Uusimmat

Resident Evil: Code: Veronica X (GC)

26.04.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Capcom ja Nintendo ilmoittivat pari vuotta sitten, että suositut Resident Evil -pelit ilmestyvät jatkossa ensimmäisenä GameCubelle. Käytännössä tämä sopimus on kuitenkin poikinut lähinnä uusintaversiota ja uusia julkaisuja vanhoista peleistä, eikä poikkeusta tehdä nytkään. Code: Veronica X on pientä kosmetiikkaa lukuun ottamatta sama peli kuin Sega Dreamcastille vuonna 2000 julkaistu, X:ää vaille saman niminen tuotos. Ilmestyipä peli pari vuotta sitten PS2:llekin.

Mutta ei se mitään, sillä kyseinen peli oli Resident Evil -mittakaavassa suorastaan vallankumouksellinen. Se hylkäsi perinteisen kiinteän kameran ja esitti toiminnan aidosti kolmessa ulottuvuudessa. Grafiikka näyttääkin edelleen varsin kauniilta ja luo hienosti tunnelmaa. Peliä pelaa jo ihan nähdäkseen seuraavat palavat zombiet ja muut kammotukset. Puzzletkin ovat ihan onnistuneita ja niiden parissa viettää aikaa mielellää

Vaan valitettavasti myös pelisarjan klassiset puutteet ovat kovin ilmeisiä. Kontrollisysteemi on aivan kamala, ja inventaarion kanssa pelleilyyn kuluu liikaa aikaa. Mukana voi olla vain hyvin rajallinen määrä esineitä, eikä niitä voi jättää muualle kuin item boxeihin. Tallennuspaikkojakin on varsin harvassa. Moinen säätäminen vie paljon pois pelissä mukana olemisen tunteesta.

Peli on kaikesta huolimatta hyvä survival horror -tyylin edustaja, ja ellei ole jo saanut lajityypistä tarpeekseen sen hankkimista voi harkita. Jos kotoa kuitenkin löytyy myös joko PS2 tai Dreamcast, kannattanee etsiä mieluummin niiden versiot halpahyllystä ja säästää kymmeniä euroja.

Mikko Heinonen