -tyylisellä meiningillä on kuitenkin tilausta ja vankka ystäväkuntansa, joten ihan suorilta N3:a ei voi runtata. Se on kuitenkin kohtuullisen näyttävä ja pääosin sulava peli, joka hoitaa sen mitä on luvannutkin. Satunnaisia hidastuksia lukuun ottamatta tappaminen on sulavaa ja hommassa on todellisen sodan tuntua. Ninety Nine Nights on peli, jolla on varmasti ystävänsä, mutta ostopäätöstä miettiessä kannattaa miettiä sitä, onko kuudelle kympille riittävästi vastinetta kahden napin hakkaamisesta ja kohtuullisesta tarinasta.

 

Tekijä: Q Entertainment/Phantagram

Julkaisija: Microsoft

Testattu: Xbox 360

Saatavilla: Xbox 360

Pelaajia: 1

Pelin kotisivu: http://www.xbox.com/fi-FI/games/n/nnn/