Rocky Legends (PS2, Xbox)

20.12.2004 00:00 | Muropaketin toimitus

Elokuvista tuttu nyrkkeilysankari Rocky Balboa tekee paluun Ubisoftin kustantamassa Rocky Legends -nyrkkeilupelissä. Kyseessä on jatko-osa pari vuotta sitten ilmestyneelle erinomaiselle nyrkkeilypelille Rocky, joka oli viimeisiä brittiläisen Rage-kustantamon markkinoille saamia luomuksia. Siinä seurattiin italialaisen katukasvatin nousua aina nyrkkeilyn huipulle asti hyvin toimivan elokuvapelitilan avulla.

Rocky Legends tuo samaan konseptiin uutta verta tarjoamalla pelaajille mahdollisuuden pelata myös kaikilla Rockyn legendaarisilla vastustajilla, kuten Clubber Lang, Apollo Creed tai Ivan Drago. Näytösotteluiden lisäksi mukana on täysi urajärjestelmä, jossa etenemällä pelaajalle avautuu uusia pelattavia hahmoja. Harjoittelukohtauksista on tehty omia minipelejä, jotka suorittamalla saa bonuspisteitä. Iskuja voi vaihtaa kaverin kanssa samalla koneella, mutta pelaaminen onnistuu Xbox-versiossa myös verkossa Xbox Liven kautta.

Läski tummuu

Kontrollien osalta Rocky Legends on toimiva, mutta se ei yllä aivan EA:n Fight Nightin tasolle. Erilaisia iskusarjoja voi tehdä näppäinkomboilla, ja jokaisella hahmolla on oma tapansa liikkua ja lyödä. Strategia on tärkeä osa otteluita, sillä vääränlaisella ottelutaktiikalla saa kerätä hampaitaan lattialta nopeasti.

Graafisesti peli näyttää hyvältä. Jokainen nyrkkeilijä on mallinnettua tarkasti ja välianimaatiot ovat mukavaa katseltavaa. Vahinkomallinnus on onnistunut, eikä pelaaja säästy umpinaisilta silmiltä ja turvonneilta huulilta. Otteluiden edetessä mustelmien ja ruhjeiden määrä lisääntyy siinä määrin, ettei korkea ikäsuositusleima komeile turhaan pelin kannessa. Varsinaisena tunnelman kohottajana toimii kuitenkin parhaiten taustalla soiva musiikki – jo klassikoksi muodostunut tunnuskappale ”Gonna Fly Now” nostaa kylmiä väreitä paatuneimmassakin Rocky-fanissa.

Rocky Legends on kokonaisuudessaan erinomainen nyrkkeilypeli. Se on sopiva yhdistelmä arcademaista mätkintää ja realistista taistelupeliä. Lukuisten urheilupelien joukossa se on lajityypiltään mukavaa vaihtelua, ja laadukkaan toteutuksensa ansiosta se tekee kunniaa myös esikuvalleen.

Tekijä: Vendom Games
Julkaisija: Ubisoft
Testattu: Xbox
Saatavilla: Xbox, Playstation 2
Pelaajia: 1-2, verkossa 1-2
Pelin kotisivu: rocky-legends.com
 

Muropaketin uusimmat