Uusimmat

Rise of Incarnates –ennakko (PC)

11.07.2014 15:00 Eric Hartin

Tekijä: Namco Bandai
Julkaisija: Namco Bandai
Testattu: PC Windows 7, Intel i5-2600k, Geforce GTX 660Ti, 8 Gt muistia
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: Windows 7 tai uudempi, 2 GHz prosessori, 4 Gt muistia, 1Gt Mt levytilaa, DirectX 9.0-yhteensopiva näytönohjain
Pelaajia: 1, 2-4 (internetissä)
Muuta: Ladattava peli, ilmainen, sisältää mikromaksuja
Pelin kotisivu: www.riseofincarnates.com
Testaaja: Eric Hartin

Tekkenin ja Soulcaliburin tekijöiltä free to play -mähinä PC:lle. Se on lause, mikä ei monella käynyt mielessäkään, vaikka Namco-Bandai onkin viime aikoina tutkinut aktiivisesti uusia rahareikiä. Tekkenin ja Soulcaliburin uusimmat versiot kokeilevat jo F2P-markkinoita, mutta jännintä Rise of Incarnatesissa on juuri se, että kyseessä on ilmaispelattava PC-peli.

Rise of Incarnates on pohjimmiltaan itämaisiin pelihalleihin ja PS3:lle julkaistun Gundam-mechapelin PC-versio. Johtuen joko lisenssiongelmista tai halusta saada ilmoille jotain täysin omaa, Rise of the Incarnate lainaa jo tuttua moottoria ja lisää siihen muutamia omia mausteita.

Incarnates poikkeaa muista taistelupeleistä parillakin tavalla. Jokaisella taistelijalla on ihmismuoto ja niin sanottu incarnate-nimellä kulkeva supermuoto, joka on hetken ajan huomattavasti normimuotoa voimakkaampi.

Toisekseen pelin päämuoto ei olekaan tavanomaisen taistelupelin tyyliin taistelua vain yhtä vastustajaa vastaan, vaan kyseessä on kaksipäisten tiimien välinen taistelu toisiaan vastaan.

Supersankareita ja -pahiksia

Esiversiossa valittavia hahmoja oli neljä: erehdyttävästi Dr. Wilyä muistuttava Grim Reaper, naiskauneutta esittelevä Lilith ja sankarit Deuteros sekä Mephistopheles. Ihmishahmoilla on myös oikeat nimet, mutta Incarnates käyttää hahmoista pääasiassa näiden supersankarimuotojen nimiä. Areenoita on tasan yksi: New Yorkin rauniot. Se on kenttävalintana hieman tylsä ja harmaa, joten toivon mukaan lopullisessa versiossa on mielenkiintoisempia kenttiä.

Rise of Incarnatesin päänäkymä on Anarchy Reignsiä ja monia muita vastaavia toimintapelejä muistuttava selkäkamera. Kuten arvata saattaa, areenat ovat täysin kolmiulotteisia ja verrattain isoja; maasto on lopulta yllättävän suuressa osassa taisteluita. Kontrollit on suunniteltu selkeästi padille. Hiirtä ei käytetä matseissa lainkaan.

Perusliikkumisen lisäksi jokaisella hahmolla on ns. dash, joka siirtyy sykäyksellä tiettyyn suuntaan, mutta jättää hetkellisesti avoimeksi hyökkäyksille. Näiden lisäksi hyppyjä on kahta korkeutta: on näpäyttämällä tehtävä nopea ja lyhyt hyppy sekä pohjassa pitämällä tehtävä hitaampi, mutta huomattavasti korkeammalle etenevä hyppy.

Comboja silmänkantamattomiin

Jokaisella hahmolla on myös kaksi erityyppistä päähyökkäystä. Pidemmän kantaman hyökkäyksen pääasiallinen tarkoitus on toimia suojatulena. Sen kaveriksi löytyy lyhyemmän kantaman lämähyökkäys. Kun pelaaja saa lähihyökkäyksen sisään, pystyy tätä jatkamaan combolla. Suunnan ja hyökkäyksen yhdistelmillä comboilla päästään eri tavoitteisiin. Muun muassa Mephistopheleellä on parikin yhdistelmää, jolla päästään supermuotoon jatkamaan möykytystä.

Supermuotoon ei pääse aina, vaan sitä varten on oma mittarinsa, jota pitää manageroida. Jokainen osunut hyökkäys lataa mittaria vähän kerrallaan, joten se miten combon päättää riippuu siitä, pääseekö combon lopuksi supermuotoon vai ei.

Kumpikin tiimi saa käyttöönsä viisi elämää. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kaveri kuolee neljästi ja itse kuolisit kerran, on matsi siltä osaa siinä. Tämä tekee tiimityöstä äärimmäisen tärkeää. Tiimikaverin mulkerointi päättää helposti pelin omalta osalta vielä herkemmin kuin esimerkiksi Dotassa.

Grim Reaperiä lukuun ottamatta alphan hahmot perustuvat tuttuihin taistelupeliarkkityyppeihin. Mephistopheles edustaa tasapainoitettua hahmoa, jolta löytyy vastaus kaikkeen, mutta jokainen työkalu vaatii riskinottoa. Lilith on taas vastustajan välttelyyn erikoistunut hahmo, jonka pääasiallinen työkalu on silkka nopeus ja kyky päästä taisteluista pois. Ares on vähän kuin Team Fortess 2:n Heavy. Energiaa riittää, mutta siitä ei ole apua, ellei osaa hyödyntää joko kavereita tai maastoa hyvin. Grim Reaper taas kutsuu erikoisliikkeillään zombeja, jotka ärsyttävät vastustajiaan silkoilla määrillä.

Jotain ihan muuta

Rise of the Incarnatesissa on paljon potentiaalia, mutta pari pientä asiaa epäilyttävät: ensinnäkin f2p-elementit. Valikoista päätellen lopullinen versio tarjoaa hahmoille erilaisia voimaa, nopeutta tai muuta vastaavia taitoja muuttavia ulkoasunpaloja. Mikäli näin on, pelin mielekkyys riippuu pitkälti siitä, kuinka nämä elementit tasapainotetaan.

Se selviää suhteellisen pian. Namco Bandain uusinta pääsee nimittäin pelaamaan jo syksyllä.

 

Lisää aiheesta

Castlevania: Lords of Shadow 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends (PS3, PS4, PSV)

Final Exam (PC, PS3, Xbox 360)

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst (PC, PS3, Xbox 360)

Saint Seiya: Brave Soldiers (PS3)

Soulcalibur II HD Online (PS3, Xbox 360)