Uusimmat

Octodad: The Dadliest Catch (Linux, Mac, PC, PS4)

06.05.2014 15:15 Niklas Isberg

Tekijä: Young Horses
Julkaisija: Sony
Testattu: PlayStation 4
Saatavilla: Linux, Mac, PC, PlayStation 4
Laitevaatimukset: PC Windows XP tai uudempi, DirectX 9.0c, Intel Core 2 Duo 2.0 Ghz, 2 Gt muistia, 3 Gt levytilaa,
Pelaajia: 1, 2 (samalla koneella)
Muuta: Ladattava peli, hinta 13,99 €. Toimii myös Move-ohjaimella ja kameralla.
Pelin kotisivu: http://octodadgame.com
Arvostelija: Niklas Isberg

Octodad on normaali perheenisä, joka rakastaa ehdoitta lapsiaan ja vaimoaan. Hän ei kuitenkaan ole tuiki tavallinen keski-ikäinen mies vaan rauhaa rakastava mustekala. Kukaan ei ole hetkeäkään epäillyt hänen aitouttaan, paitsi eräs tarkkanenäinen japanilainen kokki, joka haistaa merenelävät sadan metrin päästä.

Lonkeroisä viettää päivänsä kuten kuka tahansa muukin. Hän leikkaa nurmikkoa, pilkkoo puita ja kitkee rikkaruohoja rakkaan vaimonsa säestämänä. Näiden tapahtumien lomassa sattuu yhtä jos toista, sillä iskän villit raajat aiheuttavat kanssaihmisissä välillä tuohtumista ja närkästyneitä katseita.

Närkästyneet katseet muuttuvat silloin tällöin astetta rankemmiksi, sillä ilkikurinen kokki näkee iskän valeasun lävitse. Tiettyinä hetkinä pelissä juostaan kokkia karkuun, koska kiehuva pata ei ole kovin houkutteleva paikka. Tarinan antagonisti on hauska hahmo, joka on juuri sopivan hullu ja onnistuu värittämään tarinaa mukavasti. Pelin edetessä mukaan astuu muun muassa meribiologeja, joilla on myös tarkat havainnointikyvyt.

Letkeä lonkerokäsi

Octodadin meno saattaa välillä lähteä liikaa käsistä, jolloin hänen oikea minuutensa paljastuu ja peli palaa takaisin tarkastuspisteelle. Kohtauksia ei kuitenkaan tarvitse usein käynnistää uudelleen, sillä vaikeusaste on suhteellisen matala. Helppouden takia peli onkin mahdollista päästä lävitse mokaamatta kertaakaan.

Haastetta lisäävät peliin liitetyt trophyt, joiden metsästys nostaa rimaa hieman korkeammalle. Neuvon kuitenkin pelaamaan Octodadin ensin lävitse katselematta trophylistaa, sillä se saattaa muuttaa pelityylin pakonomaiseksi suorittamiseksi eikä huumoriin kiinnitä yhtä suurta huomiota.

Levottomat jalat, levottomat jalat

Päivän askareet mittaavat pelaajan taitoja käsitellä neljää erillistä raajaa samanaikaisesti. Esimerkiksi jalkoja liikutetaan liipaisimilla, kun taas kädet liikkuvat tatteja ohjaten. Silloin tällöin yhtälö tuntuu haastavalta, mutta kun ideaan pääsee jyvälle, homma ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin voisi kuvitella. Usein tilanteet onnistuvatkin huvittamaan, koska iskän meno äityy välillä oikeaksi koheltamiseksi. Ohjaaminen onnistuu myös Move-ohjaimilla, mutta itse en päässyt kokeilemaan tätä kameran puutteen vuoksi.

Toim. huom: pikkulinnut ovat kertoneet että moninpeli on kovasti hauskaa, kun eri pelaajat ohjaavat eri raajoja. Saman pelin ääreen on kuulemma saatu neljäkin pelaajaa. Kuulostaa lystiltä! -JOK

Octodadin koomisuus on osittain räsynukkefysiikan ansiota, mutta kunnia kuuluu myös hauskalle käsikirjoitukselle. Pelin huumori upposi hyvin ja se muistuttikin etäisesti laadukasta lauantaiaamun piirrettyä. Yksi pelin parhaimpia puolia on se, ettei se ota itseään vakavasti eikä pelaajankaan tulisi lähestyä Octodadia otsa kurtussa.

 

 

Lue myös

Battlefield 4: Naval Strike DLC (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster (PS3, PSV)

Hearthstone: Heroes of Warcraft (iOS)

King Oddball (Android, iOS, Mac, PC, PS4, PSV, WP8 )

Lego The Hobbit (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox One, Xbox 360)

Lightning Returns: Final Fantasy XIII (PS3, Xbox 360)

The Banner Saga: Chapter 1 (Mac, PC)