One Piece Unlimited World Red (3DS, PS3, PSV, Wii U)

20.11.2014 18:26 | Eric Hartin

Tekijä: Ganbarion
Julkaisija: Bandai-Namco
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: 3DS, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360
Pelaajia: 1, 2 (samalla koneella)
Pelin kotisivu: One Piece Unlimited World Red
Arvostelija: Eric Hartin

 

Jos sattuu olemaan yhtään kallellaan animeen päin, on varmasti kuullut One Piecestä. One Piece on mangan lisäksi suosittu anime, jonka pohjalta on tehty lukuisia mangan juoneen enemmän tai vähemmän liittyviä pelejä.

Ja hyviä uutisia niille, jotka eivät ole täysin kärryillä One Piecestään: pelatakseen ei tarvitse olla kummoisestikaan perillä sarjan hahmoista ja maailmasta. World Red on itsenäinen tarina, joka ammentaa mangan universumista, mutta ei vaadi syvällistä tutustumista lähdemateriaaliin.

Unlimited World Red on Dynasty Warriorsia ja toimintaroolipelejä yhdistelevä matka värikkäiden maisemien halki. Parhaimmillaan pelaa näyttävän näköistä animaatiota, mutta ne hetket ovat valitettavan harvassa.

Mätkintää ja pätkintää

Suurin ongelma on pelin kaksi keskenään ristiriitaista osa-aluetta: taistelujärjestelmä haluaisi olla kovin nopeatempoinen, helppo ja ennen kaikkea Dynasty Warriors -henkinen. Pelaajaa päin heitetään joukoittain silppuvihollisia, joiden päihittäminen käy nopeasti yksitoikkoiseksi ja tylsäksi. Toisaalta päälle heitetään muuhun peliin suhteutettuna tarpeettoman monimutkainen roolipelijärjestelmä, jota ei loppupeleissä edes tarvita. Järjestelmän hyödyntämisestä on hyötyä kyllä, mutta se ainoastaan pahentaa taistelujärjestelmän ongelmaa: haasteeton rivivihollisten mätkiminen on yksinkertaisesti tylsää. Ja sitä on paljon.

Taistelut saavat pientä vaihtelua pomokohtauksista, jotka  ovat Unlimited World Redin pelisuunnittelun pienet valonpilkahdukset. Vaikka mukaan mahtuu pari tylsästi suunniteltua pomovastusta, joiden ainoa ero rivivihollisiin on osumapisteiden määrä, niin yleensä pomovastustajan päihittämiseksi joutuu jo kuluttamaan hoksottimiaan.

Oudosti Unlimited World Red ei tarjoa lainkaan englanninkielistä ääniraitaa. Sen sijaan äänityöskentely on täysin japaniksi ja tarjolla on tekstitys englanniksi. Tosifaneille luvassa on nannaa.

Pätevä fanituote, mutta…

One Piece Unlimited World Redin suurin ongelma on tylsyys. Tarjolla on pätevää toimintaa, joka ei kuitenkaan nouse tyydyttävän yläpuolelle. Tarina on taustalla eikä se koskaan ärsytä, mutta siinäkään ei ole mitään mainittavia kohokohtia. Graafinen ulkoasu on paikoitellen jopa kaunista, mutta sekin vain suoriutuu tehtävästään.

Roolipeliksi kokemus on myös verrattain lyhyt: suhteellisen verkkaisella tahdilla peli on pistetty pakettiin vähän päältä kymmenen tunnin. Mikäli on tyyppiä, joka nuohoaa pakonomaisesti kaiken, voi pelin pituuteen heittää puolet lisää.

Silkaksi fanituotteeksi Unlimited World Red on täysin pätevä; mikään ei ole ainakaan keskimääräistä huonompaa. Vaan jos ei elä ja hengitä One Pieceä, on Unlimited World Rediä vaikea suositella. Samaa kun saa muualta ja parempana.

 

Lisää aiheesta

Jojo’s Bizarre Adventure All-Star Battle (PS3)

One Piece Gigant Battle! (DS)

One Piece Pirate Warriors 2 (PS3)

One Piece Unlimited Cruise SP (3DS)

Short Peace Ranko Tsukigime’s Longest Day (PS3)

Sky Crawlers: Innocent Aces (Wii)