Uusimmat

Soulcalibur II HD Online (PS3, Xbox 360)

18.01.2014 14:00 Eric Hartin

Tekijä: Namco Bandai
Julkaisija: Namco Bandai
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PlayStation 3, Xbox 360
Pelaajia: 1, 2 (samalla koneella ja internetissä)
Pelin kotisivu: http://www.soulcalibur.com
Arvostelija: Eric Hartin

Uudelleenjulkaisut jakautuvat pitkälti kahteen kategoriaan. Joissakin uudelleenjulkaisuissa kehittäjät ovat ottaneet aikansa ja nähneet kunnolla vaivaa HD-versionsa eteen. Sitten on niitä, joissa luotetaan liikaakin vanhaan maineeseen.

Soulcalibur II kuuluu valitettavasti jälkimmäiseen kategoriaan. Se on sääli, sillä Namco mokaa asioissa, joissa se on muissa peleissään onnistunut hyvin. Se on hämmentävää monilla tasoilla.

Suurin ongelmista aiheutuu asioista, mitä peliin lisättiin – ja mitä ei. HD-versiosta löytyy lähes kaikki Soulcalibur II:n sisältö. Näistä merkittävin on Weapon Master -pelitila, mikä on yhä kymmenen vuodenkin jälkeen yksi kaikkien aikojen kattavimmista taistelupelien yksinpelitiloista. Mukana ovat myös PS2- ja Xbox-versioiden Heihachi ja Spawn, joskin ymmärrettävästi Gamecube-version Link puuttuu. Japanilainen ääninäyttely on tipotiessään.

Isoimmat viat tulevat pitkälti modernisointiyrityksistä. Niistä suurin uudistus on nettipeli, jonka toimivuus on monelta kantilta erittäin kyseenalainen. Nettikoodi itsessään ei ole välttämättä se suurin ongelma. Ongelma on yksinkertaisesti se, että pelaajalle ei anneta mitään tietoa yhteyden laadusta. Tällöin pariutuu herkästi valtameren toisella puolella olevien pelaajien kanssa, eikä meno ole herkkua. Lähistöltä löytyviä pelaajia vastaan ongelmia ei ole, mutta jos haluaisin pelata muitakin kuin vain kaverilistaani vastaan, joutuu vain rukoilemaan tuuria vastustajahakuun.

Toisekseen pelissä ei ole minkäänlaista aulatoimintoa eikä kaveria vastaan pelatessa voi ottaa matsia uusiksi suorilta. Jokaisen matsin jälkeen pelaaja löytää itsensä päävalikosta, jonka jälkeen otteluhaku aloitetaan aivan alusta. Myös silloin, kun haluaisin vain matsata saman tyypin kanssa. Kutsut uusiksi ja niin poispäin.

Moinen rumba hämmentää jo ihan siitäkin syystä, että sekä Tekken Tag Tournament 2 että Soulcalibur V sisältävät loistavat puitteet nettipelille. Miksi näitä ei voinut siirtää tähän? Haettiinko tällä fiilistä konsolinettipelaamisesta vuonna 2002? Vai eikö julkaisijaa vain kiinnostanut?

Viat harmittavat, sillä Soulcalibur II on pohjimmiltaan hyvä peli, myös HD Online –versiossaan. Monet päätökset ydinpelin ympärillä ovat kuitenkin kovin kyseenalaisia. 20 euron hintalapulla toivoisi, että tekijät olisivat nähneet vähän enemmän vaivaa. Kyllä tosifani tästä hupia saa, mutta ei tämänkaltaista menoa voi hyvillä mielin tukea.

 

Lisää aiheesta

Soul Calibur 2 (PS2) 

Soul Calibur IV (PS3, 360)

Soulcalibur V (PS3, Xbox 360) 

Lue myös

Airport Simulator 2014 (PC)

Assassin’s Creed: Liberation HD (PC, PS3, Xbox 360)

Phoenix Wright Ace Attorney: Dual Destinies (3DS)

Teleglitch: Die More Edition (Linux, Mac, PC)

The Stanley Parable (PC)