Uusimmat

Quantum of Solace: The Game (PS2, PS3, 360)

28.12.2008 16:30 Simon Elo

Pakko se on taas mainita – Raren Nintendo 64:lle tekemä GoldenEye on edelleen kaikkien aikojen paras James Bond –peli. Uusimpaan elokuvaan pohjautuvalla Quantum of Solacella on myös mahdollisuudet yltää maineeseen ja menestykseen, sillä alla on Call of Duty 4:n loistava pelimoottori ja Treyarchin osaavat tekijät.

Ripaus velvollisuutta

Quantum of Solace ei keskity vain tuoreimpaan Bondiin, vaan myös Daniel Craigin tähtiin singonneeseen Casino Royaleen. Itse asiassa kaksi kolmasosaa sen tehtävistä keskittyy Royaleen, joten pelin nimi on kyseenalainen. Elokuvat kannattaa katsoa ennen pelin pelaamista, sillä juonikuvioita ei juuri selitellä. Pelin tarina lähinnä täydentää elokuvien kaarta.

Call of Duty 4:n pelimoottoria on muokattu sen verran, että Bondilla voi suojautua näppärästi erilaisten esineiden ja seinien taakse yhdellä napin painalluksella. Silloin kamera siirtyy hänen taakseen ja pelaaja huomaa, että kappas, Craigin kasvot on kuin onkin mallinnettu peliin. Vihollisen yllättäminen nurkan takaa on aina yhtä hienoa, kun ohjattavana on aito ja filmaattinen James Bond.

Valitettavasti Quantum of Solace on erittäin ennalta-arvattava. Suojaamista joutuu käyttämään niin paljon, että pelaaminen tuntuu enemmän Virtua Copin tyyliseltä ampumaradalta kuin vapaalta räiskinnältä. Viholliset ovat ihan fiksuja ja tuhoa tehdään jopa liikkeellä olevan junan katolla, mutta se ei riitä vaihteluksi.

Lähietäisyydeltä

Koska kyseessä on kuitenkin agentti 007, lähitaistelua on myös ympätty mukaan. Se hoidetaan turhan helpolla reaktiominipelillä. Turvakameroiden ja tietokoneiden hakkerointi ja muu sellainen agenttisälä on keinotekoisen oloista, koska suurempaa haastetta ei niissäkään ei ole. Sen kuin menet ja painelet paria nappia, siinä kaikki.

Läpijuoksun fiilistä ei paranna se, että peli kestää vaivaiset viisi tuntia. Pientä lisäarvoa sentään antaa ammattitaidolla toteutettu moninpeli, mutta siinä ei ole Call of Duty 4:n kaltaista uratilaa. Onneksi tapoista ja voitoista saa pisteitä, joilla hankitaan uusia aseita ja laitteita. Paras pelimuoto on Bond Evasion, jossa yksi pelaaja on itse agenttien agentti ja hänen tehtävänään on vaivihkaa paeta alueelta.

Audiovisuaalisesti kaikki on kunnossa, äänessä ovat elokuvien näyttelijät ja räjähdykset ovata juuri niin asiaankuuluvan tujuja kuin Bond-tarinassa kuuluukin. Rasittavaa on vain jatkuva räikeä mainostus – Sonyn kamaa löytyy näköjään maailman jokaisesta kolkasta, ja aina se on tarinassa tärkeässä osassa.

Quantum of Solace on lisenssipelinä kohtuullisen nautinnollinen, mutta räiskintäpeliksi se on liian helppo ja suoraviivainen. Täytyy myös huomata, että Treyarch kehitti samaan aikaan hyvin onnistunutta Call of Duty: World at Waria, joten raakaa työtä tiimi ei ainakaan pelkää.

 

Tekijä: Treyarch
Julkaisija: Activision
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PC, PlayStation 2, PlayStation 3, PSP, Wii, Xbox 360
Laitevaatimukset: Xbox 360
Pelaajia: 1-4 samalla koneella, 2-16 netissä
Pelin kotisivu: http://007thevideogame.com/
Simon Elo

 

Lue myös

Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts (360)

Family Ski (Wii)

Grand Theft Auto IV (PC)

Mirror’s Edge (PS3, 360)

SingStar Vol. 3 (PS3)

Tom Clancy’s Endwar (PS3, 360)

Tomb Raider Underworld (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Wii Music (Wii)