Uusimmat

Rayman Raving Rabbids (PS2)

23.01.2007 11:00 Muropaketin toimitus

Ubisoftin Rayman-sarjaan saatiin joulukuun alussa jatkoa, mutta tällä kertaa kyse ei ole tutusta tasohyppelystä. Raving Rabbids on eräänlainen minipelikokoelma, jossa hullut jänikset pistävät Raymanin kisaamaan erilaisissa peleissään.

Lajien kirjoa

Peli aloitetaan pupujen kansoittamalta colosseumilta. Ympäri rataa löytyy huoneita joista pääsee eri minipeleihin. Näitä löytyy tavanomaisemmista oudompiin. Jälkimmäisiä edustaa hyvin alun lehmänheittokisa. Muissa esimerkiksi lätkitään nappuloita musiikin tahdissa, piirretään mallin mukaan tai kurlataan jäällä. Kokonaisuutena minipelit ovat hauskoja ja kekseliäästi suunniteltuja.

Raving Rabbids suunniteltiin alkujaan ennen kaikkea Nintendon uuden Wii-konsolin julkaisupeliksi. Se näkyy pelistä selvästi. Koska minipelit on suunniteltu Wiin liiketunnistimella varustettua ohjainta ajatellen, PS2:n ohjain ei istu peliin millään. Esimerkiksi tehtävä, jossa Rayman pitää juoksuttaa saaren toiselle puolelle aikarajassa keikuttamalla ohjaimen tatteja eestaas, on auttamattoman tökerösti toteutettu ja hyvä keino saada jännetuppitulehdus . Pelatessa tuleekin mieleen, että jos Raving Rabbids kerran oli pakko kääntää myös muille alustoille, PS2-versio olisi ollut paljon toimivampi Eyetoy-pelinä.

Korvat kovilla

Äänet ja musiikki ovat pelin heikointa antia. Jänisten minipeleissä kuultavat rääkäisyt ja ähinät vetävät hermot kireälle. Joissakin peleissä taustalla soiva MTV:n hittipoppilistoilta napattu musiikki ei auta asiaa. Ainakin omille korvilleni oli armeliaampaa kääntää äänenvoimakkuus nollalle.

Rayman Raving Rabbids on hauska ja omaperäisesti toteutettu minipelikompilaatio, jonka viehätysvoima on varmasti korkeimmillaan porukan kanssa. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti satsata pelattavuuden takia Wii-versioon, jonka remote-ohjaimella minipelit pääsevät oikeuksiinsa.

 

Julkaisija: Ubisoft
Kehittäjä: Ubisoft
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: PlayStation 2, Wii, Nintendo DS, Game Boy Advance, PC
Pelin kotisivut: http://raymanzone.us.ubi.com/ravingrabbids/index.html