Uusimmat

One Piece Pirate Warriors 2 (PS3)

04.02.2014 18:25 Muropaketin toimitus

Tekijä: Tecmo Koei
Julkaisija: Namco Bandai
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PlayStation 3
Pelaajia: 1, 2 (jaetulla ruudulla ja internetissä)
Muuta: saatavilla sekä kauppa- että latausversiona.
Pelin kotisivu: http://www.onepiece-game.com/en
Arvostelija: Eve Pukero

Ah, One Piece, tuo toisten vihaama ja toisten rakastama Shonen-jumpin eepokkimainen teinipojille suunnattu manga- ja animesarja, saa jo 40. (!) videopeli-inkarnaationsa. Tällä kertaa tarjolla on roolipelielementtejä sisältävä taisteluseikkailupeli.

Pirate Warriors 2:n on viilannut Dynasty Warriors -peleistään tunnettu Tecmo Koei, jonka otteen tunnistaa selkeästi, erityisen selvästi pelimekaniikassa. Jokainen kenttä aiheuttaa Tecmo Koein pelien ystäville tuttuja fiiliksiä, kun kesken pelaamisen huomaa muistelevansa muinaisen Kiinan tai Japanin valloitusta ja linnakkeisiin hyökkäämistä. Dynasty-sarjan peleihin verrattuna juuri mikään ei ole pelisarjan vaihdoksesta huolimatta muuttunut, vaan tuttuihin kamppailupeleihin on vain lyöty One Piece -versumin kuorrutus.

One Piece –anime huitelee jo pitkälti jossain yli 600 jakson kieppeillä, joten otetta pelin hienompiin juonenkäänteisiin on mahdoton saada muutaman satunnaisen jakson katsomisella, etenkin kun kyseessä on pitkäjuoninen eikä irrallinen episodimainen anime. Niinpä tarina on sarjan faneille taattua huttua, muille se avautuu lähinnä Dynasty Warriors –henkisenä kuriositeettina, jos pirteä karamelligrafiikka ja omaperäiset hahmot miellyttävät.

Perusjuoni on kuitenkin aika selkeä: olkihattupiraatit vastaan muut piraatit. Mukana on myös jumalia, robotteja ja kaikenkarvaista häröilyä. Huumori on todella ylilyövää ja absurditkin mittasuhteet saavuttavaa, ja siten universaalista. Naureskelinkin usein välianimaatioille ja hahmojen ilmeille. Cellsheidatut hahmot on tehty todella laadukkaasti, joten pelin graafinen ilme onkin viilattu animefanin silmille sopivaksi. 

Peli ei ole silti perinteinen anime, vaan hahmot ovat tahallisesti karrikoituja, eräänlaisia todella äärimmilleen vedettyjä nukkeja, joille voi tapahtua aivan mitä tahansa. Muodonmuutokset ovatkin tärkeä osa pelin taisteluja.

The Dynasty Pirate Warriors!

Ohjaus on kuitenkin välillä hankalaa, sillä hahmot saavat lähes aina korkeammille tasoille noustessaan uusia erikoishyökkäyksiä. Hyvin edetäksesi uusien hyökkäyksien opettelu on melkein enemmän pakko kuin pelkkä haaste ja peli muuttuu perinteisen aivottoman mätkyttämisen sijaan eräänlaiseksi nappuloiden painelumuistipeliksi. Pelaaja voi valita yhteensä 37 hahmosta, joita saa käyttöönsä sitä mukaan kun pelissä etenee.

Hahmoja voi tuunata erilaisilla kentiltä saatavilla kolikoilla, joita voi asentaa hahmoihin erilaisina kombinaatioina. Näiden tajuamiseen tarvitaan kuitenkin sarjaan tutustumista, koska muutoin järkevien yhdistelmien löytäminen on aika hankalaa. Kolikot parantavat hahmojen kykyjä, hyökkäystehoa, kestävyyttä, elinvoimaa ja muita asioita.

Pelatessa eniten kuitenkin nyreyttää huonosti toteutettu jaetulla ruudulla pelaaminen. Tecmo Koei ei ole vieläkään osannut skaalata ruutua oikein, vaan pelaaminen tuntuu siltä kuin pelaaja zombiesuossa, jossa näkyvyys on mitätön ja liikkuminen onnistuu vain epätoivoisesti rämpyttämällä. 

Näkymä on yksinkertaisesti painettu liian pieni ja littana, eikä eteenpäin pääse niinkään pelikuvaa kuin karttaa seuraamalla. Mikä kivointa, karttakin katoaa välillä ruudulta ja toisinaan viettää aivan omaa elämäänsä tapahtumakohteisiin zoomaamalla.

Onneksi kartan avulla touhuun saa välillä edes jotain järkeä , mutta tapahtumien kulkua voi olla vaikea seurata muiden hahmojen huudellessa apua ympäri kenttää. Tosin tämä on tuttua kohkaamista aikaisempia Tecmo Koein Dynasty-pelejä pelanneille.

Mielenkiintoisin ominaisuus on SOS-hälytys, jolla toinen pelaaja voi huudella tutuiltaan apua yksinpeliinsä milloin tahansa pelin aikana. Yksinpelin muuttuminen lennossa kaksinpeliksi on hieno idea, joka toimii yleensä erinomaisesti. Tosin avun taso vaihtelee suuresti. Välillä sitä saattaa jopa tuntea pettäneensä toisen, kun saa turpaansa kesken kentän.

One Piece Pirate Warriors 2 onkin elämys, josta sarjan innokkaimmat fanit varmasti nauttivat, varsinkin jos Dynasty Warriorsit ovat olleet mieleen. Muille tätä voi suositella vain varauksella, ennen kaikkea lievän sekavuuden ja erikoisen huumorin takia. Ehdottomasti pisteet alkuperäisistä japanilaisista äänistä, joita ei ole raiskattu englanniksi.

PSN-latauskaupan puolelta löytyy DLC:nä nyt lisäksi uusia skenaariota, pukuja uudesta One Piece -elokuvasta Film Z sekä myös muiden Tecmo Koei -pelien hahmojen pukuja.

One Pice Pirate Warrios 2: New World Edition sisältää seitsemän uutta skenaariota ja seitsemän pukua.

 

Lisää aiheesta

One Piece Gigant Battle! (DS) 

One Piece Unlimited Cruise SP (3DS) 

Lue myös

Dragon’s Crown (PS3, PSV)

Mario Party: Island Tour (3DS)

Nickelodeon Teenage Mutant Ninja Turtles (3DS, Wii, Xbox 360)

Professor Layton and the Azran Legacy (3DS)

Spacebase DF-9 –ennakko (Linux, Mac, PC)

Thunder Wolves (PC, PS3, Xbox 360)

WRC: FIA World Rally Championship 4 (PC, PS3, PSV, Xbox 360)