Uusimmat

Sims Bustin’ Out (GBA)

06.02.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Mitä saadaan kun yhdistetään Game Boy Advancen ja The Sims -pelisarjan jatkuva suosio? Tietenkin GBA:n ikioma Sims. Vaikka luulisi, että tällainen PC:llä syntynyt epäsuora toiminta istuu mahdollisimman huonosti taskuun, ei se ole estänyt EA Gamesia yrittämästä.

Vaan onneksi sentään pahimmat uhkakuvat voi unohtaa, sillä tekijätiimi on käsittänyt ainakin suunnilleen mitä tällä alustalla voi tehdä. Kursorilla hosuminen ympäri ruutua on unohdettu, ja sen sijaan ohjastetaan suoraan pelihahmoa ihan sievästi vierivissä maisemissa. Pelirunkoa on muutenkin yksinkertaistettu rankalla kädellä, mutta kyllä tämän edelleen Simsiksi tunnistaa. Taustatarinana on pikkukaupungissa vietettävä kesä, ja tarkoitus on taas kerran muuttaa omaan asuntoon ja saada töitä, rahaa ja tavaroita sekä pitää huolta hyvinvoinnista. Linkkikaapelilla voi siirtää hahmonsa tähän peliin GameCuben Simsistä.

Perinteistä Sims-kokemusta pilkkovat tehtävät ja minipelit, joista voi tienata valuuttaa. Valitettavasti vain pelien toteutus ei yllä sille tasolle, että niitä viitsisi pelata kuin pakon edessä. Pelin tehtävät taas ovat enimmäkseen esineiden kantamista hahmolta toiselle, ja turhan monimutkainen keskustelusysteemi vaikeuttaa ystävystymistä. Runsas toiminnan määrä on myös vähän ristiriidassa siihen, että pelihahmon pitää koko ajan käydä kotona suihkussa, vessassa tai syömässä. Onneksi sentään GBA-Simi ei laske nolosti alleen kaupungin keskustassa.

Periaatteessa melkein ihan mukavan pelin suurin ongelma on siis, että se on liian hidastempoista näpertelyä bussissa pelattavaksi. Kehittäjät eivät ole uskaltaneet valita, tehdäkö suoraan toimintapeli vai yrittääkö sovittaa PC-Sims taskuun, ja lopputulos ei täysin tyydytä kummankaan ystäviä.