Pirates of the Caribbean: At World’s End (PSP)

18.07.2007 16:28 | Jukka O. Kauppinen

Varoituksen sana. Jos kuulut siihen ryhmään, joka ei saa tarpeekseen kapteeni Jack Sparrowista ja hänen seikkailuistaan, voit tuntea luonnollista halua sijoittaa rahojasi viralliseen peliin. Näin ei kuitenkaan tule missään tapauksessa toimia, sillä peli on aivan kamala.

Miten kamala? Tässä on koko peli pähkinänkuoressa: hakkaa X-nappia. Viisi tuntia ja useita puuduttavia kenttiä myöhemmin homma on paketissa ja lopputekstit pyörivät. Ei intoa, ei yritystä, ei elokuvan tunnelmaa. Häpeäisivät.

Merirosvopelistä kun on kyse, pelin pääosassa on miekkailu, joka tapahtuu sen edellämainitun X-napin avulla. Loputon lauma aivottomia vihollisia – joskus merirosvoja, joskus luurankoja – valuu kohti kapteeni Jackia, Will Turneria tai Elizabeth-neitoa joka lopettaa niiden onnettoman elämän kolmella samanlaisella miekaniskulla. Joskus ratkotaan puzzleja, jotka on mitä ilmeisimmin suunniteltu pelin aivottomat kätyrit silmälläpitäen. Ne ovat huikean haastavaa “suljettu ovi, ruutitynnyri ja lattialla palava soihtu” -tasoa.

Siinä se sisältö sitten olikin. Muutamat kentät pyrkivät rikkomaan tylsyyttä pienillä jipoilla, kuten Resident Evil 4 -tyyppisillä napinpainokohtauksilla, tai vaikkapa tarpeella irroitella kapteeni Jackin lauttaa leväkasvuston joukosta miekkailun välillä. Tämä ei kuitenkaan lohduta paljoa, koska koko peli on alusta loppuun samanlaista, puisevaa toistoa.

Jos jotain hyvääkin pitäisi löytää, peli näyttää ja kuulostaa uskolliselta esikuvalleen, varsinkin välianimaatioiden aikana. Aitoa näyttelijäkaartia pelissä ei kuulla, mutta imitaattorit vetävät roolinsa mainiosti. Mikäli loppupeli olisi lähellekään samaa tasoa, Pirates of the Caribbeania voisi suositella mukavana lisenssivälipalana. Tällaisenaan se toimii lähinnä unilääkkeenä ja varoittavana esimerkkinä.

 

Tekijä: Eurocom
Julkaisija: Disney Interactive
Testattu: PSP
Saatavilla: PSP, DS, PC, PS2, PS3, Wii, Xbox 360
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.us.playstation.com/PSP/Games/Pirates_of_the_Caribbean_At_World_s_End

Lue lisää eDomesta

Pirates of Caribbean (PC)

Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu

Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla

Ron Gilbert: Pirates of Caribbean 2 on Monkey Island –klooni

Pirates of The Caribbean – Kuolleen Miehen Kirstu – arvostelu

Haastattelussa Todd Howard – Pirates of Caribbean

Piraattileffa keräsi rahat pois lippuluukulla