UUSIMMAT

Professor Layton and the Lost Future -ennakko (DS)

21.09.2010 13:15 | Tero Lehtiniemi

Tekijä: Level-5
Julkaisija: Nintendo
Testattu: DS
Tulossa: DS
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Professor Layton and the Lost Future
Tero Lehtiniemi

 

Mainioiden japsiroolipelien lisäksi Level 5 tunnetaan Professor Layton -puzzleseikkailuistaan. The Lost Future on sarjan uusin länsimaihin saapuva versio, joka pyörii aiheeltaan aikamatkailun ympärillä.

Layton ja hänen Watsoninsa Luke menevät ihmettelemään uutta keksintöä, aikakonetta. Kesken esityksen koekaniiniksi kutsuttu pääministeri katoaa, ja samassa hässäkässä Layton saa kirjeen assistentiltaan Lukelta, kymmenen vuotta tulevaisuudesta.

Alkaa seikkailu pitkin Lontoon katuja, jossa tulevaisuudesta saapuneen viestin ja kadonneen pääministerin mysteeriä aletaan selvittämään. Käytännössä tämä tarkoittaa liikkumista kauniisti piirretystä kuvasta toiseen. Ruudut pitävät sisällään sekä vinkkien ostamiseen käytettäviä, piilotettuja kolikoita että etenemistä jarruttavia puzzleja.

Puzzlet ovat, kuten aina kekseliäitä mutta kuitenkin inhimillisiä, viime kädessä anteliaan vinkkijärjestelmän avulla. Peli vaatii kohtuullisen hyvää englanninkielen taitoa, koska kryptiset vihjeet ovat yleensä ainoa vihje ongelman ratkaisuun. Onneksi tämä ei Suomessa ole mikään erityinen ongelma.

The Lost Future vaikuttaa pikaisen testin perusteella arvokkaalta lisäykseltä Professor Layton-sarjaan. Mitään uutta ja mullistavaa ei demon perusteella ole tarjolla, mutta pelattavaa tuntuu piisaavan, tarina on mielenkiintoinen ja itse pääasia eli ongelmanratkaisu on sekä toimivaa että viihdyttävää. Laytonin ystävät tuskin siis joutuvat pettymään.

 

Lisää aiheesta

Blade Kitten -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Donkey Kong Country Returns -ennakko (Wii)

F1 2010 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Golden Sun: Dark Dawn -ennakko (DS)

Kirby’s Epic Yarn -ennakko (Wii)

Lue myös

Halo: Reach (Xbox 360)

Lost Horizon (PC)

Monday Night Combat (Xbox 360)

RUSE (PC, PS3, Xbox 360)