Uusimmat

SingStar Dance (PS3)

21.12.2010 16:00 Tero Lehtiniemi

Tekijä: SCE London Studio
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PlayStation 3
Pelaajia: 1, 2-4 (samalla koneella)
Pelin kotisivu: http://www.SingStargame.com
Arvostelija: Tero Lehtiniemi

SingStar-pelien arviointi on viime aikoina ollut melkoista pakkopullaa. Kun mekaniikka pysyy konsolisukupolvesta ja pelistä toiseen kuta kuinkin samana, ei isompaa sanottavaa ole kuin biisivalikoimasta.

Kun tiedetään SingStarien luonteen viikonloppuiltojen tunnelman kohottajana ennen yökerhoihin menoa, on joku viimeinkin saanut Sonyllä neronleimauksen. Voisiko samaan pakettiin yhdistää mahdollisuuden treenata myös illan muuveja? Kyllä voisi. Ja nyt voi.

SingStar Dance hyödyntää siis sarjan ensimmäistä kertaa Sonyn uutta Move-liiketunnistinlaitetta. Idea on kutakuinkin tämä: paketti, johon on isketty reilu satsi uudempia ja vähän vanhempia tanssilattioiden iki- ja uusvihreitä MC Hammerin Can’t Touch Thisistä Lady Gagan Poker Faceen ja Pitbullin Calle Ochoon.

Tuttuun tapaan biisejä voi myös laulaa perinteiseen SingStar-tyyliin, mutta syy miksi SingStarista on tällä kertaa biisilistan ilmoittavaa uutista enemmän sanottavaa on sen tanssiominaisuus. Move-kameran eteen astuvan tai pakotettavan pelaajan on Move-kapulaa kädessään pitäen seurattava ruudulla tanssivan, ilmeisen ammattimaisen tanssijan liikkeitä mahdollisimman tarkasti.

Homma toimii uskomattoman hyvin. Kamera tunnistaa pyörimiset, huoneessa liikkumiset, sekä käsien ja jalkojen liikkeet suorastaan pelottavalla tarkkuudella. SingStar Dance onkin ensimmäinen peli joka haistattaa tiedätte-kyllä-minkä niille ärsyttäville tyypeille, jotka vetävät biiseistä huippupisteet hyräilemällä mikkiin muutaman desibelin voimakkuudella. Pisteytys on jo medium-tasolla melko brutaalia, ja esimerkiksi hyvin suoritettu Poker Face vaatii melkoista harjoittelua tai aikaisempaa omistautumista asialle.

Halt, hammerzeit!

Kilpailijansa laitteeseen verrattuna Movesta tekevät käytännöllisempiä sen halpuus, helpompi asennettavuus ja huomattavasti helpommat tilavaatimukset. Niinpä SingStar: Dance -bilepaikan pystyy pistämään pystyyn suurin piirtein samanlaiseen koppiin kuin minkä tahansa SingStarin. Neljä samanaikaista pelaajaa, eli kaksi laulajaa ja kaksi tanssijaa, tosin vaatii silti jo melkoisen tilavan lukaalin, varsinkin kun isoa osaa tanssibiiseistä voisi luonnehtia sanalla ”liikkuva”.

Sen lisäksi että itse tanssiominaisuus toimii suorastaan erinomaisesti, SingStarin biisivalikoima on perinteisen yökerholiitäjän näkökulmasta lähes optimaalinen. Vaikka laji elääkin melko vauhdikkaasti, näillä biiseillä ainakin ilta lähtee hyvään vauhtiin.

Ja jos kännisten kavereiden edessä pelaaminen kylmiltään hävettää, on SingStar: Dance hauskaa hupia myös yksinään. Puolimaratoneja juokseva allekirjoittanutkin sai pelillä mukavasti hien pintaan, joten peli toimii myös keskimääräistä urheilupeliä tai kävelylenkkiä parempana liikuntana.

SingStar: Dance on peli, joka on tehty niin kohderyhmänsä ehdoilla ja sitä kunnioittaen, että ellei inflaatio uhkaisi, peukuttaisin tätä surutta. Se jos mikä on paljon SingStarille sanottu.

Bile- ja liikuntapelinä se on genrensä aatelia, enkä oikein jaksa tai halua keksiä siitä mitään pahaa sanottavaa. Siinä on sitä paitsi MC Hammeria. Arkussa asuville puristi-hevimiehille peli tuskin kelpaa, mutta heille voin tanssin malliksi suositella Candlemassin Bewitched-musiikkivideon lenkkaritanssia kohdassa 5:50.

 

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

Lisää aiheesta

Michael Jackson: The Experience (DS, PSP, Wii)

Just Dance 2 (Wii)

DJ Hero 2 (PS3, Wii, Xbox 360)

Singstar Suomihitit (PS2, PS3)

Lue myös

Bronze (PC)

Gray Matter (PC, Xbox 360)

Majin and the Forsaken Kingdom (PS3, Xbox 360)

Raving Rabbids Travel in Time (DS, Wii)

 

Muropaketin uusimmat