UUSIMMAT

Race Pro -ennakko (360)

12.02.2009 17:35 | Jukka O. Kauppinen

Ruotsalainen SimBin on noussut PC-virtuaalikuskien sydämiin hienoilla ajosimulaattoreillaan. Tinkimätöntä realismia, upeita kilpailuja, siinä se koko kupletti.

Nyt SimBin valmistautuu ensimmäisen konsolipelinsä julkaisuun. Onko luvassa vauhtia, räminää, ryskettä ja jalankulkijoiden mässäämistä – vaiko kenties konsolimaailman ajopelit uuteen järjestykseen pistävä realismisimulaatio?

Kaikeksi onneksi jälkimmäistä. Race Pro on realistinen ja vaativa katsaus ajopelien maailmaan, eivätkä konsolilähtökohdat vaikuta lopputulokseen kuin enintään positiivisesti.

Sen verran konsolimaailmalle on kuitenkin annettu periksi, että peli on hieman mainstreamimpi kuin firman kovimmat PC-ajopelit. Siinä missä viimeksi esimerkiksi ajelimme ruotsalaisilla kilparadoilla, niin Race Pro tarjoilee vähän kiiltävämpiä ja nopeampia ajopelejä maailman kuuluisimmilla kilparadoilla.

Pelin painopiste on World Touring Car Championship-, Formula 3000- ja Formula BMW -sarjoissa autoineen. GT-kiitäjien joukosta löytyvät muun muassa Aston Martin, Saleen, Audi R8 ja Dodge Viper SRT10, kuten myös Alfa Romeon, BMW:n, Chevroletin ja Seatin kulkupelejä. Ja siihen vielä päälle Mini Cooper -haastekisat. Ajettavaa on siis moneen lähtöön ja pelissä onkin kaiken kaikkiaan 350 autoa.

Ajaminen on myös monipuolista. Kuten SimBinin PC-pelitkin, voi Race Prota säätää kattavasti erilaisten pelaajien taitoihin sopivaksi. Tällainenkin sähläri pysyy radalla riittävällä harjoituksella ja varovaisella aloituksella, kun käytössä on riittävästi apuja.

Pelin pohjalla pyörivä, Simbinin itse kehittämä, simulaatiopohja on kuitenkin koko ajan sama. Pelifysiikat eivät helpotu kevyemmilläkään vaikeusasteilla, mutta auto vain pysyy paremmin hanskassa, kun ajoapuja lyödään päälle. Ja tietysti tekoälykuljettajien vaikeustasoa voi säätää, jolloin kavereista näkee muutakin kuin tylyjä kierrosaikalukemia.

Vaikka konsolisimulaatiosta puhutaankin, niin paatuneemmallekin realismifanaatikolle tuntuisi olevan luvassa laadukas pelielämys. Yksinpelissä radoille saa maksimissaan 15 tekoälyvastustajaa, mikä tekee kilpailuista mukavan laajoja kokemuksia. 12 pelaajan nettikisatkin tulevat mitä luultavimmin täyttymään, kunhan pelaajat löytävät tiensä Liveen. Samalla konsolilla voi pelata kaksinpelinä vaihtamalla ohjainta pelaajalta toiselle.

Race Pro tuntuu yksinkertaisesti hyvältä ja oikealta. Se on konsoliversiona jopa hieman SimBinin PC-pelejä nätimpi ja mikä tärkeämpää, pelattavuus on kohdallaan. Sitä voi pelailla Gotham Racingien tapaan kevyehkönä kilpa-ajopelinä, mutta SimBinin maineen tuntien voisin panna rahani likoon sen puolesta, että kun kaikki realismimittarit väännetään täysille, niin taakse jäävät Forzat ja Gran Turismotkin. Ja kohtahan myös raskaan sarjan ammattivirtuaalikuskit pääsevät tekemään vertailuja.

 

Tekijä: SimBin
Julkaisija: Atari
Testattu: Xbox 360
Tulossa: Xbox 360, 20.2.2009
Pelaajia: 2-12 (internet, lähiverkko), 1-2 (samalla konsolilla)
Pelin kotisivu: http://www.simbin.se/games/race_pro.htm
Jukka O. Kauppinen

 

Lue myös

Lord of the Rings: Conquest (PC, PS3, 360)

Midnight Club: Los Angeles (PS3, 360)

Mirror’s Edge (PC)

MotorStorm: Pacific Rift (PS3)

Pure (PC, PS3, 360)

Rise of the Argonauts (PC, PS3, 360)

The Last Remnant (360)

Trackmania DS (DS)

 

Keskustelu

Ai simbinin legendsi! …hiton ”lyhenteet” ku hämää nuin. Ite jätin tuon legendsin ostamata aikoinani, en tuollon omistanut kunnollista rattia.

Taitaa GTL olla GT Legends.

Pitänee tuo Race Pro käydä kättelemässä kaupasta kunhan ilmestyy…

@8 GTL ??? Mikä se on, olenko jostain syystä missannut jonkui lupaavan autopelisimulaation?

Hittolainen, tulipa mieleen ku annoin kavereiden kokeilla Rfactorin F1 2008 -modia.. samat ajoavut päällä kuin itselläni (hajoamattomuus ja oisiko ollu automaattikytkin, koska niinhä noissa formuloissakin on).. Hauskaa oli katsella, kun suoraan ajaminenkin tuotti ylitsepääsemättömiä haasteita, kun kaasua survottiin pohjaan ilman downforcen avittamaa pitoa.

Edelliseen kommenttiin viitaten hauska lainaus pelit-lehden arvostelusta:

”Realistinen ajosimu, joka oikeastaan onkin valtavan potentiaalin omaava modipohja. Tätä pelataan vielä vuosienkin päästä.”

Arvostelu on vuodelta 2005
Itse pelaan tätä innoissani vielä nykyäänkin, eli 2009

http://www.pelit.fi/index.php?id=63749

Aika hyvin sattunut ilmaisu kieltämättä!

No jopas! Nyt siis konsoleillekkin saa oikean autopelin. Hienoa!

Mutta ei nuo simbinin ajopelit oo ainuita realismiautoiluja, kyllä esim tuo rfactor on ihan passeli myös (ainakin omasta mielestäni).

”Huono vertaus,meinaan että on parempi kuin Gran Turismo.Ei se ole mikään simulaatio,onneksi!”

Sanomatta juuta tai jaata GT:n laadusta muuten, niin simulaationa sitä kyllä mainostetaan. Ja niihin mainoksiin haksahtanut välittömästi pettyy.

Huono vertaus,meinaan että on parempi kuin Gran Turismo.Ei se ole mikään simulaatio,onneksi!

Mahtoiko valikoissa olla mahdollisuutta ottaa ratti pois päältä?

Kuvien perusteella vaikuttaa todellakin SimBinin PC-versioita kauniimmalta. PC-puolella tuntuu olevan enemman aliasointia, vaikka anti-aliasingin vetäisikin kaakkoon. Nyt himottaisi pelata GTR Evolutionia, äkkiä toistä kotiin sitä jauhamaan…. suihkis saihkis!

Muropaketin uusimmat