Pursuit Force: Extreme Justice (PSP)

29.01.2008 15:12 | Miikka Lehtonen

Pursuit Forcessa on ainakin idea kohdallaan. Synkässä tulevaisuudessa poliisin erikoisyksikkö jahtaa häikäilemättömiä rikollisia suurkaupunkien kaduilla. Tiukoissa takaa-ajoissa lyijy lentää ja autot vaihtavat omistajaa hurjissa lähitaisteluissa.

Valitettavasti ensimmäinen peli jätti pahuksen paljon toivomisen varaa toteutukseltaan, mutta siksihän luoja keksi jatko-osat. Pursuit Force: Extreme Justice pääsee jo lähemmäs kehitystiimin visiota, mutta ei ole vieläkään täysin ongelmaton.

Perusidea ei ole vuodessa muuttunut mihinkään, mitä nyt panokset ovat nousseet. Poliisit jahtaavat edelleen saalistaan maalla, merellä, ilmassa ja joskus jopa jalan. Paras keino pysäyttää rikolliset on edelleen uhkarohkea hyppy suoraan näiden autojen konepellille, josta viholliset voi eliminoida vaikka käsiaseen voimin. Meiningissä siis löytyy kuin wanhojen aikojen arcade-peleistä konsanaan, joten tällä osin ei valittamista ole.

Rikolliset ovat aiempaa röyhkeämpiä ja suunnittelevat jotain tavallista suurempaa, joten myös Pursuit Force on tarvinnut uusia keinoja. Onnistuminen tehtävissä kartuttaa takaa-ajajien pankkitiliä mitaleilla, joilla voi ostella itselleen uusia kykyjä. Hypyt muuttuvat pitemmiksi, aseet tehokkaammiksi ja autot pysyvät paremmin lapasessa kunhan sijoittaa pisteensä fiksusti.

Tuttu peli, tutut ongelmat

Alkuperäisen pelin suurimmat ongelmat löytyivät äärimmäisen epätasaisesta vaikeusasteesta ja jalan suoritettavista tehtävistä, jotka olivat puhdasta tuskaa. Valitettavasti molemmat ongelmat vaivaavat myös jatko-osaa. Vaikeustaso vaihtelee tehtävästä toiseen, jolloin raivostuttavan turhauttavaa tehtävää seuraa naurettavan helppo läpihuutojuttu. Jonkinlainen tasaisesti nouseva vaikeuskäyrä olisi ollut parempi.

Myös jalan suoritettavat tehtävät ovat yhtä rasittavia kuin ennenkin. Liikkuminen on kankeaa, eikä seinien takaa hyppivien rikollisten paukuttelu ole läheskään yhtä lystiä puuhaa kuin nopeatempoiset autotakaa-ajot, joissa ajoneuvot räjähtelevät ja poliisit lentävät ilman halki kuin Batman konsanaan.

Jalankulkuosuuksien vähäinen määrä pitää pelin siedettävänä, mutta yhdistettynä heittelehtivään vaikeustasoon tuloksena on peli, joka ei ole läheskään niin hauska kuin se voisi olla.

Tämä ajatusmalli kuvaa muutenkin Pursuit Force: Extreme Justicen ongelmia. Jokaista hauskaa ja viihdyttävää tehtävää kohti löytyy pari naurettavan vaikeaa haistattelukeikkaa, joiden takia tekisi mieli vetää PSP alas vessasta.

Kokonaisuutena Extreme Justice on toki askel eteenpäin aiempaan verrattuna, sillä kehittyvät kyvyt, suuret pomotaistelut ja ennestään tuttu meininki jaksavat viihdyttää varsinkin alkuperäisen pelin faneja lyhyissä annoksissa. Se kuuluisa potentiaali jäi vain taas täyttämättä.

 

Tekijä: BigBig Studios
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Testattu: PSP
Pelaajia: 1-4 (lähiverkossa)
Pelin kotisivu: http://www.us.playstation.com/PSP/Games/Pursuit_Force_Extreme_Justice

 

Lue lisää eDomesta

PlayStation-julkaisupelit keväälle ja kesälle – luvassa muun muassa tuhdisti SingStareja

Pursuit Force (PSP)

Pursuit Force -ennakko (PSP)

Pursuit Force: Extreme Justice -videohaastattelu

Sony: 275 uutta PlayStation-peliä ennen vuodenvaihdetta

Sonyn uutuuksia tiiraamassa

WipeOut Pulse -ensikosketus

WipeOut Pulse -videohaastattelu