Paper Jumper (iOS)

11.04.2014 14:30 | Jukka O. Kauppinen

Tekijä: Yeaboing
Julkaisija: Yeaboing
Testattu: iOS
Saatavilla: iOS
Pelaajia: 1
Muuta: ladattava peli, hinta 1,79 euroa
Pelin kotisivu: Paper Jumper
Arvostelija: Jukka O. Kauppinen

Paper Jumper on ihmepeli. Se on uskomattoman yksinkertainen tasoloikka, jossa vain napsutellaan ruutua. Yhdellä napsautuksella hahmo hyppää. Ruutua tasaisesti painamalla otus liitää vaakasuorassa. Äänimaailma koostuu parista hassusta bojojoingista.

Silti tätä pelaa, uudestaan ja uudestaan.

Yksinkertainen onkin usein kaunista, joskus jopa uskomattoman addiktiivista. Paperinukkemainen Paper Jumper on molempia. Se rakentaa pelattavuutensa äärimmäisen yksinkertaisen idean ja minimaalisten audiovisuaalisten raamien päälle. Hahmomme loikkii ylös ja ylemmäs, pakoon alhaalla nousevaa vedenpintaa. Alas ei siis sovi vajota.

Ylös kiidetään kuten alempana olevalla videolla näkyy: loikkien, seinistä kimpollen ja erilaisia pintoja hyödyntäen. Jääseinät ja -lattiat murenevat kosketuksesta, kumista taas pompahtaa automaattisesti. Vaihtelua, yllätyksiä ja vaaroja tulee vastaan satunnaisesti, ja kentätkin ovat joka pelikerralla erilaisia.

Ja se on niin nerokasta, addiktoivaa ja hauskaa. Tähän eivät lukemattomat Flappy Bird -kloonit kykene.

Ja vaikka nyt ei olekaan liputuspäivä, niin liputetaan silti: tämä vekkulius on peräisin erittäin pitkän linjan suomalaisen pelimiehen käsistä. Mikko Miettinen teki aikoinaan muun muassa legendaariset jäätelöautopelit sekä ensimmäisen suomalaisen konsolipelin, Rampage Puzzle Attackin.  Sittemmin Miettisen käsissä on syntynyt lukuisia äly- ja puzzlepelejä, viimeisimpänä PC:lle ja mobiilialustoille julkaistu Lucid.

 

Lisää aiheesta

Kesäpelattavaa jäätelöautolta

PC-demo mainiosta suomipuzzlepeli Lucidista – lataa ja kokeile

Rampage Puzzle Attack – ensimmäinen suomalainen konsolipeli

Lue myös

Bioshock Infinite Burial at Sea Episode 2 DLC (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fables: The Wolf Among Us Episode 3: A Crooked Path (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Final Exam (PC, PS3, Xbox 360)

M.U.L.E. Returns (iOS)

The Elder Scrolls Online (Mac, PC)

 

Muropaketin uusimmat