UUSIMMAT

RACE 07 –ennakko (PC)

07.08.2007 14:16 | Jani Halme

Ruotsalainen pelitalo SimBin on lyhyessä ajassa onnistunut tuomaan itsensä autopelien ystävien tietoisuuteen realistisilla rata-autoilusimulaatioillaan. Tiimin vuonna 2006 julkaistulle FIA WTCC -sarjan viralliselle pelille on tulossa jatko-osa RACE 07 jonka esikatseluversion saimme pelattavaksemme.

Pelin edeltäjä RACE sijoittui vaikeustasonsa osalta konsolisimujen ja SimBinin oman GTR 2 -pelin välimaastoon, mutta kuitenkin skaalan realistisempaan päähän. Se tarjosikin hyvän väliaskelen realistisempaan suuntaan suuntautuville autopelaajille. Ensikatsauksessa RACE 07 tuntuisikin jatkavan samaa linjaa ja tuovan mukanaan myös uusia ominaisuuksia.

Pelin konsepti on luonnollisesti pääosin sama kuin edeltäjässään. Suurimpana uudistuksena RACE 07 tuo mukanaan yksipaikkaiset autot. Kausien 2007, 2006 ja 1987 umpikoristen WTCC-autojen lisäksi mukaan on otettu Formula 3000- ja Formula BMW -luokkien autoja, sekä myös Britanniassa suositut avokattoiset Radical- ja Caterham -urheiluautot. Formuloille ja avokattoisille on myös uusi kypäränäkymä jossa ruudun yläreunan peittää kypärän visiirin mainosteksti ja alareunan kypärän leukaosa. Autojen ohella myös ratoja on tullut lisää. Kun kaikki variaatiot lasketaan mukaan on niitä yhteensä 32.

Täysin uudenlaisten autojen myötä pelin vauriomallinnusta on muokattu sopimaan paremmin uusia tarpeita. Esimerkiksi avopyöräisistä formula-autoista voi kunnon törmäyksen seurauksena irrota kokonainen pyörä ripustuksineen. Siipien vaurioituminen vaikuttaa auton aerodynamiikkaan.

Fysiikkamallinnus jatkaa totutuilla linjoilla. Peliin voi säätää realismia huomattavan paljon, mutta se ei veny aivan ”hampaat irvessä” -tasolle saakka, kuten samaisen firman aiemmassa GTR2 -pelissä. Tuntuma rataan on todenmukainen, mutta äärirajoille vietynä renkaat antavat pelaajalle ajovirheitä hieman anteeksi ennen kuin pito irtoaa ja auto lipeää hiekalle. Jarrut lukkiutuvat  liian rajusta polkemisesta ja esimerkiksi Gran Turismoja pelanneelle menee hieman aikaa totuttautua jarrujen pehmeämpään käyttöön. Kevyissä formula-autoissa kaasun käyttö vaatii tarkkuutta, sillä kaarteista lähdettäessä auto yliohjautuu todella helposti, jos kaasua antaa liikaa tai liian nopeasti.

Pelin äänimaailmaa on paranneltu aikaisempaan versioon nähden. Pelaaja kuulee moottorinäänen lisäksi muun muassa suorahampaisen vaihteiston rattaiden ujelluksen ja synkronoimattoman siirtomekanismin rujot kolahdukset vaihteen tippuessa pykälään. Äänet luovat peliin huomattavasti lisää tunnelmaa ja parantavat kilpa-autolla ajamisen kokemusta.

Tietokoneen ohjastamien autojen tekoäly on myös saanut osakseen uudistuksia. Tekoälykuljettajat osaavat väijyä perässä, painostavat kaarteisiin jarrutettaessa tulemalla todella lähelle ja pyrkivät hyödyntämään pelaajan tekemiä virheitä etsiessään sopivaa ohituspaikkaa. Tekoälyn aggressiivisuutta ja taitoa on mahdollista myös mahdollista säätää.

RACE 07 ilmestyy syksyllä ja palaamme pelin pariin julkaisuversion saavuttua.

 

Tekijä: SimBin
Julkaisija: SimBin
Testattu: PC Windows Vista, Core 2 Duo E6420, 2 Gt muistia, GeForce 8600GTS
Tulossa: PC, syksy 2007
Laitevaatimukset: ei vielä tiedossa
Pelaajia: 1-?, moninpeli lähiverkossa ja internetissä
Pelin kotisivu: http://www.race-game.org/

Lue lisää eDomesta

Circuit.fi –simutalli avattiin Helsingissä aurinkoisissa merkeissä

GTR 2 (PC)

GTR: FIA GT Racing Game (PC)

Gran Turismo 4 vastaan todellisuus

Kovaa kyytiä Circuit-kilparadalla – eDome vs. GameTV

Nascar Racing 4 (PC)

SimBin jatkaa kilpa-autojen maailmassa: Race 07

SimBinin RACE-ajopelin laajennus ilmaiseksi viikon ajan