Pokemon Link (DS)

15.05.2006 00:00 | Muropaketin toimitus

Pokémoneja on nähty kaikissa mahdollisissa muodoissa. Animena, leluina ja keräilykortteina. Pelit ovat olleet tärkeitä varsinkin Nintendon käsikonsoleiden menestykselle. Valitettavasti Pokémon-pelien laatu ei ole ollut aina lähelläkään hyvää. Joskus Pokémonit ovat tuntuneet kehnon pelin päälle liimatulta lisältä. Pokémon Link on jostain tältä väliltä. Se ei ole DS:n parasta antia, mutta Pokémonia on käytetty paljon huonompienkin pelien myynnin avittajina.

Kuten puzzle-peleissä yleensäkin, juoni on täysin toisarvoinen. Ilkeä Photos Batallion on kaapannut rekkalasteittain Pokémoneja sisältäviä Poké-palloja. Pelaajan tehtäväksi jää Pokémonien pelastaminen. Tätä varten pelin päähahmolle Lucy Fleetfootille annetaan Link Beamer, apuväline Pokémonien pelastamiseksi.

Pelaaminen on yksinkertaista. Aluksi pelaajan täytyy siirtää Pokémoneja vaaka- tai pystytasossa ja näin linkittää vähintään neljä samanlaista Pokémonia vaaka- tai pystyriviin. Tämä käynnistää hetkeksi onnenlinkki-tilan, jonka aikana riittää vain kolmen tai kahden Pokémonin linkittäminen.

Linkki-systeemi toimii hyvin, vaikka joskus menestyminen on ehkä turhankin paljon kiinni tuurista. Usein ruutu tyhjenee melkein itsestään, joskus taas on hyvinkin vaikea saada syntymään perättäisiä linkkejä.

Kaikki kerätään

Yksinpelaajille on tarjolla seikkailutila, jossa pelastetaan maailma ja Pokémonit Photos Batallionilta. Jokaisessa kentässä on jokin tietty määrä pelastettavia Pokémoneja, eikä eteenpäin pääse ennen kuin tavoitteessa on onnistunut. Välillä pelaaja kohtaa myös vaikeampia loppareita, jotka yrittävät häiritä pelaamista erilaisin tavoin.

Kun seikkailu on ohi, voi siirtyä loputtoman yksinpelin pariin tai taistella yhtä kaveria vastaan kahdessa moninpelitilassa.

Pokémonit tuovat peliin yhden erikoisemman osa-alueen, josta joko pitää tai se voi tuntua täysin turhalta ominaisuudelta. Kaiken kaikkiaan pelaajalle on lähes 400 kerättävää taskuhirviötä, joista osa on toisia harvinaisempia. Nähdessään sellaisen muiden hirviöiden joukossa saattaa oma keräilyvietti herätä, jolloin harvinaisempi hirviö on pakko siepata. Kaikkia Pokémoneiden keräily ei kiinnosta, joten näiltä jää kokematta osa pelin viehätyksestä.

Pokémoneja tai ei, tämä on toimiva puzzle-peli, joka kärsii hieman liian tuuripohjaisesta pelimekaniikasta ja helppoudesta. Pelinä se on erittäin aloittelijaystävällinen. Pelimekaniikan oppimiseen ei mene muutamaa minuuttia enempää. Toisaalta syvyyttä löytyy myös kokeneemmallekin pelaajalle.

Petteri Kaakinen

Tekijä: Genius Sonority Inc.
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Nintendo DS
Saatavilla: Nintendo DS
Pelaajia: 1-2
Pelin kotisivu: nintendo-fi.com